شما باید حداقل روزی 1 سيب بخورید


نوشته : سارا نوباوه وطن 
جدا از طعم و مزه بسیار عالی که سیب دارد، این میوه کوله‌باری از خواص درمانی را در خود دارا مي‌باشد. در اینجا، برای شما دلايلی آورده‌ایم که چرا باید روزی حداقل یک عدد سیب بخوريد.
به بهبود تنفس كمك مي‌كند
محققان انگليسي اخیرا به این نتایج دست پیدا کرده‌اند که مادرانی که در طی زمان بارداری سیب بیشتری می‌خورند، کمتر احتمال دارد فرزندانی داشته باشند که تا سن 5 سالگی دچار آسم شوند. این میوه می‌تواند از ریه‌های افراد بزرگسال نیز محافظت کند. همچنين می‌تواند احتمال مبتلا شدن به آسم، سرطان ریه و بسیاری از بیماری‌هاي ديگر را كاهش دهد.
 

باعث مي‌شود ديرتر گرسنه شويد
سيب حاوي ميزان زيادي فيبر مي‌باشد و بدون ‌اینکه شما کالری زیادی دريافت کنید، معده را پر نموده و باعث مي‌شود دیگر احساس گرسنگی نکنید. شیرینی طبیعی که در سیب وجود دارد به آهستگي وارد خون می‌شود و به حفظ قند خون و اینکه سطح انسولین را در بدن شما در حد ثابتی نگاه دارد، کمک می‌کند، در نتیجه بدن شما احساس پري و سیر بودن بیشتري خواهد كرد، برعکس خوراکی‌های آماده که مواد قندی در آنها بسیار زیاد است و گرسنگی‌های بسیار سریع را به دنبال دارند.

قـطـاب؛ زينــــت‌بخـــــش مهمانــــي‌ها


نوشته  : مهندس مسعود خبازی کارشناس مسؤول اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی کاشان 
مقدمه
قطاب یکی از فرآورده‌های غذایی سنتی ایران است که در شهر تاریخی یزد تولید می‌شود که زبانزد خاص و عام بوده و زینت‌بخش مهمانی‌ها و مکمل شادی‌های مردم ایران‌زمین است. این شیرینی که از جمله سوغات‌ یزد می‌باشد، به لحاظ برخی ویژگی‌ها از جمله طعم بسیار عالی آن در نوع خود بی‌نظیر بوده و آن را از دیگر شیرینی‌ها متمایز مي نمايد و به دلیل وجود مغز بادام و هل در ترکیبات آن، ارزش غذایی مناسبی دارد. این مقاله به اختصار به بیان ویژگی‌ها، ارزش غذایی و روش تهیه این نوع شیرینی می‌پردازد:

ترکیبات
در تهیه این نوع شیرینی از آرد، پودر قند، روغن، زرده تخم‌مرغ، بیکینگ پودر، هل و بادام استفاده می‌شود.

5 ماده غذايی ضد خستگی


نوشته  : نسرین تجدد فوق لیسانس پرستاری 
اگر همیشه بعد از خوردن احساس بی‌حالی و خستگی می‌‌کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهايی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجاً آزاد مي‌كنند و به آرامی‌ و در طولانی‌مدت آن‌ را افزایش مي‌دهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آنها به‌سرعت آزاد مي‌شود، بپرهیزید.
شما می‌‌توانید با هر لقمه غذايی که می‌‌خورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده غذايی نیز به‌علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید می‌‌باشند.

بــلــغــــور جـــو
بلغور جو تقریباً برهر غله‌ای در صبحانه برتری دارد و جزء بیشترین تولیدات غلات سبوسدار صبحانه است و نیز به‌عنوان ماده غذايی عالی در جهت حمایت از سلامت سیستم گوارش نگریسته می‌‌شود. به دلایل فوق بسیاری از متخصصین داخلی و تغذیه نه تنها به بیماران دیابتی اجازه خوردن بلغور جو را می‌‌دهند، بلکه در واقع آنان را تشویق نیز می‌‌نمایند، به‌خصوص اینکه به حفظ سطح قند خون طبیعی کمک می‌‌نماید.


