مصرف لبنیات تاثیر آلاینده ها را کاهش می دهد

مصرف روزانه و منظم شیر و سایر فرآورده های لبنی با تاثیری که بر بافت های مخاط تنفسی فوقانی دارد، سبب کاهش التهاب و تاثیرات مخرب آلاینده ها بر بدن می شود.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، عضو انجمن تغذیه ایران گفت: مصرف شیر کم چرب، دوغ و ماست های پروبیوتیک بهترین مواد مغذی برای مقابله با آلاینده ها هستند که بهتر است خصوصا در هنگام مواجهه با آلودگی هوا، به میزان بیشتری در رژیم غذایی گنجانیده شود.

اسفندیار افشون در رابطه با تاثیر کمبود ویتامین D در مواقع آلودگی ادامه داد: در روزهایی که میزان آلودگی هوا افزایش می یابد، پوست بدن توانایی کمتری برای جذب ویتامین D دارد و افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند.

آشنایی با خواص تخم‌مرغ

تخم‌مرغ و پروتئین تخم‌مرغ به‌عنوان یکی از مواد ثابت و اساسی در تغذیه افراد بدن‌ساز به شمار می‌رود.
به گزارش گروه علمي، پزشکي باشگاه خبرنگاران؛پروتئین تخم‌مرغ به‌عنوان پروتئین حقیقی تلقی می‌شود؛ یعنی پروتئین‌های تخم‌مرغ به‌عنوان مرجعی برای مقایسه پروتئین‌های سایر مواد خوراکی با آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معمولاً کیفیت پروتئین از دو طریق اندازه‌گیری می‌شود:

1- قابلیت هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه
2- ارزش بیولوژیکی

پسته‌، محافظ قلب در شرايط پرتنش است

pistachio[1].jpgپزشكان مي‌گويند خوردن يك مشت مغز پسته در روز آسيب‌هاي ناشي از استرس شديد به بدن را كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، گروهي از متخصصان دانشگاه دولتي پنسيلوانيا در آمريكا ادعا كرده‌اند كه مغز پسته در پايين آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرايط و موقعيت‌هاي پرتنش و استرس‌زا نقش بسزايي دارد.
به نوشته روزنامه ديلي ميل، در اين مطالعه به شركت‌كنندگان انواعي از رژيم‌هاي غذايي سالم داده شد كه برخي از آنها حاوي مغز پسته و برخي ديگر فاقد آن بودند.

تغذيه آنلاين

نوشته : تحریریه دنیای تغذیه 
مزيتي ديگر براي خوردن سيب
پزشكان آمريكايي توصيه مي‌كنند پلي‌فنول‌هاي موجود در پوست سيب با خاصيت ضدالتهابي بالايي كه دارند مي‌توانند اختلالات مرتبط با التهاب روده مانند كوليت را درمان كنند.
اين يافته كه در مجله تخصصي «بيولوژي لوكوسيت» منتشر شده تاكيد مي‌كند آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در پوست سيب مي‌توانند روي فعاليت سلول‌هاي T در بدن موش‌هاي آزمايشگاهي تاثير بگذارند.
دكتر ديويد پاسكال، متخصص دپارتمان ايمونولوژي و بيماري‌هاي عفوني در دانشگاه ايالتي مونتانا در اين باره مي‌گويد: «نتايج مطالعات ما نشان مي‌دهد كه يك محافظ طبيعي در پوست سيب وجود دارد و اين محافظ مي‌تواند با افزايش مقاومت سلول‌هاي T ‌در برابر بيماري‌هاي التهابي روده‌اي كه يك بيماري سيستم ايمني خودكار است، اين بيماري را سركوب كند». همچنين اين كارشناسان يادآور شدند: «به نظر مي‌رسد مزاياي خوردن سيب براي بدن باز هم بيشتر از آن است كه در گذشته تصور مي‌شده است».

گل سر سبد سبزيـجات

نوشته  : دکتر سعید حسینی 
گل كلم يكي از سبزيجات گل داري است كه به‌طور عام مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سرگل‌هاي كلم حاوي فيتونوترينت‌هاي بسيار مفيد براي سلامتي بدن هستند (مثل ايندول 3- كربينول، سولفورافان و غيره) و از سرطان‌هاي پروستات، تخمدان و دهانه رحم جلوگيري مي‌كنند. از نظر گياه‌شناسي، اين گياه از خانواده بوته‌اي‌ها يا براسيكاسه است و از لحاظ مواد غذايي و فيتوكميكال‌ها به كلم برگ و كلم بروكلي شباهت دارد.
 

فيبر
گل كلم حاوي فيبر بالايي است. فيبر كالري ندارد و در واقع حتي نمي‌تواند توسط بدن هضم گردد.

کمپوت؛ نگهداري طولاني مدت ميوه‌ها

نوشته  : آسیه حسن زاده کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی 
کمپوت‌ها یا میوه‌های کنسرو شده (Canned Fruit or Compote)، نوعی خوراک شیرین است که از پختن میوه‌های درسته یا تکه شده مثل سیب، گلابی، هلو، گیلاس، توت فرنگی، آلو و... به همراه شکر تهیه می‌شود. طبق تعریف استاندارد، کمپوت فرآورده‌اي است که براي تهیه آن، میوه‌هاي تازه و مناسب پس از شستشو و آماده‌سازي، در ظروف مناسب پر شده و پس از اضافه شدن محلول، با دماي 85 تا 90 درجه سیلسیوس، اگزاست‌ (ايجاد خلا و خروج هواي داخل شيشه) و دربندي  شده و با اعمال فرآيند حرارتی استريل تجارتی، تولید و آماده مصرف می‌شود. كلمه كنسرو از لغت يوناني Conserver  به معني حفظ كردن گرفته شده است.

