نارنـجـــیهــاي بـــرتــــر
نوشته : بهارک آقاپور دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه
فرم فعال این ویتامین که فقط در منابع حیوانی یافت میشود «رتینول» نام دارد و کاروتنوئیدها یا رنگدانههای زرد، نارنجی و قرمز که در گیاهان وجود دارند پیشسازهای ویتامین A میباشند که مهمترین آنها بتا-کاروتن است و در تمام گیاهان زرد و نارنجی مثل کدو حلوایی، خرمالو، انبه، هویج، فلفل زرد و قرمز، کدو تنبل و کدو حلوايی و میوههایی مثل هلو، آلو، زردآلو، موز، طالبی و نارنگی وجود دارد.
بتا-کاروتن پیشساز ویتامین A و یک آنتیاکسیدان مهم در بدن میباشد که بدن را در برابر رادیکالهای آزاد و اثرات مخرب آنها حفظ کرده و باعث پیشگیری از بروز سرطان میشود.
کدو حلوایی:
نام علمی: Cucurbita melo popol
کدو حلوایی یکی از گیاهان جالیزی است که برای اولین بار 1400 سال قبل از میلاد مسیح در مکزیک کاشته شد. کدوحلوایی منبع غنی از بتا-کاروتن است و رنگ نارنجی آن بهدلیل وجود همین ترکیب ميباشد. مصرف کدو بهدلیل داشتن فیبر غذایی زیاد و کالری کم برای پیشگیری از چاقی و دیابت و نیز برای بهبود وضعیت چربیهای خون مطلوب است.