حمايت تمام قد آجيل از قلب!


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
مغز‌ها، ميان وعده‌هايي سالم
اگر شما از مغز‌ها به عنوان میان‌وعده یا تنقلات روزانه استفاده می‌کنید، حواستان باشد که در مصرف اين مواد غذايي زياده‌روي ننماييد و روزانه به ميزان يك مشت از آن استفاده کنید.
هیچ تفاوتي از لحاظ مواد مغذی بین آجیل خام یا طبیعی و آجیل بو‌داده وجود ندارد، البته ناگفته نماند که آجیل بو‌داده کالری و چربی بیشتری دارد.
اگر نمی‌خواهید از آجیل‌ به عنوان تنقلات روزانه یا همان میان‌وعده‌ها استفاده کنید، می‌توانید آنها را در سوپ، سالاد، انواع پاستا و همین‌طور در نان‌ها و دسرها بریزید.
چند پیشنهاد:
 آجیل‌ها را خرد كنيد و روی ماست و غلات صبحانه بریزید. همچنين مي‌توانيد آنها را به انواع نان ‌و کیک‌ (مثلا کیک یزدی‌) اضافه کنید.
 پسته و فندق را روی پنیر‌های با چربی پایین بپاشید.
 مغز‌های خردشده را روی سوپ‌ بریزید.
 از مغز‌ها به صورت درسته و یا خرد‌شده داخل سالاد استفاده کنید،

مثلا گردو را با پنیر بر روی سالاد اسفناج بريزيد يا به عنوان چاشنی، به سالاد مرغ، بادام اضافه نماييد.
 از مغز‌هايی مثل بادام، در سبزیجات پخته شده و انواع پاستا استفاده کنید.
 انواع آجیل‌ را با یکدیگر مخلوط کنید و به ماهی و یا مرغ بيفزاييد.

خبر خوب برای علاقه‌مندان به آجیل‌:
دیگر نیازی نیست عید به عید صبر کنید که آجیل بخورید. مغزها از جمله مواد غذایی هستند که خواص درمانی دارند و بهتر است همیشه استفاده شوند تا برای شما سودمند باشند، ولي این امر تا زمانی ایرادی ندارد و برای شما مفيد است که اعتدال را رعایت کنید.
هرچند که مغز‌ها دارای چربی فراوانی هستند، ولی همین چربی است که دليل سودمند بودن اين مواد مغذي مي‌باشد. مغزها بدون کلسترول و حاوی چربی‌های اشباع نشده هستند. نمونه این چربی‌ها در روغن زیتون نیز دیده شده که میزان کلسترول خون را افزایش نمی‌دهند.

فوايد مغزها:
تحقیقات در مورد انواع آجیل از جمله بادام، گردو، بادام‌زمینی و پسته، نشان داده‌اند افرادی که از مغز‌ها به صورت روزانه و همیشگی استفاده می‌کنند، معمولا کلسترول خون پایین‌تری دارند و به‌همین ترتیب میزان بروز بیماری‌های قلبی در آنها بسیار پایین‌تر است.
مغزها به شما حس پر بودن و سیری می‌دهند. در ضمن مغزها دارای پروتئین، فیبر و چربی هستند و بعد از خوردن، به شما احساس نشاط می‌دهند.
در هرم غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده، آجیل‌ بخشی از زیر گروه‌های گوشت است، به این دلیل که منبع خوبی از پروتئین مي‌باشد. همچنین اين مواد غذايي می‌توانند منبع خوبی از ویتامین E، سلنیوم، منیزیم، روی، فسفر، پتاسیم و فیبر باشند.
تا ده سال پیش، استفاده از انواع آجیل برای بیماران قلبی کاملا ممنوع بود، اما در اوایل این سال، آجیل به عنوان یکی از اولین غذاهایی بود که برچسب سلامت با عنوان «شایسته برای سلامت» را دریافت کرد.
 شواهد علمی نشان می‌دهند که خوردن روزانه يك مشت آجیل‌ به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم چربی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
به‌طور خاص اثرات آجیل‌ها بر روی قلب طی دهه گذشته مورد مطالعه قرار گرفته است. در یک مطالعه که در دانشگاه تورنتو انجام گرفت، محققان دریافتند که مصرف مغزها به‌خصوص بادام همراه با سایر کاهش‌دهنده‌‌های کلسترول (مانند جو، سویا و روغن زیتون)، همانند «استاتین» که یک داروی کاهنده کلسترول خون است عمل می‌کند، اما بدون عوارض جانبی! عموما گردو اسيدهاي چرب امگا- 3 فراوانی دارد كه اين اسيدهاي چرب به جنگ با بیماری‌های قلبی می‌روند.
جدید‌ترین تحقیقات نشان می‌دهند که: مغزها‌ می‌توانند به کنترل وزن كمك كنند. افرادی که آجیل‌ را وارد لیست غذایی خود کرده‌اند، دچار اضافه‌وزن نمی‌شوند و جالب اینجاست که حتی ممکن است اين افراد بتوانند وزن خود را کاهش هم بدهند. به عبارت دیگر، شما بعد از خوردن آجیل احساس سیر بودن بیشتری در مدت زمان طولانی‌تر می‌کنید و اشتیاق شما به خوردن آنچه که در حالت عادی می‌خوردید، کاهش می‌يابد.
حمل کردن آجیل‌ها بسیار راحت است، شما مي‌توانيد مقداری از آن را در جیب و یا کیف خود بریزید و استفاده کنید. میشل وین، رئیس محققان و متخصص تغذیه بالینی در کالیفرنیا می‌گوید: «برخی از بیماران من همه جا بادام را با خود حمل می‌کنند و هر وقت که احساس گرسنگی می‌کنند در بین وعده‌های غذایی خود از این مغز استفاده می‌نمايند».
او استفاده بیش از اندازه از آجیل را برای کسانی که می‌خواهند وزن خود را کاهش دهند توصیه نمی‌کند. دکتر وین پیشنهاد می‌کند که اگر کسی می‌خواهد نتیجه مثبت بگیرد، بايد روزانه يك مشت آجیل خام بخورد.



منبع: دنیای تغذیه  ش 106

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر