تحقیقات در آمریكا نشان داده است انگور حاوی مواد شیمیایی سودمند است و به همین دلیل عصاره دانههای انگور خاصیت ضدسرطانی قوی دارد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهنگ آشتی ؛محققان در تست آزمایشگاهی دریافتند كه روغن دانه انگور، سلولهای سرطانی خون را ترغیب میكند كه دست به خودكشی بزنند و خود را نابود سازند.بر اساس این گزارش كه از سوی مركز تحقیقات سرطان كلینیكی در آمریكا منتشر شده، ظرف ۲۴ ساعت، ۷۶ درصد از سلولهای سرطانی خون كه در معرض این روغن قرار گرفته بودند ، نابود شدند. در حالی كه به سلولهای سالم نیزهیچ آسیبی وارد نشد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خواص روغن دانه انگور
تحقیقات در آمریكا نشان داده است انگور حاوی مواد شیمیایی سودمند است و به همین دلیل عصاره دانههای انگور خاصیت ضدسرطانی قوی دارد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهنگ آشتی ؛محققان در تست آزمایشگاهی دریافتند كه روغن دانه انگور، سلولهای سرطانی خون را ترغیب میكند كه دست به خودكشی بزنند و خود را نابود سازند.بر اساس این گزارش كه از سوی مركز تحقیقات سرطان كلینیكی در آمریكا منتشر شده، ظرف ۲۴ ساعت، ۷۶ درصد از سلولهای سرطانی خون كه در معرض این روغن قرار گرفته بودند ، نابود شدند. در حالی كه به سلولهای سالم نیزهیچ آسیبی وارد نشد.
توت فرنگی اشتها آور و ضد چاقی است
توت فرنگی چند برابر لیموترش و پرتغال ویتامین C دارد با خوردن 150 گرم توت فرنگی نیاز یک روز بدن تامین میشود در هر 100 گرم 37 کالری دارد که برای کاهش وزن مناسب است.
دو قرن پیش گیاه شناس معروف کارل فون لینه با خوردن توت فرنگی بر بیماری نقرس که شدیداً ادرار آو بود غلبه کرد. بیش از 300 ماده موثر و مفید برای تندرستی انسان تاکنون در توت فرنگی شناسایی کردهاند. توت فرنگی دارای اسیدهای آلی، مواد عطری، اسانسها، آهن، لعاب، پکتین، فلاون و مواد تانن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، بیوترکیبات است. قند توت فرنگی اشتهاآور و مفید برای سیستم گوارش است. سطح مخاط گوارش را پاک و تب بر و ضد اسهال، التیام زخمها، جمع کننده پوست و سوخت و ساز را تنظیم میکند در طب سنتی توصیه میشود با توت فرنگی دندانها را مسواک بزنید و کاملاً با آب بشویید، لثه ها را قوی و از کرم خوردگی دندانها جلوگیری میکند.
گرفتن تب مالت با مصرف بستنی غیرپاستوریزه
مرکز مدیریت بیماری ها اعلام کرد خطر ابتلا به تب مالت (بروسلوز) با افزایش مصرف بستنی های غیرپاستوریزه افزایش می یابد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ این مرکز به مناسبت فرارسیدن هفته زنوز (بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان) با ارائه سلسله پیام ها و هشدارهایی ضمن بیان این مطلب عنوان کرده است: احتمال خطر ابتلا به تب مالت همچنین با مصرف پنیرتازه، سرشیر و خامه محلی غیرپاستوریزه و تماس با ترشحات جفت و جنین سقط شده دام ها نیز افزایش می یابد.
بر اساس این گزارش روش های کاهش ابتلا به تب مالت استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ذبح دام، مصرف گوشت و جگر بازرسی شده (دارای مهر دامپزشکی) و تهیه دام مورد نیاز از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی، نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال پس از خرید، استفاده از فرآورده های لبنی پاستوریزه، مصرف نکردن شیر، خامه، کره، پنیر و بستنی غیر پاستوریزه است.
بر اساس این گزارش روش های کاهش ابتلا به تب مالت استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ذبح دام، مصرف گوشت و جگر بازرسی شده (دارای مهر دامپزشکی) و تهیه دام مورد نیاز از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی، نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال پس از خرید، استفاده از فرآورده های لبنی پاستوریزه، مصرف نکردن شیر، خامه، کره، پنیر و بستنی غیر پاستوریزه است.
۶ماده غذایی که در کنترل چربی خون موثرند
متخصصان 6 ماده غذایی را برای کمک به بهبود کلسترول خوب و بد پیشنهاد میکنند.
به گزارش سرويس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهترین غذا برای هر کسی که نگران سطح کلسترول خود است یک وعده غذایی کم چرب (چربیهای اشباع شده به میزان کم) است که دارای میوه وسبزیجات به میزان فراوان باشد.