خـواص سمنو


نوشته  : حوریه دانش بدی دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد 
سمنو را از عصاره جوانه گندم و آرد کامل گندم تهیه مى‌کنند. سمنو خوشمزه و شیرین است، البته به آن هیچ نوع ماده شیرین‌کننده‌ای اضافه نمى‌کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى‌دهد. هر 100 گرم سمنو
300 كيلوكالري انرژي دارد.

خواص جوانه گندم:
گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوان دارد. تغییرات شیمیایی که در دانه‏ها در حین جوانه زدن رخ می‌دهد، باعث افزایش املاح و ویتامین‏های آن می‌شود. به‌طور کلی در فرآیند جوانه زدن، ویتامین‏ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می‏یابد.
 سمنو داراى ویتامین‌هاى K، E، A و ویتامین‌هاى B5, B3, B1 و مواد معدنی مهم دیگر مانند فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس می‌باشد. در واقع یکی دیگر از فواید جوانه‏ها آماده‌سازی غذا برای هضم و جذب است که این عمل به‌وسیله آنزیم‏های موجود در جوانه‏ها صورت می‌گیرد.
جوانه‏ها به مقدار زیادی دارای فیبر و آب هستند که مصرف منظم آنها مانع از بروز یبوست می‏شود. سمنو شیرافزا است، از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن، براى زنان باردار بسیار مفید است.

حمايت تمام قد آجيل از قلب!


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
مغز‌ها، ميان وعده‌هايي سالم
اگر شما از مغز‌ها به عنوان میان‌وعده یا تنقلات روزانه استفاده می‌کنید، حواستان باشد که در مصرف اين مواد غذايي زياده‌روي ننماييد و روزانه به ميزان يك مشت از آن استفاده کنید.
هیچ تفاوتي از لحاظ مواد مغذی بین آجیل خام یا طبیعی و آجیل بو‌داده وجود ندارد، البته ناگفته نماند که آجیل بو‌داده کالری و چربی بیشتری دارد.
اگر نمی‌خواهید از آجیل‌ به عنوان تنقلات روزانه یا همان میان‌وعده‌ها استفاده کنید، می‌توانید آنها را در سوپ، سالاد، انواع پاستا و همین‌طور در نان‌ها و دسرها بریزید.
چند پیشنهاد:
 آجیل‌ها را خرد كنيد و روی ماست و غلات صبحانه بریزید. همچنين مي‌توانيد آنها را به انواع نان ‌و کیک‌ (مثلا کیک یزدی‌) اضافه کنید.
 پسته و فندق را روی پنیر‌های با چربی پایین بپاشید.
 مغز‌های خردشده را روی سوپ‌ بریزید.
 از مغز‌ها به صورت درسته و یا خرد‌شده داخل سالاد استفاده کنید،

ايستگاه جواني اينجاست

نوشته : زهرا فرهناک کارشناس ارشد تغذیه
حال که در حال و هوای عید و تدارک برای سال جدید هستیم و تهیه سبزه عید هم یکی از برنامه‌های این هفته‌های آخر سال است، بد نیست که تهیه جوانه‌ها را نیز در برنامه خود داشته باشیم. پرورش جوانه‌ها، یک راه آسان برای دسترسی به مواد مغذی از طریق باغچه خانگی است. شما می‌توانید بدون نیاز به فضای خیلی بزرگ در خانه و به کمک یک سینی به پرورش جوانه‌ها بپردازید و این ماده‌غذایی باارزش را در سبد غذایی خود بگنجانید و از خواص مفید آن بهره‌مند شوید.
فوايد جوانه‌ها
تغییرات شیمیایى که در دانه‌ها در حین جوانه زدن رخ مى‌دهد، باعث افزایش ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین آنها می‌شود، در حالی که میزان کالری آنها به‌دلیل تجزیه کربوهیدرات کاهش می‌یابد، بنابراین جوانه‌ها برای کسانی که می‌خواهند کالری کمتری دریافت کنند و بر روی رژیم کاهش وزن هستند، بسیار مفید است. همچنین جوانه‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها (به‌خصوص ویتامین‌هاي E و C) هستند و سبب پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها می‌شوند.

