پس از مصرف غذاهاي چرب بلافاصله نخوابيد


/چگونه در ماه رمضان دچار عوارض گوارشي نشويم/


Multimedia_pics_1386_4_Health_35.jpg
یك فوق تخصص گوارش و كبد گفت: افراد نبايد هنگام سحر و افطار بلافاصله پس از خوردن حجم زيادي از چربي بخوابند، چون ممكن است دچار سوءهاضمه شوند.
دكتر شهرام آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود:چربي‌ها يك منبع انرژي زياد محسوب مي‌شوند و مي‌توانند انرژي بدن را در طولاني مدت تامين كنند. اين مواد مي‌توانند زمينه تخليه معده را كند كنند. اما افرادي كه دچار بيماري ريفلاكس و كندي تخليه معده هستند، ممكن است با مصرف چربي علائم آنان تشديد شود.

يك ماده شيميايي موجود در آب شرب عامل بروز مشكلات بينايي


200-50.jpg
در يك آزمايش جديد معلوم شد وجود نوعي حلال شيميايي موسوم به "تترا كلرواتيلن" (PCE) موجود در آب شرب در بروز مشكلات بينايي در بلندمدت به ويژه ايجاد ناتواني در تشخيص صحيح رنگ‌ها،‌ موثر است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، گروهي از متخصصان همه‌گيرشناسي و زيست آماري دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه بوستون با همكاري متخصصان چشم پزشكي در همين دانشكده در بررسي‌هاي جديد خود دريافتند كه هضم و جذب سطح زيادي از اين ماده شيميايي (PCE) تا سن پنج سالگي باعث بروز ضعفف بينايي در تشخيص رنگ‌ها مي‌شود.

نوشيدن چاي براي مقابله با اسهال شديد مفيد است


getty-1.jpg
گروهي از متخصصان علوم پزشكي دانشگاه كارديف در يك مطالعه جديد تاكيد كردند نوشيدن روزانه چاي خطر ابتلا به اسهال شديد را كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان در آزمايشات خود دريافتند نوشيدني چاي حاوي مواد شيميايي است كه براي از بين بردن نوعي ميكروب كشنده بيمارستاني، مفيد است. اين ميكروب عامل بروز اسهال شديد و ساير بيماري‌هاي روده‌اي است و تقريبا سالانه 3000 قرباني در بيمارستان‌هاي انگليس مي‌گيرد.
به نوشته روزنامه سان، متخصصان دانشگاه كارديف در اين بررسي‌ها مطمئن شدند باكتري "سي. ديف - كلوستريدوم دي فيسيل" كه عامل بروز اسهال شديد و بيماري‌هاي جدي روده‌اي است در برابر مواد شيميايي موجود در چاي آسيب‌پذير است. اين متخصصان 79 نسخه مختلف از اين باكتري را در معرض 33 نوع ماده شيميايي موجود در چاي‌هاي مختلف قرار دادند و متوجه شدند كه نوعي ماده شيميايي موسوم به پلي‌فنول‌ها كه عامل ايجاد طعم مطبوع چاي هستند براي مقابله با باكتري‌ها موثرند.

ضرورت تغيير الگوهاي تغذيه‌اي براي پيشگيري از امراض قلبي


سازمان جهاني بهداشت تاكيد كرد:


9-133.jpg
سازمان جهاني بهداشت در گزارش جديدي تاكيد كرد خط مشي‌هاي استراتژيك و كاربردي رژيمي براي پيشگيري از مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي موثر هستند.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، اين سازمان اعلام كرد سياست گذاري‌هاي دولتي كه به منع مصرف چربي‌هاي ترانس صنعتي و كاهش مصرف چربي‌هاي اشباع شده و نمك در غذا منجر مي‌شود و مردم را به استفاده بيشتر از ميوه‌ها و سبزي‌ها تشويق مي‌كنند مي‌توانند نرخ مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي را تا 20 درصد كاهش دهند.