ویژگی‌ها و خواص غذایی حلوا ارده

نوشته  : مهندس مسعود خبازی
حلوا ارده  یکی از محصولات غذایی سنتی است که قدمت آن در ايران  به زمان صفويه و دوران سلطنت شيخ بهايي برمي‌گردد. شیخ بهایی برای تامین غذای سربازان در زمان جنگ با پیشنهاد‌های اخذ شده از متخصصان آن دوران، حلوا ارده را که 50 درصد آن از دانه کنجد آسياب شده و 50 درصد ديگر شيره (کشمش، انگور و خرما) بوده، تهيه و با وسايل سنتي آن زمان توليد و ارائه نمود که نتایج خوبی در پی داشت. بعد‌ها  شکر و مقداري گلوکز را جايگزين شيره نمودند که در نتيجه حلوا شکري امروزي به دست آمد. در حال حاضر  اين محصول در شهرهاي يزد، کرمان، اردکان، قم و تهران معروف‌‌تر بوده و در نتيجه توليد و مصرف فراوان‌تري دارد. این فرآورده، خوراکی مقوی، پرکالری و کم‌حجم است، ولي مهم‌‌ترین نکته حائز اهمیت، چربی آن است. اگر حلوا شکری واقعا از روغن کنجد تهیه شده باشد، سرشار از اسید‌های چرب غیر اشباعی نظیر امگا – 3، امگا-6 و امگا -9 بوده که می‌‌تواند عمده  اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند. این چربی‌‌ها علاوه بر تامین کالری، برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید می‌باشند.

نوشیدنی ارزشمند براي ورزشكاران

نوشته  : دكتر محمد حضوری 
شیر از مغذی‌ترین مواد غذایی در برنامه روزانه بوده و می‌تواند تامین کننده بخشی از نیازهای تغذیه‌ای ما باشد. بررسی‌ها گواه آن است که شیر منبع خوبی از حداقل 9 ماده مغذی است که این امر آن را به عنوان یک نوشیدنی ارزشمند از نظر تغذیه‌ای مطرح می‌سازد. مصرف روزانه 3 واحد شیر و لبنیات برای تمامی افراد بزرگسال توصیه می‌شود. در این بین ورزشکاران به عنوان گروه خاصی از جامعه که نیاز به مواد مغذی و انرژی آنان بیش از افراد عادی است، باید از مواد غذایی با دانسیته یا تراکم بالای مواد مغذی استفاده کنند. در چنین شرایطی، مواد غذایی نظیر شیر از جایگاه خاصی برخوردار می‌باشند.

خوراك‌هاي رژيمي ويژه سندرم تخمدان پلي‌كيستيك

نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 

سندرم تخمدان پلي‌كيستيك (Pcos) يكي از شايع‌ترين اختلالات هورموني در ميان زنان در سنين باروري مي‌باشد و تقريباً 5 تا 10 درصد از زنان به آن دچار هستند. در اين بيماري ترشح بيش از حد هورمون آندروژن (هورمون مردانه) سبب اختلال در عملكرد تخمك‌گذاري مي‌گردد. در هر دوره قاعدگي، يك فوليكول حاوي تخمك پس از رشد و آزاد كردن تخمك خود از بين مي‌رود (تخمك‌گذاري). در زنان داراي تخمدان پلي‌كيستيك، معمولاً تخمك آزاد نمي‌شود. تخمدان حاوي توده‌هاي چندتايي از فوليكول‌هاي نارس مي‌باشد. كاهش وزن مي‌تواند در كاهش اين سندرم، موثر باشد. سندرم تخمدان پلي‌كيستيك ممكن است بدون هيچ‌گونه علامتي باشد و در اين حالت معمولاً بي‌ضرر مي‌باشند. اما در برخي موارد، اين توده‌هاي به هم چسبيده سبب بروز علائمي مي‌شوند كه نشان مي‌دهد فرد دچار سندرم شده است.

خوراك‌هاي رژيمي ويژه درمان سرماخوردگى

نوشته  : موژان زرگرزاده کارشناس تغذیه انستیتو کانسر 
سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى و يك بیمارى شایع و نسبتاً بى‌ضرر است، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مى‌شوید چنین احساسى ندارید. برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا بهتر است سطح ایمنی بدن بالا برود که به این منظور نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها می‌تواند موثر واقع شود. ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارند و از ویتامین‌های آنتی اکسیدان محسوب می‌شوند، بسیار مفید هستند. همچنين ترجیحاً از مصرف مواد غذایی که از تهیه‌ آنها مدت زمانی می‌گذرد، بايد پرهیز شود.
درمان
تغذیه سالم، علاج و عامل جلوگیری کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است. برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه خود که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی مفيد دریافت نمايد، مثلاً مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی و سبزیجات برگ سبز به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند. عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.