نقطه‌اي از بدن كه به سختي لاغر مي‌شود

شكم، ميزبان مهمان‌نواز چربي‌ها!
نوشته  : آذين صحابي
خيلي از كساني كه چاق هستند از چاقي‌هاي موضعي هم شكايت دارند كه شايد بتوان گفت شايع‌ترين اين چاقي‌هاي موضعي چاقي شكم است. اگر بين افراد چاق آمار بگيريد و بپرسيد كه بيشترين نقطه از بدنشان كه به طور موضعي هم چاق است كدام نقطه مي‌باشد، بدون شك همه از چاقي شكمي حرف مي‌زنند و بزرگ‌ترين آرزوي‌ آنها درباره اندامشان اين است كه هرچه زودتر اين شكم چاق، لاغر و صاف شود. در اينجا درباره راه و روش‌هاي حل اين مشكل شايع مطالبي خواهيد خواند.
ساختار طبيعي بدن، بزرگ‌ترين مانع
متاسفانه آرزوي اينكه فقط شكمتان لاغر شود، آرزوي واقع بينانه‌اي نيست و داشتن يك شكم صاف و ران‌هاي چاق هم طبيعي نيست. در هر صورت حتي اگر شما هم بخواهيد هر جوري كه شده اين حالت را ايجاد كنيد موفق نخواهيد شد، چرا كه ساختار طبيعي بدنتان اين اجازه را به شما نخواهد داد. اگر همه بدنتان چاق و داراي چربي اضافي باشد، بيشترين جايي كه اين چربي‌ها تجمع پيدا مي‌كنند، شكم خواهد بود و حتي اگر نقاط ديگر بدنتان هم چاق نباشد، ولي به هر حال چربي اضافي داشته باشد، اين چربي خودش را به شكل يك شكم بزرگ و برآمده نشان مي‌دهد.

غذاي سودمند براي افــزايـش قـدرت بـاروري


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
اغلب بيان مي‌شود كه سلامت جسم و روح انسان بسته به نوع غذاهاي مصرفي اوست. با استفاده از برخي مواد غذايي علاوه بر داشتن اندامي متناسب، مي‌توانيد بر بسياري از بيماري‌ها از جمله ناباروري چيره شويد. پس اگر قصد مادر شدن داريد ولي نمي‌توانيد باردار شويد، به جاي گريستن و تأسف خوردن رژيم غذايي خود را اصلاح  كنيد و در عوضِ خوردن زياد بستني و دسرهاي شكلاتي براي فرار از مشكلتان، به دنبال برنامه‌ غذايي باشيد كه قدرت باروريتان را افزايش دهد. ساده‌ترين دليل براي انتخاب مواد غذايي طبيعي و سالم در راستاي افزايش قدرت باروري كاهش وزن است كه به دنبال آن هورمون‌هاي بدن نيز تنظيم مي‌شود.
در ذيل، به 10 مورد از بهترين‌ غذاها كه مصرف روزانه آنها براي افزايش قدرت باروري مفيد است، اشاره شده كه مي‌تواند راهنماي خوبي تا زمان به دنيا آمدن فرزندتان باشد.
نوشيدن فراوان آب علاوه بر كمك به عملكرد بهتر اندام‌هاي تناسلي و زايشي، سبب تأمين بيشتر مايع طبيعي لازم براي حركت بهتر اسپرم به سمت دهانه رحم مي‌شود، بنابراين نوشيدن آب تصفيه‌شده يا آب معدني به ميزان كافي را فراموش نكنيد.
 برگ‌هاي سبز سبزيجات به خصوص اسفناج سرشار از آنتي‌اكسيدان، آهن و اسيدفوليك مي‌باشند كه همگي براي حفظ سلامت اندام‌هاي زايشي و تناسلي لازم هستند. اسيدفوليك موجود در اسفناج نه‌تنها باعث تشكيل تخمك‌هاي قابل رشد و افزايش قدرت باروري مي‌شود، بلكه مانع از ايجاد نقص در نوزادان خواهد شد.