نقش مهم جو در هضم غذا

  
غله جو دارای خواص دارویی فراوانی است و به خاطر داشتن فیبر رژیمی فراوان، به هضم غذا کمک بسیار خوبی می‌کند.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: این ماده غذایی با تاثيردر ميزان باکتری‌های مفیدروده(تنظيم فلور نرمال ) درکاهش ميزان خطر ابتلا به هموروئید و سرطان های روده موثر است.
دکتر نوید عطار با بیان اینکه جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول، به نام " پروپیونیک اسید " است که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید می‌شود، افزود: کمک به هضم غذا، کاهش کلسترول بد خون (LDL) و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی، نارسایی قلبی و دیابت از خواص مهم دارویی جو است.
وی تصریح کرد: جو دارای خواص فراوانی برای سلامت قلب است و با کاهش سطح کلسترول LDL، موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی‌های قلبی می‌شود.
دکتر عطار با اشاره به اینکه جو سرشار از منیزیم است، اظهار داشت: کمبود منیزیم باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و در نتیجه با بالا رفتن قند خون موجب افزایش ریسک ابتلا به دیابت تیپ 2 می شود.
وی خاطر نشان کرد: جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد و برگ‌های آن متناوب، باریک، دراز و به رنگ سبز تیره است.

رژيم غذايي در دوران بارداري بايد نياز مادر و جنين را تأمين كند


هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری تأمین نیاز مادر، جنین و کنترل سطح قند خون است.
به گزارش خبرنگار وب دا، متخصص تغذیه و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره بر اینکه پایه و اساس تمام توصیه های تغذیه ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می خورند، می نوشند و تنفس می کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره های آسیب پذیر زندگی به شمار می آید.

پیشگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از خواص خربزه


مصرف خربزه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد.
به گزارش وب دا، مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه میوه خربزه در زمره میوه‌های شیرین قرار می‌گیرد، اظهار کرد: هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
یوسف نقیایی یک گرم فیبر، ‌12 میلی‌گرم کلسیم، 17 میلی‌گرم فسفر،‌ 238 میلی‌گرم پتاسیم، ‌1250 واحد پیش‌ساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده درهر یک صد گرم خربزه ذکر کرد.
وی با اشاره به وجود 37 میلی‌گرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماری‌های لثه موثر دانست.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: ‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.
مدیر گروه دفتر تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مقدار قابل توجه پیش‌ساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، گفت: پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ‌طراوات و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است.

داشتن برنامه تغذيه اي براي روزه داري ضروري است


 
در سال جاري به دليل همزمان شدن ماه مبارك رمضان با روزهاي گرم و طولاني تابستان و روزه بودن روزه داران به مدت 16 ساعت، داشتن برنامه بهداشتي و تغذيه اي مناسب امري ضروري است.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: افراد بايد قبل از آغاز ماه مبارك رمضان،‌ در مورد شرايط فردي و تاثيرات روزه بر سلامتي با پزشك خود مشورت كنند و برنامه ريزي مناسبي براي غذا و خواب داشته باشند و حتي الامكان سعي كنند كه برنامه غذايي جديد به گونه اي باشد كه منجر به افزايش وزن نشود.

روغن کلزا


 روغن کلزا
روغن کلزا به دلیل داشتن ترکیب متوازنی از اسید های چرب اشباع،تک غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای کاربردی خاصی برخوردار است. وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیک (تک غیر اشباع ) در روغن کلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرآیند های حرارتی از جمله سرخ کردن عمقی از خود نشان دهد.

روغن کلزا به دلیل داشتن ترکیب متوازنی از اسید های چرب اشباع،تک غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای کاربردی خاصی برخوردار است. وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیک (تک غیر اشباع ) در روغن کلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرآیند های حرارتی از جمله سرخ کردن عمقی از خود نشان دهد . امروزه در دنیا انواعی از روغنهای مقاوم (نظیر روغن های سرخ کردنی ) با پایه روغن کلزا فرموله و تولید می شود.

گنه گنه


         Cinchona spp
گياهي درختي به ارتفاع 10 تا 25 متر كه داراي گونه هاي مختلفي است و از اين رو گنه گنه هاي دارويي
به رنگ خاكستري، قرمز و زرد  و مشتقات اين رنگها مشاهده مي شوند كه در واقع پوست درخت به
شمار ميروند.
قسمتهاي مورد استفاده دارويي اين گياه پوست درخت ميباشد.
خواص و اثرات دارويي: ضد مالاريا،ضدتب،مقوي،ضدعفونت،التيام بخش خارجي،اشتهاآور،رفع ضعف
عمومي در بيماران مسلول و مبتلايان به مرض قند،قطع اسهال و اسهال خوني.
عوارض جانبي: اين دارو بايد تنها زير نظر پزشك مصرف شود.معده بسياري افراد قادر به تحمل فراورده
های گنه گنه نمي باشد و پس از مصرف آن به حالت تهوع و استفراغ ايجاد مي شود.مصرف در بارداري
ممنوع است.