نوشته : دکتر سعید حسینی
كيوي يكي از ميوههاي مناطق حاره بوده و داراي طعم و مزه فوقالعادهاي ميباشد اما اكثر مردم از اين ميوه خارقالعاده بيبهرهاند زيرا اين ميوه فقط در چند كشور به عمل ميآيد.
فوايد ميوه كيوي:
كيوي در ابتدا در كشور چين به عمل آمده و در آن كشور به نام ديگري آن را ميشناختهاند، زماني كه كشاورزان نيوزيلند شروع به كشت اين ميوه و در نهايت صادر كردن آن به ساير كشورها نمودند اين ميوه به «كيوي» معروف شد. از اين ميوه به عنوان ميوه ملي چين نيز ياد ميكنند. گوشت ميوه كيوي سبز كمرنگ بوده و داراي دانههاي سياهرنگ ميباشد و از عطر و طعم خاص و فوقالعادهاي برخوردار است. اين ميوه كوچك و قهوهاي رنگ يكي از غنيترين منابع برخي مواد مغذي مورد نياز بدن ميباشد. كيوي سرشار از آنتياكسيدان بوده و ميزان ويتامين C موجود در كيوي از پرتقال بيشتر است. اين ميوه همچنين منبع خوبي از پتاسيم، فيبر و ميزان قابل توجهي از ويتامينهاي A و E ميباشد.
جلوگيري از بيماريهاي تنفسي:
از بروز آسم و ساير بيماريهاي تنفسي جلوگيري ميكند. تحقيقات انجامشده در ايتاليا كه بر روي 18000 نفر از كودكان 6 تا 8 سال انجام شد، حاكي از آن است كه كيوي داراي اثرات درماني بر روي بيماريهاي تنفسي ميباشد. در اين تحقيق ثابت شد كودكاني كه در هفته 5 تا 7 واحد ميوه كيوي و مركبات مصرف ميكردند 44 درصد كمتر از ساير كودكان (كه يكبار در هفته كيوي مصرف ميكردند) دچار خسخس سينه ميشدند.
سرفههاي شبانه 27 درصد، تنگي نفس 32 درصد، آبريزش بيني 28 درصد، خس خس شديد 41 درصد و سرفههاي مزمن تا 25 درصد كاهش يافته بود و همه اين موارد در اثر مصرف زياد مركبات و كيوي كه از ويتامين C بالايي برخوردارند، ميباشد.
خواص پوست و دانه كيوي:
علاوه بر اينكه گوشت ميوه كيوي داراي فوايد زيادي ميباشد، پوست و دانههاي آن نيز فوايد چشمگير تغذيهاي دارند. روغن دانه كيوي حاوي مقادير زيادي آلفالينولنيك اسيد ميباشد كه يك اسيد چرب امگا - 3 است. اين اسيدهاي چرب نميتوانند در بدن ساخته شوند، لذا بايد از طريق رژيم غذايي وارد بدن شوند. تحقيقات حاكي از آن است كه اسيدآلفالينولنيك ميتواند در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي مؤثر باشد. پوست ميوه كيوي قابل خوردن ميباشد و حاوي فيبر قابل ملاحظهاي است. از آنجايي كه مقادير زيادي از ويتامين در زير پوست ميوهها از جمله كيوي وجود دارد، لذا خوردن كيوي با پوست، در مقايسه با زماني كه پوست آن را ميگيريم ميزان ويتامين C وارد شده به بدن را افزايش ميدهد.
سلامت دستگاه گوارش:
كيوي منبع غني از فيبر ميباشد و ميتواند به سلامت دستگاه گوارش كمك كرده و همچنين در دفع مواد سمي از روده موثر است، در نتيجه از سرطان روده جلوگيري ميكند. فيبر موجود در كيوي از بروز يبوست جلوگيري ميكند و در پيشگيري از ساير مشكلات معده و روده مؤثر است.
سلامـت قلـب و عروق:
خوردن ميوه كيوي هر روز صبح به مثابه آسپرين عمل كرده و در سلامت قلب موثر ميباشد، زيرا از لخته شدن خون جلوگيري ميكند. طبق تحقيقات انجامشده افرادي كه روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد كيوي ميخوردند از تشكيل لخته در خون آنها به ميزان 18 درصد كاسته شده بود و همچنين تريگليسيريد خون آنها تا 15 درصد كاهش يافته بود؛ اين امر به نوبه خود سبب كاهش رسوب و تشكيل پلاك در ديواره رگها شده و در نتيجه، در برابر بيماريهاي قلبي- عروقي بدن را مصون نگه ميدارد.
نكات مهم:
كيوي از جمله ميوههايي است كه حاوي اگزالات ميباشد. زياد شدن اين ماده در بدن ميتواند سبب بروز مشكلاتي گردد، لذا افرادي كه داراي مشكلات معده و يا مشكلات كيسه صفرا ميباشند، بهتر است در خوردن كيوي احتياط نمايند. همچنين افرادي كه نسبت به آناناس و خربزه حساسيت دارند بايد از خوردن كيوي نيز اجتناب نمايند، زيرا ممكن است نسبت به كيوي هم حساسيت داشته باشند.
