نوشته : شیوا طباطبایی
در
دنياي امروز هنوز بيماري قلبي يكي از بزرگترين معضلات بشر است، اين
بيماري مهلك حتي پس از پيشرفتهاي چشمگير علم پزشكي در اين رشته، هنوز يكي
از عوامل شايع مرگ و مير در دنيا است و يكي از مواردي كه منجر به اين امر
ميشود، تغذيه نامناسب است. عادات غذايي غلط و عدم تحرك ميتوانند جزء
عوامل اصلی بیماریهای قلبی عروقی باشند و سالیانه هزاران نفر در دنیا تحت
انواع عملهای جراحی قلب قرار میگیرند. دوران پس از عمل جراحی دوران بسیار
حساسی است. بیماران معمولاً چند روز تا چند هفته ممکن است در بیمارستان
بستری شوند و طی این مدت از لحاظ رژیم غذایی زیر نظر متخصص تغذیه هستند. در
این دوران به بیمار آموزشهایی داده می شود تا پس از مرخص شدن از
بیمارستان قادر باشد با پیروی از توصیههای پزشک و متخصص تغذیه و رعایت
رژیم غذایی مناسب عمر طولانیتری داشته باشد. اساسا رژیم غذایی برای افرادی
که تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند متفاوت بوده و برای هر فرد بصورت جداگانه
و بر اساس برخی فاکتورها نظیر نوع جراحی، وضعیت وزن بدن فرد، فشار خون و
دادههای آزمایشگاهی تنظیم می شود، اما بطور کلی اصول مشترکی در تغذیه این
نوع بیماران وجود دارد که در اینجا به شرح آن می پردازیم.