متخصصان 6 ماده غذایی را برای کمک به بهبود کلسترول خوب و بد پیشنهاد میکنند:
- بادام
مواد موجود در پوست بادام از اکسیده شدن ال دی ال یا همان کلسترول بد جلوگیری میکند. فرایند اکسیده شدن کلسترول بد میتواند منجر به صدمه زدن به دیواره رگهای خونی و افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی شود. بادام را میتوانید به همراه سالاد و یا دیگر غلات مصرف کنید و یا برای میان وعده ی بعدازظهر تعداد چند دانه میل کنید.
میوه ناسالم مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد میوههای تابستانی
نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه میشود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد.
دکتر خدیجه رحمانی گفت:«به دلیل استفاده از آفت کش در میوههای تابستانی و شرایط رشد میکروب مصرف مداوم میوههای تابستانی باعث مسمومیت میشود.»
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره راهکارهای رفع عطش در تابستان بیان کرد: «بسیاری از افراد بنابر دلایل گوناگون نمیتوانند در طول روز به اندزه کافی آب بنوشند و یا نوشیدن آب به تنهایی برای آنان لذت بخش نیست. به همین دلیل در طول روز بسیار تشنه میشوند لذا برای جلوگیری از رفع عطش میتوانند مقداری آبلیمو به میزانی که دوست دارند با آب مخلوط کرده و یا لیمو تازه به صورت خالی مصرف کنند.»به گفته وی، نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه میشود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد. وی ادامه داد: «بنابراین اگر افراد تمایل به مصرف شربت دارند میتوانند ۱ قاشق مربا خوری شربت را همراه با آب مخلوط و میل کنند.»
دکتر خدیجه رحمانی به اهمیت مصرف میوه نیز در این فصل اشاره کرد و گفت: «میوههای فصل تابستان بسیار متنوع، مفید و در رفع تشنگی نیز موثر هستند. ولی با این وجود به دلیل اینکه در این فصل شرایط محیطی برای رشد میکروبها بسیار زیاد است و از آفت کش استفاده میشود امکان بروز بیماری اسهال به خصوص در کودکان وجود دارد. به همین دلیل تاکید میکنیم که مقدار مصرف اینگونه میوهها محدود و پشت سر هم نباشد در غیر این صورت مشکل ساز خواهد بود.»
هشدار؛ مواد غذایی در تابستان باید در یخچال نگهداری شود
متخصص افزود: «همانطور که گفته شد زمینه رشد میکروب در فصل تابستان بسیار زیاد است به طوری که اگر غذا نیز بعد از پخت ۲ تا ۴ ساعت بیرون از یخچال باشد به حداکثر رشد میکروبها میرسد.»
به گفته وی، غذای پخته بیشتر از ۲ ساعت نباید در بیرون از یخچال نگهداری شود. اگر هم قرار است غذای سرد مصرف کنیم باید دمای سرد خود را از دست نداده باشد.»
مصرف زياد گوشتهای کبابي، امكان ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد
زیاده روی در خوردن گوشت های کبابی به دلیل ایجاد ترکیبات سرطان زا در بخش های قهوه ای تیره یا سوخته، احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج ضمن بیان این مطلب تأکید کرد: خوردن زیاد چربی های اشباع شده مانند روغن های جامد، محصولات لبنی پرچرب، گوشت قرمز و هم چنین مصرف غذاهای فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس با داشتن ترکیبات نیتراتی خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می دهند.
سمانه عزیزی تغییر در رژیم غذایی، خوردن روزانه حداقل پنج بار میوه و سبزیجات، افزایش مصرف حبوبات، مغزها و غلات سبوس دار را برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان توصیه کرد.
وی با تصریح کاهش مصرف غذاهای پرچرب مانند کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، سس مایونز و گوشت قرمز، ادامه داد: کاهش مصرف غذاهای شور، کنترل وزن و افزایش فعالیت های بدنی نقش مؤثری در پیشگیری از این بیماری دارد.
استفاده از ميان وعده هاي غيرخانگي موجب اضافه وزن كودكان مي شود
استفاده بي رويه از ميان وعده هاي غيرخانگي مانند انواع ساندويچ ها، كيك، بيسكوييت، آبميوه صنعتي، چيپس و پفك موجب اضافه وزن در كودكان مي شود.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: والدين بايد دقت كنند تا غلات كامل را در اختيار كودكان و نوجوانان خود قرار دهند زيرا نسبت به غلات تصفيه شده، فيبر، ويتامين و مواد معدني بيشتري دارند و نان سنگك و ماكاروني سبوس دار نمونه هاي محصولات تهيه شده از غلات كامل هستند.
وي افزود: لبينات نيز منابع بسيار خوب كلسيم هستند كه در محكم سازي استخوان ها به ويژه در دوران رشد اهميت بسيار زيادي دارند، به همين دليل بايد توجه خاصي به اين دسته مواد در رژيم غذايي روزانه كودكان و نوجوانان شود.
