کمبود ويتامين آفتاب سبب چاقي مي شود

زنان با کمبود ويتامين دي اضافه وزن بيشتري نسبت به زنان با سطح مناسب از اين ويتامين دارند.
  به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، طي تحقيقات روي 4 هزار و 600 زن 65 ساله به مدت 5 سال نشان داد زناني که دچار کمبود ويتامين دي هستند، نسبت به زنان ديگر بيشتر دچار اضافه وزن مي شوند و حدود 80 درصد از زنان شرکت کننده در اين تحقيق، دچار کمبود ويتامين دي بودند.
 دانشمندان معتقدند علاوه بر اضافه وزن، کمبود اين ويتامين سبب بسته شدن عروق کرونر نيز مي شود.

حساسيت شديد غذايي در كودكان شايع‌تر است

BABY_001007.jpg
متخصصان اطفال در يك آزمايش جديد هشدار دادند شدت حساسيت‌هاي غذايي و واكنش‌هاي آلرژيك به برخي از خوردني‌ها مثل شير و تخم‌مرغ در كودكان خيلي بيشتر از تصور قبلي ما است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان در آمريكا دريافتند كه بيش از 70 درصد از خردسالان و كودكان پيش‌دبستاني با سابقه ابتلا به آلرژي‌هاي غذايي در طول يك مطالعه دوره‌اي سه ساله، دچار واكنش‌هاي شديد و جدي آلرژيك به مواد خوراكي حساسيت‌زا مي‌شوند.

5 توصيه غيردارويي براي كمك به هضم غذا


9-174.jpg
يكي از مهم‌ترين وظايفي كه بدن ما بايد هر روز چندين نوبت انجام دهد، فرآيند هضم و جذب مواد غذايي است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، دليل اصلي اينكه فرآيند هضم و جذب مواد غذايي بايد در طول قسمت‌هاي مختلف دستگاه گوارش به درستي انجام شود‌، جذب ريزمغذي‌هاي ضروري براي بدن است تا به واسطه آن املاح لازم براي رشد و حفظ سلامت بدن به موقع و به ميزان كافي در اختيار تمام بافت‌ها و سلول‌ها قرار بگيرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي هلتي ليونيگ، در اين مقاله پنج نكته مفيد و غيردارويي براي كمك به هضم و جذب بهتر مواد غذايي ارائه شده كه عبارتند از:

مصرف بعضی ویتامین ها موجب آسیب دیدگی کبد چرب می شود


همه ویتامین ها و مواد معدنی نمی توانند در برنامه غذایی بیماران کبد چرب قرار گیرند و مصرف زیاد ویتامین ها و مواد معدنی مانند بیوتین، ویتامین های A,D,E  موجب آسیب دیدگی کبد می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه مصرف غذاهای پر چرب به خصوص چربی های اشباع شده مانند روغن های جامد، کره و مارگارین باید در رژیم غذایی بیماران کبد چرب محدود شود، گفت: خوردن بیش از حد پروتئین ممکن است بار کبدی را را در این افراد افزایش دهد.
سمانه عزیزی در رابطه با ویتامین های مفید برای این گروه از بیماران ادامه داد: خوردن انواع ویتامین های گروه B، منگنز و سلنیوم تاثیرات مثبتی را در سلامتی این بیماران بر جای می گذارد و بهتر است پروتئین مورد نیاز آنان نیز با مصرف غذاهای دریایی، گوشت لخم و عاری از چربی، حبوبات و منابع گیاهی تأمین شود.
وی ابراز کرد: مصرف منظم میوه ها به ویژه میوه های حاوی آنتی اکسیدان از قبیل کشمش، آلو، زغال اخته توت فرنگی، شاتوت، پرتقال، سیب، لیمو، آب لیموی تازه و سبزیجاتی مانند سیر، پیاز، انواع کلم، چغندر و کنگرفرنگی برای بیماران دارای کبد چرب مفید است.

نوشابه هاي گازدار عامل مهم افزايش پوكي استخوان و ديابت


پوكي استخوان، ديابت، كم خوني، چاقي، بيماري هاي قلبي عروقي،  نارسايي هاي كليوي و سرطان هداياي نوشيدن زياد نوشابه هاي گازدار است.
 