فوايد تغذيهاي بيشمار كيوي را نبايد ناديده گرفت. خوردن كيوي يكي از راههاي كمك به حفظ پيشرفت سلامت بدن ميباشد!
سلامت پوست :
كيوي سرشار از ويتامين E است. اين ويتامين نوعي آنتياكسيدان بوده كه ميتواند از تخريب سلولهاي پوستي جلوگيري كرده و در نتيجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.
سلامت سيستم ايمني:
كيوي به علت داشتن ويتامين C به ميزان زياد و همچنين تركيبات آنتياكسيداني فراوان در تقويت سيستم ايمني بدن موثر است.
كيوي و فشار خون:
كيوي منبع غني از يك الكتروليتهاي مهم به نام پتاسيم ميباشد. پتاسيم با تنظيم كردن مايعات و الكتروليت بدن نقش مهمي درسلامت و فعاليت سلولهاي بدن ايفا ميكند و با تأثير بر سديم اضافي موجود در بدن، به كنترل ضربان قلب و فشار خون كمك موثري مينمايد.
مبارزه با ناتواني جنسي در مردان:
كيوي حاوي آمينواسيدي به نام «آرژينين» بوده كه ميتواند در درمان ناتواني جنسي مردان موثر باشد.
اثرات آن بر سلامت جنين:
كيوي حاوي ماده ارزشمندي به نام «فولات» ميباشد كه وجود آن براي زنان بهويژه در دوران قبل از بارداري و در دوره بارداري ضروري است. اين ماده به رشد سلولهاي خون جنين كمك ميكند.
كيوي و سلامت چشم:
كيوي منبع غني از لوتئين و زآگزانتين ميباشد. اين تركيبات بطور طبيعي در چشم انسان وجود دارند. لوتئين از بروز برخي بيماريهاي چشمي از قبيل آب مرواريد و آب سياه پيشگيري ميكند. زآگزانتين نيز همراه با لوتئين عمل كرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر ميباشد. طي تحقيقات انجام شده، خوردن 3 عدد يا بيشتر ميوه كيوي در روز ميتواند خطر ابتلا به پيرچشمي را كه اكثراً در افراد ميانسال اتفاق ميافتد، كاهش دهد.
كيوي و سرطان:
ميوه كيوي حاوي «فلاوونوئيد» و «كاروتنوئيدها» ميباشد كه داراي اثرات آنتياكسيدان هستند. اين «فيتونوترينتها» از DNA بدن محافظت كرده و در نتيجه با جلوگيري از آسيب ديدن DNA ميتوانند از رشد سلولهاي سرطاني جلوگيري نمايند.
منبع: دنیای تغذیه ش 114

فوايد ميوه كيوي:
كيوي در ابتدا در كشور چين به عمل آمده و در آن كشور به نام ديگري آن را ميشناختهاند، زماني كه كشاورزان نيوزيلند شروع به كشت اين ميوه و در نهايت صادر كردن آن به ساير كشورها نمودند اين ميوه به «كيوي» معروف شد. از اين ميوه به عنوان ميوه ملي چين نيز ياد ميكنند. گوشت ميوه كيوي سبز كمرنگ بوده و داراي دانههاي سياهرنگ ميباشد و از عطر و طعم خاص و فوقالعادهاي برخوردار است. اين ميوه كوچك و قهوهاي رنگ يكي از غنيترين منابع برخي مواد مغذي مورد نياز بدن ميباشد. كيوي سرشار از آنتياكسيدان بوده و ميزان ويتامين C موجود در كيوي از پرتقال بيشتر است. اين ميوه همچنين منبع خوبي از پتاسيم، فيبر و ميزان قابل توجهي از ويتامينهاي A و E ميباشد.
جلوگيري از بيماريهاي تنفسي:
از بروز آسم و ساير بيماريهاي تنفسي جلوگيري ميكند. تحقيقات انجامشده در ايتاليا كه بر روي 18000 نفر از كودكان 6 تا 8 سال انجام شد، حاكي از آن است كه كيوي داراي اثرات درماني بر روي بيماريهاي تنفسي ميباشد. در اين تحقيق ثابت شد كودكاني كه در هفته 5 تا 7 واحد ميوه كيوي و مركبات مصرف ميكردند 44 درصد كمتر از ساير كودكان (كه يكبار در هفته كيوي مصرف ميكردند) دچار خسخس سينه ميشدند.
سرفههاي شبانه 27 درصد، تنگي نفس 32 درصد، آبريزش بيني 28 درصد، خس خس شديد 41 درصد و سرفههاي مزمن تا 25 درصد كاهش يافته بود و همه اين موارد در اثر مصرف زياد مركبات و كيوي كه از ويتامين C بالايي برخوردارند، ميباشد.