معاني تصريح كرد: از آنجا كه ميزان چربي هاي اشباع در محصولات لبني بالا است توصيه مي شود از محصولات لبني پرچرب استفاده نشود. شير، ماست و انواع پنير به همراه نان از ميان وعده هاي مناسب براي كودكان هستند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه مغزها ميان وعده هاي مناسبي هستند، افزود: در كودكان و نوجوانان داراي اضافه وزن و چاق بايد در مصرف مغزها احتياط كرد و بهتر است از مغزهاي شور استفاده نشود.
وقتي آرد، سوخاری ميشود
نوشته : لادن دهقان تنها
آرد
سوخاری معمولاً از نانهای حجیم تهیه میشود. این نانها به نحوی حرارت
میبینند که رطوبت آنها گرفته میشود و به صورت خشک در می آیند. در واقع
آرد سوخاری و نان سوخاری دو محصول از یک خانواده هستند. این نان در اثر
حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست میدهد و خشک، قهوهای و برشته میشود.
اگر این نان خشک شده را به صورت آرد در آوریم، آرد سوخاری به دست میآید.
آردهای سوخاری که در حال حاضر در بازار وجود دارند، به این شکل تولید
میشوند. در واقع، نانهای تستی که برای فروش به بازار میروند، در صورتی
که به فروش نرسند، اگرچه دچار فساد نشدهاند ولی به دلیل بیات شدن دیگر به
شکل نان قابلیت مصرف ندارند. این نانها دوباره به کارخانه باز میگردند و
مجدداً در فر میروند تا به صورت خشک شده در آیند. این اتفاق در مورد
نانهایی که قالب آنها دچار اشکال شده نیز رخ میدهد. پس از این مرحله،
آنها را آسیاب نموده و به شکل آرد سوخاری بستهبندی و روانه بازار میکنند.
شيرين مثل سکنجبین
نوشته : مهندس مسعود خبازی
معمولا
جوانترها برای رفع عطش، آب معدنی، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوههای صنعتی
امروزی را میپسندند، ولی بزرگ ترها مصرف انواع شربتهای خانگی و گیاهی را
به نوشیدنیهای صنعتی ترجیح میدهند. شربت خاکشیر، تخم شربتی، سکنجبین
و... از جمله نوشیدنیهای سنتی میباشند که مسنترها نوشیدن آنها را برای
رفع عطش و خنک شدن بسیار کارساز میدانند. آنها معتقد هستند شربت این
گیاهان با تعادل در تعریق بدن از گرمازدگی جلوگیری ميكند و ميتواند برای
مدت زیادی آب بدن را تامین نمايدو فرد را از تشنگی مفرط مصون دارد. شربت
سکنجبین دارای طبیعت سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را دارد و به صفرابر
مشهور است. هنگامی که آن را با یخ خنک کرده و به همراه خیار رنده شده
بنوشند، تشنگی را رفع ميكند و از التهاب ناشی از گرما میکاهد. این مقاله
به اختصار به بیان ویژگیها و خواص شربت سکنجبین میپردازد.
درباره پنير پيتزا
نوشته : مریم آریا فر
پنير
انواع بسياری دارد؛ بهطوری که در فرانسه حدود 300 نوع آن توليد میشود،
اما در ايران تنها 5 تا 6 نوع پنير قابل دسترسی است. پنيرها بسته به روش
توليد، خواص گوناگون و مزههای مختلفی پيدا میکنند و از نظر ارزش تغذيهای
کمی با هم فرق دارند که البته اختلاف آنها خيلی زياد هم نيست. اگر چه
پيتزا يك غذاي اصيل ايتاليايي است، ولي هم اكنون داراي محبوبيت جهاني
ميباشد. در كشور ما ايران هم طرفداران بسياري دارد. يكي از تركيبات لازم
در تهيه پيتزا، پنير آن ميباشد كه در ايجاد طعم، بافت ومزه خاص پيتزا
بسيار موثر ميباشد. پنيري كه معمولا در طبخ پيتزا مورد استفاده قرار
ميگيرد، پنير موزارلاي با رطوبت پايين ميباشد كه به راحتي ذوب شده و
خاصيت الاستيك داشته و قابل جويدن ميباشد. پنير موزارلا انواع مختلفي دارد
و اصليترين نوع آن از شير بوفالو تهيه ميشده است، ولي در حال حاضر
تكنولوژي توليد آن بر اساس شير گاو ميباشد. اين پنير سفيد رنگ است، ولي
گاهي اوقات بر اساس رژيم غذايي دام رنگ آن زرد رنگ هم ميشود. پنير پيتزا
از نظر بافت يك پنير نيمه جامد ميباشد.
اشتراک در:
پستها (Atom)