نوشته : شیوا طباطبایی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه
لیمو از خانواده Rutaceae بوده و نام علميآن Citrus aurantifolia ميباشد. خاستگاه لیمو از آسیا و بیشتر از هند و مالزی است. گفته ميشود که لیمو توسط کریستف کلمب به آمریکا آورده شد و به عنوان میوهای که از شیوع بیماری اسکوروی در ملوانان جلوگیری ميکرد معروف شد. این میوه غنی از ویتامین C و انواعی دیگر از آنتی اکسیدانها است که برای سلامتی انسان ضروری ميباشد. لیمو دارای خواص ضد میکروبی است و از آن برای جلوگیری از رشد و تکثیر برخی باکتریها در مواد غذایی استفاده ميشود. در زیر به بررسی مهمترین خواص لیمو ميپردازیم
خواص ضد سرطان:
از مهمترین خواص لیمو خواص ضد سرطانی آن ميباشد. خواص ضد سرطانی لیمو مربوط به ترکیبی بنام لیمونوئید است که یک منوترپن محسوب ميشود. لیمونوئید مسؤول ایجاد طعم تلخ در مرکبات است و بیشتر در پوست مرکبات یافت ميشود. لیمونوئید موجود در لیمو مانع واکنش ترکیبات سرطانزا با DNA سلول ميشود و در خنثی نمودن ترکیبات سرطانزا موثر است.
خواص ضد سرطان:
از مهمترین خواص لیمو خواص ضد سرطانی آن ميباشد. خواص ضد سرطانی لیمو مربوط به ترکیبی بنام لیمونوئید است که یک منوترپن محسوب ميشود. لیمونوئید مسؤول ایجاد طعم تلخ در مرکبات است و بیشتر در پوست مرکبات یافت ميشود. لیمونوئید موجود در لیمو مانع واکنش ترکیبات سرطانزا با DNA سلول ميشود و در خنثی نمودن ترکیبات سرطانزا موثر است.