آشنایی با 4 اصل مهم در رژیم درمانی چاقی

آشنایی با 4 اصل مهم در رژیم درمانی چاقیمروزه شما با رژیم‌های غذایی گوناگونی برخورد می‌کنید و یا آگهی‌های فراوانی را می‌بینید که همگی ادعای بهترین راه کاهش وزن را دارند. واقعیت آنست که خیلی از این نوع رژیم‌ها جنبه تبلیغاتی داشته و بعضا نه تنها برای شما کاهش وزن محسوس را ایجاد نمی‌کنند، بلکه شما را از گرفتن رژیم‌های صحیح نیز نا‌امید می‌سازند. علاوه بر آن، این گونه رژیم‌ها حتی در صورت ایجاد کاهش وزن نیز در خیلی از موارد اثرات گذرا داشته، پس از مدتی علاوه بر بازگشت وزن، شما را با مشکلات عدیده به وِیژه بیماری‌های پوستی و ضعف عمومی همراه خواهند کرد.
یک نکته اساسی در کاهش وزن آن است که شما باید همیشه به خاطر داشته باشید که یک روزه و یک شبه چاق نشده‌اید که به دنبال معجزه‌ای می‌گردید که 12-10 روزه لاغر شوید!!
توجه به کالری موجود در مواد غذایی
آنچه تا امروز در رژیم غذایی زیاد مورد توجه قرار گرفته است اندازه گیری کالری موجود در مواد غذایی است، به طوریکه خیلی از افراد چاق میزان کالری موجود در انواع مواد غذایی را می‌دانند ولی همچنان از افزایش وزن رنج می‌برند. این دقیقا مانند آن است که یک فرد با دانستن همه قوانین رانندگی تنها از طریق خواندن کتاب "آیین نامه رانندگی " راننده خوبی نخواهد شد. لذا دانستن کالری موجود در مواد غذایی برای کنترل وزن خوب است ولی این دانستن به تنهایی کافی نیست!

تغذیه‌ سالم در سنین بالا

سالمند و تغذیهاز فواید تغذیه سالم در سنین بالا، افزایش سطح هوشیاری و ذکاوت، مقاومت بیشتر در مقابل بیماری‌ها، تامین انرژی بیشتر، ارتقاء سیستم ایمنی بدن، بهبود سریع‌تر و تنظیم بدن در مقابل بیماری‌های مزمن است.با افزایش سن، خوب غذا خوردن کلیدی است برای چشم‌اندازی مثبت به زندگی و تعادل روانی با افزایش امید به آن.
از جمله علل موثر در تغذیه‌ی ضعیف و نامناسب
* کاهش حس چشایی و بویایی و در نتیجه عدم لذت بردن از غذا.
* کاهش اشتها و عدم احساس طعم غذا به دلیل مصرف یکسری از داروها که برای برخی بیماری‌هایی که در سنین بالا رخ می‌دهد، تجویز می‌شود.
* مشکلات دندانی
* عدم تحرک
* فراموشی
*  افسردگی
طولانی‌تر و قوی‌تر زندگی کنیم
تغذیه‌ی سالم راهی برای حفظ قوت استخوان‌ها ، ماهیچه‌ها و سایر اندام‌ها است. مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها ، مقاومت بدن را افزایش داده و با سموم بیماری‌زا مبارزه می‌کند.