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: هر بطري نوشابه داراي دوازده درصد يا ده قاشق چاي خوري قند است كه اين ميزان قند زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي خطرناك متابوليكي مانند ديابت، چاقي، امراض قلبي عروقي و سرطان است.
دکتر نوید عطار افزود: بر اثر نوشيدن بيش از حد نوشابه هاي گازدار، سن ابتلا به پوكي استخوان در ايرانيان به ويژه زنان به  ٣٥ سال كاهش و ميزان شكستگي ها سه تا چهار برابر افزايش يافته است.
وی، با بیان اینکه رنگ هاي غير استاندارد بعضي نوشابه ها با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود، تصریح کرد: در هر ليوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ ميلي گرم كافئين وجود دارد كه سبب بي خوابي و افزايش تپش قلب مي شود و از سوي ديگر نوعي اعتياد ايجاد مي كند.

توقف رشد تومورهاي سرطاني با مصرف اسفناج


رشد تومورهاي سرطاني به ويژه سرطان روده بزرگ، با مصرف اسفناج متوقف مي‌شود.

به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه تغذيه مولكولي و مواد غذايي، دانشمندان مؤسسه لينوس پائوسينگ در يك مطالعه تحقيقي و انجام آزمايش بر روي مدل حيواني دريافتند كه اسفناج مي‌تواند با تأثير روي ميكرو RNA‌هاي سلول‌هاي نشانگر سرطان روده بزرگ، رشد تومورهاي سرطاني را متوقف كند.
براساس اين گزارش دانشمندان معتقدند ميكرو RNA‌ ها يكي از مكانيسم‌هاي اپي‌ژنتيكي كليدي در تنظيم عملكرد سلولي در بافت‌هاي سالم و بيمار هستند و عدم كاركرد صحيح آنها منجر به بروز ژن‌هاي غيرطبيعي شده و اين مسئله منجر به ايجاد سرطان در فرد مي‌شود.
گفتني است پيش از اين تأثير شگرف برگ زرد و سبز و ميوه‌هاي رنگي و سبزيجات كه منبع سرشاري از سلنيوم هستند در كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌هاي دستگاه گوارش، پروستات و ريه به اثبات رسيده بود.

سویا، آناناس و سیب برای جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است


در مقاله ای تحت عنوان "نقش فاکتورهای فیزیولوژی درآنمی و تغذیه درمانی"  که در دومین همایش کشوری هماتولوژی ارائه شد عنوان شد: سویا، آناناس و سیب برای جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است.
به گزارش وب دا، کارشناس پژوهش مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشریح چکیده مقاله خود اظهار داشت: امروزه مکانیسم های فیزیولوژی و فرآیندهای بیوشیمایی در مباحث تغذیه ای کاربرد فراوان دارند و با توجه به آنها می توان بسیاری از بیماریها و اختلالات متابولیکی را از راه رژیم غذایی درمان کرد.
محمد توشیح افزود: به عنوان مثال، در بیماری کم خونی (آنمی) که فاکتورها و مکانیسم های متعددی در ایجاد آن نقش دارند میتوان علاوه بر درمان دارویی، از رژیم غذایی و توصیه های خوراکی کمک گرفت.
توشیح تصریح کرد: شایعترین نوع آنمی در جامعه آنمی فقر آهن و کمبود ویتامین B12 است که جهت پیشگیری و درمان بهتر است از رژیم غذایی خاصی که سرشار از فاکتورهایحاوی مقادیری آهن باشد، مصرف شود.
وی متذکرشد:  مصرف گوشت ماهی و فرآورده های دریایی، گوشت پرندگان، زرده تخم مرغ، جگر، کنگر فرنگی، لوبیا و آلوی خشک که غنی از آهن هستند، بسیار مفیدند.
کارشناس ارشد فیزیولوژی انسانی عنوان داشت: ازسوی دیگر، جهت جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است رژیم غذایی حاوی اسید سیتریک و اسید مالیک باشد که منبع این مواد سویا، آناناس، سیب و انواع لیمو است.