خواص پوست و دانه كيوي:
علاوه بر اينكه گوشت ميوه كيوي داراي فوايد زيادي ميباشد، پوست و دانههاي آن نيز فوايد چشمگير تغذيهاي دارند. روغن دانه كيوي حاوي مقادير زيادي آلفالينولنيك اسيد ميباشد كه يك اسيد چرب امگا - 3 است. اين اسيدهاي چرب نميتوانند در بدن ساخته شوند، لذا بايد از طريق رژيم غذايي وارد بدن شوند. تحقيقات حاكي از آن است كه اسيدآلفالينولنيك ميتواند در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي مؤثر باشد. پوست ميوه كيوي قابل خوردن ميباشد و حاوي فيبر قابل ملاحظهاي است. از آنجايي كه مقادير زيادي از ويتامين در زير پوست ميوهها از جمله كيوي وجود دارد، لذا خوردن كيوي با پوست، در مقايسه با زماني كه پوست آن را ميگيريم ميزان ويتامين C وارد شده به بدن را افزايش ميدهد.
سلامت دستگاه گوارش:
كيوي منبع غني از فيبر ميباشد و ميتواند به سلامت دستگاه گوارش كمك كرده و همچنين در دفع مواد سمي از روده موثر است، در نتيجه از سرطان روده جلوگيري ميكند. فيبر موجود در كيوي از بروز يبوست جلوگيري ميكند و در پيشگيري از ساير مشكلات معده و روده مؤثر است.
سلامـت قلـب و عروق:
خوردن ميوه كيوي هر روز صبح به مثابه آسپرين عمل كرده و در سلامت قلب موثر ميباشد، زيرا از لخته شدن خون جلوگيري ميكند. طبق تحقيقات انجامشده افرادي كه روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد كيوي ميخوردند از تشكيل لخته در خون آنها به ميزان 18 درصد كاسته شده بود و همچنين تريگليسيريد خون آنها تا 15 درصد كاهش يافته بود؛ اين امر به نوبه خود سبب كاهش رسوب و تشكيل پلاك در ديواره رگها شده و در نتيجه، در برابر بيماريهاي قلبي- عروقي بدن را مصون نگه ميدارد.
نكات مهم:
كيوي از جمله ميوههايي است كه حاوي اگزالات ميباشد. زياد شدن اين ماده در بدن ميتواند سبب بروز مشكلاتي گردد، لذا افرادي كه داراي مشكلات معده و يا مشكلات كيسه صفرا ميباشند، بهتر است در خوردن كيوي احتياط نمايند. همچنين افرادي كه نسبت به آناناس و خربزه حساسيت دارند بايد از خوردن كيوي نيز اجتناب نمايند، زيرا ممكن است نسبت به كيوي هم حساسيت داشته باشند.
فوايد تغذيهاي بيشمار كيوي را نبايد ناديده گرفت. خوردن كيوي يكي از راههاي كمك به حفظ پيشرفت سلامت بدن ميباشد!
سلامت پوست :
كيوي سرشار از ويتامين E است. اين ويتامين نوعي آنتياكسيدان بوده كه ميتواند از تخريب سلولهاي پوستي جلوگيري كرده و در نتيجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.
سلامت سيستم ايمني:
كيوي به علت داشتن ويتامين C به ميزان زياد و همچنين تركيبات آنتياكسيداني فراوان در تقويت سيستم ايمني بدن موثر است.
كيوي و فشار خون:
كيوي منبع غني از يك الكتروليتهاي مهم به نام پتاسيم ميباشد. پتاسيم با تنظيم كردن مايعات و الكتروليت بدن نقش مهمي درسلامت و فعاليت سلولهاي بدن ايفا ميكند و با تأثير بر سديم اضافي موجود در بدن، به كنترل ضربان قلب و فشار خون كمك موثري مينمايد.
مبارزه با ناتواني جنسي در مردان:
كيوي حاوي آمينواسيدي به نام «آرژينين» بوده كه ميتواند در درمان ناتواني جنسي مردان موثر باشد.
اثرات آن بر سلامت جنين:
كيوي حاوي ماده ارزشمندي به نام «فولات» ميباشد كه وجود آن براي زنان بهويژه در دوران قبل از بارداري و در دوره بارداري ضروري است. اين ماده به رشد سلولهاي خون جنين كمك ميكند.
كيوي و سلامت چشم:
كيوي منبع غني از لوتئين و زآگزانتين ميباشد. اين تركيبات بطور طبيعي در چشم انسان وجود دارند. لوتئين از بروز برخي بيماريهاي چشمي از قبيل آب مرواريد و آب سياه پيشگيري ميكند. زآگزانتين نيز همراه با لوتئين عمل كرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر ميباشد. طي تحقيقات انجام شده، خوردن 3 عدد يا بيشتر ميوه كيوي در روز ميتواند خطر ابتلا به پيرچشمي را كه اكثراً در افراد ميانسال اتفاق ميافتد، كاهش دهد.
كيوي و سرطان:
ميوه كيوي حاوي «فلاوونوئيد» و «كاروتنوئيدها» ميباشد كه داراي اثرات آنتياكسيدان هستند. اين «فيتونوترينتها» از DNA بدن محافظت كرده و در نتيجه با جلوگيري از آسيب ديدن DNA ميتوانند از رشد سلولهاي سرطاني جلوگيري نمايند.
منبع: دنیای تغذیه ش 114
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر