دفعات تغذیه کودکان در زمان اسهال را افزایش دهید



‌به منظور جبران آب و غذای دفع شده از بدن کودکان در زمان ابتلا به اسهال باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود.
 به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در زمان اسهال به دلیل دفع آب و ترکیبات انرژی زا قبل از هضم و جذب، کودک در معرض خطر قرار می گیرد، اظهار داشت: غذای شیرخوار در هنگام اسهال قطع نشود، شیرمادر بدون هیچ محدودیتی باید ادامه یابد. اگر کودک به هر دلیلی با شیرخشک تغذیه می شود، نیازی به تغییر نوع شیرخشک، رقیق و یا قطع کردن آن نیست، بلکه برعکس برای جبران آب و غذای دفع شده از بدن باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود و این کار تا دو هفته بعد از قطع اسهال ادامه یابد.

رژیم غذایی در ابتلا به 35 درصد سرطان ها موثر است


در سال‌های اخیر شاهد افزایش بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی در کشور هستیم که تغییر در سبک زندگی افراد عامل مهمي در اين افزايش بوده است.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با اشاره به اين نكته كه کم‌تحرکی و کاهش مصرف میوه‌ها و سبزیجات از دیگر عوامل افزایش این بیماری‌ها است، افزود: تحقیقات نشان می‌دهد رژیم غذایی در 35 درصد از کل موارد سرطان ها دخالت دارد.
سمانه عزیزی در رابطه با چگونگي تغيير سبك زندگي افراد ادامه داد: بخش مهمي از اين روند دگرگوني الگوي سلامت جامعه شامل تغيير در الگوهای غذایی افراد مانند مصرف زیاد چربی های اشباع شده است.
وي استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها را در پیشگیری از سرطان مؤثر دانست و اظهار کرد: مواد آنتی‌اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها، ویتامین E,C، سلنیوم موجود در سبزیجات برگ سبز، زرد و غذاهای دریایی هستند که با کاهش رادیکال‌های آزاد بدن در پیشگیری از انواع سرطان‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند.
اين کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل حبوبات و مغزها دارای فیبر هستند و مصرف آن‌ها خطر بروز انواع سرطان را کاهش می دهند.

رژيمي براي تمام فصول!


نوشته  : مهندس وحیده شایگان 

 رژیم مدیترانه‌ای:
 تحقیقات 20 سال اخیر در سرتاسر دنیا، اهمیت رژیم غذايي را بر شیوع  بیماری‌های قلبی و عروقی،  افزایش فشار خون، اختلالات  التهابی غشاء سلولی، دیابت و... محرز کرده است. مطالعات 5 سال اخیر کاهش 70 درصدی  مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی را در افرادی که از رژیم غذايي مدیترانه‌ای تبعیت می‌کردند در مقایسه با افرادی که تابع رژیم غذايي معمولی بودند محرز کرده است. نتایج درست چند ماه پس از شروع رژیم قابل ملاحظه بود.

سبـوس؛ انتخابي مطلوب


نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
سبوس بعنوان يك ماده غذايي مفيد شناخته مي‌شود و ماده‌اي است كه احتمالاً به شما كمك مي‌كند تا وزن خود را كاهش دهيد. مي‌توانيد مواد غذايي سبوسدار يا خود سبوس را از فروشگاه‌هاي مواد غذايي بخريد. براي تعداد زيادي از مردم غلات يك صبحانه راحت و مناسب است. مادران از آن براي غذا دادن به بچه‌ها قبل از رفتن به مدرسه و بزرگسالان از آن بعنوان يك غذاي سريع قبل از رفتن به سر كار استفاده مي‌كنند. حتي براي شام يا وعده‌هاي غذايي دير وقت نيز خورده مي‌شود. يكي از بهترين قسمت‌هاي غلات سبوس است كه مغذي است، مزه عالي دارد و شما را تا خوردن ناهار سير نگه مي‌دارد.

روغن بذر کتان، سرشار از امگا ــ3

نوشته : آسیه حسن زاده 

کلیات گیاه‌شناسی بذر کتان یا بزرك
بزرك یا کتان با نام علمی linum usitatissimum گیاهی است یکساله از تیره کتان که قادر به رشد در شرایط گرم و خشک ایران می‌باشد و به صورت بوته‌ای رشد می‌کند و تنها گونه این خانواده است که از لحاظ  تجارتی اهمیت فراوانی یافته است. ارتفاع بوته آن معمولا 50 تا 100 سانتیمتر می‌باشد. طول دوره رشد محصول 5/2 تا 5/4 ماه می‌باشد. بزرك و کتان از نظر گیاه‌شناسی یک گونه محسوب می‌شوند، ولی واریته متفاوتی دارند و از نظر خصوصیات رشد، با هم فرق دارند.
گیاه بزرك دارای گل‌های کوچک آبی تیره تا روشن، سفید و صورتی کمرنگ است که به واسطه رنگ گل‌ها می‌توان به واریته آن پی برد. دانه بزرك صاف، بیضی شکل و در یک انتها نیزه‌ای شکل و نوک تیز است که وزن هزار دانه آن بسته به واریته و شرایط رشد در حدود 7-5 گرم است. رنگ دانه بزرك واریته‌های مختلف از قهوه ای تیره تا زرد متغیر است. گیاه بزرك به طور نسبتا زیاد در استان خوزستان و به طور پراکنده در اصفهان، نواحی کردستان و مناطقی در شمال کشور کشت می‌شود.

شیره انگور، شهد باستاني

نوشته : مهندس مسعود خبازی 
 
از میوه انگور، فرآورده‌های غذایی مختلفی از جمله کشمش، شیره انگور، روغن هسته انگور، عصاره هسته انگور، سرکه، آبغوره و... به دست مي‌آيد که  شیره انگور مانند سایر خوراکی‌های سنتی و باستانی تا حد بسیار زیادی جایگاه خود را در سفره‌ها به ویژه سفره مردم شهرنشین از دست داده، ولي کماکان  برای تهیه غذاهایی مانند انواع حلوا، از جمله حلوای گردو و انواع مرباها و همچنین همراه با بعضی مواد غذایی مانند ماست و شیربرنج استفاده می‌شود. شیره انگور که از فشرده شدن انگور رسیده در دستگاه‌های مخصوص و یا با وسایل عادی تهیه و طی فرآیند خاصی تولید می‌شود، مزه‌ای  شیرین، مطبوع و ملایم دارد.

رب انار، عقیق معجزه‌گر

نوشته  : آميتيس آسايي زير نظر دكتر احمدرضا درستي 
انار یکی از میوه‌های بومی آسیای جنوبی و ازجمله کشور ایران است که سابقه آن به چهار هزار سال می‌رسد. همه ساله درصد قابل توجهی از محصول انار به علت‌های ریز بودن، ترک‌خوردگی، آفت‌زدگی و آفتاب‌سوختگی در باغ‌ها از بین می‌رود و یا به قیمت ناچیز به بازار عرضه می‌شود و مقدار مختصری نیز با روش سنتی به رب انار تبدیل می‌گردد. به  هر حال رب انار تولید شده به روش سنتی، کیفیت مناسبی ندارد و به دلیل کاربرد و مصرف محدود، از بازار خوبی نیز برخوردار نیست. در صورت بهبود بخشیدن روش تولید رب انار می‌توان ضمن فرآوری با کیفیت و کمیت مناسب، با فراهم نمودن موارد استفاده بهتر و بیشتر این فرآورده، بازار مصرف آن را بهبود بخشید.

دنياي شيرين ترشي‌ها

نوشته  : مريم آريافر 

تهيه ترشي‌جات سابقه طولاني دارد و يك روش نگهداري مواد غذايي بدون نياز به يخچال مي‌باشد. اين روش معمولا به منظور ذخيره مواد غذايي در طي فصولي از سال كه امكان دسترسي به مواد غذايي تازه نمي‌باشد (مانند زمستان) به كار مي‌رود و مي‌توان از اين طريق انواع ميوه و سبزي و حتي در برخي از كشورها گوشت و ماهي را هم نگهداري نمود.
همانگونه كه مي‌دانيد در فرآيند تهيه اين‌گونه محصولات از نمك و انواع اسيدهاي متداول خوراكي استفاده مي‌شود و بعد از طي يك دوره تخمير با استفاده از ارگانيسم‌هاي لاكتوباسيل، فرآورده آماده مصرف مي‌شود. هر سه مورد ياد شده مي‌توانند در ايمن‌سازي محصول از حمله ميكروارگانيسم‌هاي بيماريزا موثر باشند.

ويژگي‌هاي شکر قهوه‌ای

نوشته : لادن گیاهی
شكر قهوه‌ای که امروزه بیشتر در دسترس است و به صورت صنعتی تولید مي‌شود در واقع همان شكر (ساکاروز) تصفیه شده‌ای‌ است كه با درصدهای متفاوتی از ملاس پوشیده شده است. ملاس محصول فرعی بسیار چسبناک و قهوه‌ای رنگ است که به هنگام تهیه شکر از نیشکر، چغندر قند و انگور بدست مي‌آید. کیفیت ملاس به میزان رسیدگی نیشکر یا چغندر قند، میزان شکر استخراج شده از آنها و روش استخراج آن بستگی دارد و به طورکلی طعم ملاس تهیه شده از نیشکر به ملاس حاصل از چغندر قند ارجحیت دارد.

لوتئين، سلطان آنتي اكسيدان‌ها

نوشته  : دكترسيد مسعود كيمياگر
لوتئين به عنوان يك آنتي‌اكسيدان در برخي مواد غذايي مثل سبزيجات برگدار و تيره‌رنگ مانند كلم برگ و كاهو با برگ‌هاي سبز تيره يافت مي‌شود. لوتئين در زرده تخم‌مرغ و ذرت نيز يافت مي‌شود. اين ماده مفيد علاوه بر مقابله با بيماري‌هاي مهلكي مثل سرطان و تنگي عروق به پيشگيري از بيماري‌هاي چشمي و پوستي نيز كمك مي‌كند. لوتئين به عنوان يك آنتي‌اكسيدان، راديكال‌هاي آزادي را كه دائما در بدن شما به سلول‌ها آسيب مي‌رسانند خنثي مي‌كند. براي دستيابي به حداكثر فايده، غذاهاي غني از لوتئين را به ميزان كافي مصرف كنيد تا اطمينان حاصل شود كه بين 6 تا 10 ميلي‌گرم لوتئين در روز دريافت داشته‌ايد.