مواد غذایی دودی؛ خوشمزه اما پرخطر

نوشته  : آسیه محمدزاده کارشناس ارشد تغذیه 
 خطر استفاده از 50 گرم سوسيس دودي معادل مصرف يك پاكت سيگار يا 4 روز تنفس هواي آلوده شهري است!
دودی کردن، فرایندی است که به منظور پختن، مزه‌دار کردن و نگهداری طولانی‌مدت مواد غذایی صورت می‌گیرد. در این فرایند، ماده غذایی را در معرض دود (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب) قرار می‌دهند. در دودی کردن داغ، ماده غذایی را به مدت چند ساعت در معرض دود قرار می‌دهند تا ماده غذایی خام، همچون گوشت یا ماهی ضمن این فرایند کاملاً بپزد. در دودی کردن سرد، به منظور نگهداری طولانی‌مدت و یا مزه‌دار کردن، ماده غذایی را به مدت طولانی، گاهی تا چندین روز در معرض دود قرار می‌دهند. معمولاً این روش برای گوشت یا ماهی به کار می‌رود، اما گاهی پنیر، انواع سبزی و میوه را هم بدین طریق دودی می‌کنند.گاهی به سوختی که از آن برای دودی کردن مواد غذایی استفاده می‌کنند، مواد معطر اضافه می‌نمایند.

خوراكي‌هايي براي داشتن لبخند دلنشين


نوشته  : سيده زهرا موسوي 
چندين تغيير كوچك در برنامه غذايي، مي‌تواند تأثير قابل توجهي در بهداشت دهان و سلامت دندان داشته باشد. شايد همگي شما مسواك بزنيد، از نخ دندان استفاده كنيد و به‌طور مرتب نزد دندانپزشكتان برويد، ولي آيا تا به حال به چيزهايي كه مي‌خوريد و تأثير آنها بر سلامت دهان و دندان‌هايتان دقت كرده‌ايد؟
دكتر پائولا شانن جونز، متخصص و جراح دندانپزشك مي‌گويد: «همه‌ ما مي‌دانيم كه تغذيه خوب و كامل كمك شاياني به سلامت بدن مي‌كند و از اين رو هر چيزي كه مي‌خوريم روي دندان‌ها و لثه تأثيرگذار خواهد بود و فقط شكر و شيريني‌جات براي سلامت دندان‌ها مضر نيستند. جالب است بدانيد كه حتي بعضي از غذاهاي سالم ممكن است سبب پوسيدگي شوند. از طرف ديگر برخي از آنها باعث جلوگيري از پوسيدگي دندان‌ها، بيماري‌هاي لثه و حتي بوي بد دهان مي‌شوند». در ادامه، سعي بر آن شده تا برنامه غذايي مناسبي در جهت سلامت و محافظت از دندان‌ها معرفي گردد:

ماده غذايی که زنان باید بیشتر بخورند


نوشته  : نسرين تجدد کارشناس ارشد پرستاري 
تمام زنان شاغل در تمام سنین باید پنج نوع ماده غذايی با امتیازات فوق‌العاده حاوي آهن، کلسیم، منیزیم، ویتامین K، فولات، ویتامین D
 و اسیدهای چرب امگا-3 را در رژیم غذايی خود بگنجانند. تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت می‌شوند. مهم نیست شما کجا زندگی می‌کنید، هر کدام از آنها در عرض پانزده دقیقه آماده می‌شوند.
سبزیجات برگدار؛
سرشار از ويتامين و مواد معدني

سبزیجات برگدار مثل کلم، اسفناج، شاهی آبی (بولاغ اوتی)، کاهو، کلم برگ و شلغم از جمله مواد غذايی هستند که دارای مشابهات مشترک می‌باشند و نیز امتیازات تاثیرگذار مشابهی همچون ویتامین‌های K، C و بتا-كاروتن و مواد معدني کلسیم، پتاسیم، منگنز، فولات، منیزیم، آهن و فیبر غذايی دارند.
اسفناج نیز دارای آهن فراوان است که سیستم ایمنی را حفاظت نموده و به تولید انرژی در بدن کمک مي‌كند و مصرف آن به‌خصوص در طول مدت عادت ماهیانه و بارداری حائز اهمیت است، زیرا در این زمان به سطوح بالای این ماده غذايی نياز است.