طب سنتي به اهميت اضداد كه تشكيلدهنده حيات ميباشد، پي برده است. در واقع خواص سردي و گرمي غذا هم يكي از اين اضداد است كه باعث ادامه زندگي ميشود. اين مفهوم در فرهنگهاي مختلف نيز بكار ميرود (مثل يين و يانگ در طب چيني يا اسيدي و قليايي كه مفاهيمي جهاني هستند). در واقع خود بدن و نيز بعضي غذاها، خاصيت اسيدي و يا قليايي دارند، به طوري كه براي رسيدن به توازن بعد از دريافت زياد مواد اسيدي، بايد خوراكيهاي قليايي دريافت كرد و يا برعكس به هنگام قليايي شدن بدن، دريافت مواد اسيدي را افزايش داد. واژه ديگري تحت عنوان خشك و مرطوب وجود دارد، به طوري كه ممكن است در بدنمان احساس تري يا خشكي كنيم.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
اهميت سردي و گرمي غذاها
طب سنتي به اهميت اضداد كه تشكيلدهنده حيات ميباشد، پي برده است. در واقع خواص سردي و گرمي غذا هم يكي از اين اضداد است كه باعث ادامه زندگي ميشود. اين مفهوم در فرهنگهاي مختلف نيز بكار ميرود (مثل يين و يانگ در طب چيني يا اسيدي و قليايي كه مفاهيمي جهاني هستند). در واقع خود بدن و نيز بعضي غذاها، خاصيت اسيدي و يا قليايي دارند، به طوري كه براي رسيدن به توازن بعد از دريافت زياد مواد اسيدي، بايد خوراكيهاي قليايي دريافت كرد و يا برعكس به هنگام قليايي شدن بدن، دريافت مواد اسيدي را افزايش داد. واژه ديگري تحت عنوان خشك و مرطوب وجود دارد، به طوري كه ممكن است در بدنمان احساس تري يا خشكي كنيم.
اگر کورتون مصرف ميكنيد حتما بخوانيد...
نوشته : شیوا طباطبایی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه

كنترل پرفشاري خون حاملگي با تغذيه مناسب
كنترل اين مشكل:
در شرايط پره اكلامپسي خفيف، ويزيت سه بار در هفته توسط پزشك يا ماما توصيه ميشود و طي آن اندازهگيري فشارخون و آلبومين ادرار انجام ميگيرد. ضمنا كنترل وزن روزانه، استراحت و تغذيه مناسب باعث كنترل اين مشكل و جلوگيري از بدتر شدن اوضاع و پيشرفت به سوي اكلامپسي خواهد شد. در موارد خفيف، مراقبت در منزل كافي خواهد بود، اما در صورت شديدتر شدن نشانهها، مراقبت بايد در بيمارستان انجام شود، چون ممكن است در برخي شرايط به دليل وخامت اوضاع، نياز به سزارين و زايمان زودهنگام وجود داشته باشد.
در شرايط پره اكلامپسي خفيف، ويزيت سه بار در هفته توسط پزشك يا ماما توصيه ميشود و طي آن اندازهگيري فشارخون و آلبومين ادرار انجام ميگيرد. ضمنا كنترل وزن روزانه، استراحت و تغذيه مناسب باعث كنترل اين مشكل و جلوگيري از بدتر شدن اوضاع و پيشرفت به سوي اكلامپسي خواهد شد. در موارد خفيف، مراقبت در منزل كافي خواهد بود، اما در صورت شديدتر شدن نشانهها، مراقبت بايد در بيمارستان انجام شود، چون ممكن است در برخي شرايط به دليل وخامت اوضاع، نياز به سزارين و زايمان زودهنگام وجود داشته باشد.
سلامت، قرباني رژيمهاي غيرعلمي
نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه و رژيم درماني
در
شماره قبل به تعدادي از عوامل زمينه ساز چاقي اشاره شد. در ادامه مطالب در
خصوص اختلالات متابوليكي و غدد درون ريز در ارتباط با چاقي، افزايش تعداد و
حجم سلولهاي چربي و تئوري جديدي در اين راستا و نيز اضافه وزن و چاقيهاي
چند علتي مطالبي را حضور شما همراهان گرامي دنياي تغذيه ارائه مينماييم.افزايش تعداد و حجم سلولهاي چربي:
افزايش تعداد سلولهاي چربي (هايپرپلازي) كه در دوران كودكي بهعلت وادار نمودن كودك به مصرف غذاي اضافي رخ ميدهد و در 2-3 سالگي كودك به اوج سرعتگيري خود ميرسد و تعداد سلولهاي چربي را در كودكان پرخور و يا وادار شده به پرخوري تا 3 برابر تعداد سلولهاي چربي كودكان با وزن طبيعي افزايش ميدهد.
همه فوايد پنيــــرك
نوشته : زهره کرباسچیان کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران

مهمترین ماده موثر گلهای پنیرک را موسیلاژ (لعاب نباتی) تشکیل میدهد که در اثر هیدرولیز آن گالاکتوز، آرابینوز، گلوکز، رامنوز و گالاکتورونیک اسید حاصل میشود.
خواص درماني والــــک
نوشته : زهره کرباسچیان کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران

والك گیاهی وحشی، خودرو و پایا به ارتفاع 25 تا 50 سانتیمتر با پیاز كشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی نوكتیز است. ساقه ضخیم و گلدار آن كم و بیش سهوجهی است و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل در هر یك به پهنای 5/1 سانتیمتر با شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم میشود. اين گياه در ماههای فروردین تا خرداد روییده و برداشت میشود و برای استفاده در فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری میگردد.
برچســـــــب؛ شناسنامه سلامت غذا
نوشته : دکتر پيمان غلامنژاد کارشناس آزمايشگاه کنترل مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

نوشتهها و برچسبهاي روي بستهبندي مواد غذايي معمولا اطلاعاتي در زمينه نام محصول، تاريخ توليد و انقضا، نحوه مصرف، شرايط نگهداري قبل و حين مصرف و گاهي اطلاعاتي در زمينه ارزش تغذيهاي محصول به مصرفکننده منتقل ميکنند. در ايران مرجع قانونگذاري در اين زمينه موسسه تحقيقات و استاندارد ملي ايران ميباشد که استاندارد ملي ويژگيهاي عمومي برچسب بستهبندي مواد غذايي را تدوين نموده است. طبق اين استاندارد، آگاهيهاي توجيهي کالا روي برچسب بستهبندي مواد غذايي نوشته ميشود.
بررسي مندرجات روي بستهبندي محصولات در ايران:
برچسب مواد غذايي ارائهکننده اطلاعات مفيدي در مورد محصول به
مصرفکننده ميباشد و فرصت مناسبي در جهت انتخاب محصول مورد نياز در اختيار
او قرار ميدهد.
تغذيه سالم؛ يار مهربان سلامتي
نوشته : دكتر پروين ميرميران استاديار دانشكده و انستيتو تحقيقات تغذيه كشور

اولين گام در راه رسيدن به يك برنامه غذايي سالم مصرف وعدهها و ميانوعدهها در فواصل منظم و در ساعات معين ميباشد. هيچيك از وعدههاي غذايي بهويژه وعده صبحانه نبايد حذف شود، زيرا سبب افزايش ابتلا به چاقي ميگردد.
غذاهای عملگرا و اثرات آنها بر سلامتی
نوشته : دكتر محمد حضوری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم

مهرباني نوش جان كنيد
نوشته : نازلي نمازي دانشجوي كارشناسي تغذيه تبريز

توجه ویژهای از قرن 12 به اثر رژیم غذایی بر خلق و خو و سلامت ذهنی و رفتاری اختصاص داده شد.
وجود الکل، کافئین، ویتامینها و موادمعدنی و حتی بافت غذا و صدای ایجادی در نتیجه جویدن آن در دهان و... میتواند بر اثر غذا بر خلق و خو موثر باشد.
باید خاطر نشان کرد که ویژگیهای فردی، جنسی و شرایط محیطی نیز بر خلق وخو موثر هستند.
اشتراک در:
پستها (Atom)