|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
بولاغ اوتی
روغن سبوس برنج، دوستدار قلب
روغن سبوس برنج محصولی
شگفتانگیز است که از پوسته خارجی و قهوهای رنگ برنج که متفاوت از شلتوک
است تهیه میشود. تنها 8% از مقدار برنج آسیاب نشده را پوسته یا سبوس
تشکیل میدهد اما همین مقدار حاوی 20-15% روغن است.
خواص تغذیهای روغن سبوس برنج
• ارزش تغذیه ای روغن سبوس برنج به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری است بالا می باشد.تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون(LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL )میگردد بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی می کنند، ایده آل است.
خواص دارويي مرزه
نويسنده:دکتر محمد حسين صالحي سورمقي
نام علمي : Satureia hortensis
نام عمومي : Savory
نام انگليسي : Garden savory , Savory
نام عربي : Nadgh
نام فرانسوي : Sarriette
نام آلماني : Bohnenkrut
نام خانواده : Labiatae ( خانواده نعنا )
نام عمومي : Savory
نام انگليسي : Garden savory , Savory
نام عربي : Nadgh
نام فرانسوي : Sarriette
نام آلماني : Bohnenkrut
نام خانواده : Labiatae ( خانواده نعنا )
گياه شناسي :
مرزه
، گياهي است علفي ،يک ساله و داراي ساقه هاي منشعب به طول تا 30 سانتي متر
، رنگ گياه سبز کدر مي باشد که با همين مشخصه با ديگر گونه ها متفاوت است .
ساقه مرزه داراي گره هايي است که از همين گره ها ساقه هاي ديگر منشعب مي
شوند و اين ساقه ها نيزبه نوبه ي خود داراي انشعاباتي جديد مي گردند ، به
همين دليل بوته گياه به صورت پرشاخه و پرپشت به نظر مي رسد . چه اندامي متناسب است؟
نوشته : دكتر احمد ساعدي
سالها
پيش در كشور آمريكا، كمپاني بيمه عمر به نام متروپوليتن بسيار علاقهمند
بود كه در مورد طول عمر افراد تحقيق نمايد. اين كمپاني معتقد بود كه صرفه
اقتصادي شركت بيمهاياش در اين است كه افرادي را بيمه عمر نمايد كه طول
عمر بيشتري دارند (و حق بيمه طولاني مدت پرداخت مينمايند). به همين دليل
از متخصصان سلامت دعوت نمود تا در مورد اين سوال «كه چه كساني طول عمر
بيشتري دارند» تحقيق نمايند. بعد از تحقيقات چندين ساله فراوان پاسخ اين
سوال چنين بود: افرادي كه لاغرتر هستند طول عمر بيشتري دارند. تا آن زمان
باور عمومي اين بود كه افرادي كه چاقتر يا فربهتر هستند سالمتر هستند،
به همين علت نيز فربه بودن يك امتياز به شمار ميرفت. از آن زمان به بعد،
افراد تمايل به كاهش وزن داشته و افرادي كه لاغرتر هستند سالمتر به شمار
ميروند.
شيرخشت،يك ملين خوب
نوشته : دكترمحمد حسین صالحی سورمقی
گياهشناسي
شيرخشت ماني است كه به صورت قطعات جامد
تقريباً كروي و يا اشكال ديگر به رنگهاي سفيد شيري و يا مايل به زرد با
طعم بسيار شيرين و خنككننده به دو نام شيرخشت شهري و هراتي در عطاريهاي
ايران عرضه ميشود.
در گذشته و در بعضي منابع، شيرخشت را ماني مربوط به گياه كاروانكش با نام علمي Atraphaxis spinosa دانستهاند، ولي پژوهشهاي جديد، از جمله پژوهشهاي آقاي دكتر امين نشان ميدهد كه شيرخشت حاصل فعاليت حشرهاي بر روي دوگونه گياه با نامهاي فارسي شيرخشت، گپ شير و سياه چوب با نام علمي Cotoneaster numularia و Cotoneaster numularioides از خانواده گل سرخ (Rosaceae) ميباشد. اين گياهان در برخي نقاط البرز مركزي و اطراف بيرجند ميرويند و در اثر فعاليت حشرهاي بر روي آنها ترشحاتي ايجاد ميشود كه مردم محلي آنها را جمعآوري و به بازار عرضه ميکنند. شيرخشت به عنوان يك ملين خوب، تببر و ماده خنككننده در طب سنتي ايران مورد استفاده است.
در گذشته و در بعضي منابع، شيرخشت را ماني مربوط به گياه كاروانكش با نام علمي Atraphaxis spinosa دانستهاند، ولي پژوهشهاي جديد، از جمله پژوهشهاي آقاي دكتر امين نشان ميدهد كه شيرخشت حاصل فعاليت حشرهاي بر روي دوگونه گياه با نامهاي فارسي شيرخشت، گپ شير و سياه چوب با نام علمي Cotoneaster numularia و Cotoneaster numularioides از خانواده گل سرخ (Rosaceae) ميباشد. اين گياهان در برخي نقاط البرز مركزي و اطراف بيرجند ميرويند و در اثر فعاليت حشرهاي بر روي آنها ترشحاتي ايجاد ميشود كه مردم محلي آنها را جمعآوري و به بازار عرضه ميکنند. شيرخشت به عنوان يك ملين خوب، تببر و ماده خنككننده در طب سنتي ايران مورد استفاده است.
تغذيه آنلاين
نوشته : تحريريه دنياي تغذيه
کمبود روی با بدن چه ميكند؟
کند شدن رشد، بی اشتهایی، کند شدن بهبود زخمها، ریزش مو و ایجاد ضایعات پوستی از علائم کمبود روی در بدن به شمار ميرود.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت ناکافی غذاهای حاوی روی و مصرف موادی مانند جوش شیرین که مانع جذب روی ميشوند را از جمله علائم کمبود روی عنوان کرد و اظهار داشت: روی نقش مهميدر افزایش ایمنی بدن، بهبود زخم و کارکرد حواس بویایی و چشایی دارد و در رشد و نمو دوران جنینی، کودکی و نوجوانی نقش موثری دارد.
کند شدن رشد، بی اشتهایی، کند شدن بهبود زخمها، ریزش مو و ایجاد ضایعات پوستی از علائم کمبود روی در بدن به شمار ميرود.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت ناکافی غذاهای حاوی روی و مصرف موادی مانند جوش شیرین که مانع جذب روی ميشوند را از جمله علائم کمبود روی عنوان کرد و اظهار داشت: روی نقش مهميدر افزایش ایمنی بدن، بهبود زخم و کارکرد حواس بویایی و چشایی دارد و در رشد و نمو دوران جنینی، کودکی و نوجوانی نقش موثری دارد.
آشنايي با خواص پلیفنولها
نوشته : لاله پیاهو و یاسر خواجه بیشک دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تغذیه
ترکیبات
گیاهی نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها دارند. یکی از
دلایل این امر، اجزای مفیدی است که در آنها وجود دارد. پلیفنولها، زیر
مجموعهای از موادشیمیایی مفید تولید شده توسط گیاهان با نام فیتوکمیکالها
هستند که بدلیل ساختار حلقوی خود به این نام شهرت یافتهاند. این ترکیبات
انواع متنوعی دارند که در منابع مختلف غذایی یافت شده و علاوه بر محافظت
خود گیاه در برابر عوامل مهاجم، از طریق روشهای مختلف، اثرات سلامت بخش
خود را برای انسانها نشان داده اند.
روغني براي سلامت قلب
نوشته : دکتر لادن گیاهی
در
سالهای اخیر روغن سبوس برنج به مجموعه روغنهای موجود در بازار اضافه شده
است و مصرف آن در نقاط مختلف دنیا رو به افزایش است. غالباً این روغن در
کشورهای آسیایی تولید میشود و در چین، ژاپن و هند مصرف گستردهای دارد.
این روغن که از پوسته داخلی سبوس برنج بدست میآید تحت عنوان «روغن سلامت
یا روغن قلب» در برخی تبلیغات معرفی میگردد. تحقیقات علمی انجام شده بر
روی ترکیبات این روغن نیز اثرات متعدد سلامت بخشی این روغن را نشان
دادهاند. در این مقاله با ارزش غذایی این روغن به خوبی آشنا میشوید و
میتوانید از این پس سهمی از روغن مصرفی خود را به این روغن اختصاص دهید.
گمنام اما مؤثر
نوشته : منيره دادخواه
بیوتین چیست؟
بیوتین یکی از ویتامینهای گروه B و محلول در آب است. به آن ویتامین H یا ویتامین B7 نیز گفته ميشود.
این ویتامین در متابولیسم چربیها، کربوهیدراتها، پروتئینها و تولید انرژی در بدن نقش موثر دارد. در مواد غذایی مختلف، هم بشکل بیوتین و هم بصورت نوعـــی ترکیب متصل بـــه پروتئین یافت ميشود. میزان دسترسی بدن به بیوتین و جذب آن از انواع غذاها، متفاوت ميباشد.
بیوتین یکی از ویتامینهای گروه B و محلول در آب است. به آن ویتامین H یا ویتامین B7 نیز گفته ميشود.
این ویتامین در متابولیسم چربیها، کربوهیدراتها، پروتئینها و تولید انرژی در بدن نقش موثر دارد. در مواد غذایی مختلف، هم بشکل بیوتین و هم بصورت نوعـــی ترکیب متصل بـــه پروتئین یافت ميشود. میزان دسترسی بدن به بیوتین و جذب آن از انواع غذاها، متفاوت ميباشد.
ناسازگاريهاي غذايي
نوشته : دکتر تیرنگ نیستانی
گاهي
ديده ميشود كه ميگويندبرخي مواد غذايي نبايد با هم خورده شوند؛ مثل
خربزه و عسل، ماهي با ترشي يا ماست و... آيا اين گفته صحيح است؟ در اين
راستا به مقاله زير توجه بفرماييد:
خربزه و عسل
يكي از اين ترکیبهاي غذایی، خربزه و عسل است که انصافاً ترکیب نامعمولی است؛ چه خربزه خود میوه شیرینی است و نیازی به شیرینی بیشتر ندارد. شاید گاهی وقتها که خربزه از بد حادثه بیمزه از آب درمیآید، برخیها از عسل برای طعم دادن به آن استفاده کنند!
يكي از اين ترکیبهاي غذایی، خربزه و عسل است که انصافاً ترکیب نامعمولی است؛ چه خربزه خود میوه شیرینی است و نیازی به شیرینی بیشتر ندارد. شاید گاهی وقتها که خربزه از بد حادثه بیمزه از آب درمیآید، برخیها از عسل برای طعم دادن به آن استفاده کنند!
اشتراک در:
پستها (Atom)