تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف ویتامین های E ، C و سلنیوم می تواند از ابتلا به سرطان لوزالمعده پیشگیری کنند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، آن دسته از افرادی که در وعده های غذایی خود از آنتی اکسیدان ها استفاده می کنند علاوه بر بهره مندی از مزایای متعدد مصرف ویتامین ها و مواد معدنی از ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز مصون خواهند ماند. بررسی های انجام شده برروی 23500 نفر در رده های سنی 40 تا 74 سال نشان می دهد افرادی که در رژیم غذایی خود از مواد غذایی محتوی ویتامین C ، E و سلنیوم استفاده می کنند %64 کمتر از سایرین به سرطان لوزالمعده مبتلا می شوند. مواد غذایی نظیر غلات، ماهی، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ، دانه های روغنی، مرکبات، توت قرمز، فلفل دلمه ای سبز و قرمز و روغن سبزیجات حاوی ویتامین های مذکور است. یکی از وظایف لوزالمعده ترشح آنزیم کمک کننده به هضم غذا و کارکرد دیگر آن ترشح هورمون تنظیم کننده قند خون در بدن می باشد. |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده با مصرف آنتی اکسیدان
۴ روغن مفید
وجود چربی برای ساختار هر سلول حیاتی است و به عملکرد ایمنی بدن کمک و جذب ویتامین های کلیدی را آسان تر می کند. اما همه چربی ها خواص یکسانی ندارند. روغن گیاهی نسبت به چربی های جامد مانند کره، برای سلامت قلب مفیدتر است. در این مطلب از «Prevention» به ۴ نوع روغن مفید اشاره شده است.
روغن پسته؛ خوش بو، به رنگ سبز و کمی شیرین است. این روغن غنی حاوی «فیتوسترولز» ترکیبی با اسانس گیاهی است که خطر بروز سرطان را کاهش می دهد و از رشد تومور پیشگیری می کند. از آن جا که «فیتوسترولز» از لحاظ ساختاری مشابه کلسترول است با گرفتگی رگ های خونی مقابله می کند و در نتیجه میزان کلسترول را کاهش می دهد.
روغن آواکادو؛ این روغن طعم کره دارد. هر روغنی در نقطه دود یعنی حرارتی که شروع به شکستن می کند، ارزش مغذی خود را از دست می دهد و ماده سرطان زا تولید می کند.نقطه دود این روغن به طور باورنکردنی بالاست و در نتیجه برای سرخ کردن مناسب است. این روغن غنی از یک چربی اشباع نشده مفید برای قلب است که کلسترول مضر را پایین می آورد و کلسترول مفید را بالا می برد.
روغن گردو؛ طعم آن کمی تلخ است و حاوی امگا۳ است. امگا۳ به عملکرد طبیعی مغز کمک می کند، التهاب های آسیب رسان به رگ های خون را کاهش می دهد و خطر بروز اختلال حافظه ، سرطان و بیماری قلبی را نیز پایین می آورد. گردو یکی از غنی ترین منبع امگا ۳ است.
روغن تخم کدو تنبل؛این روغن به رنگ سبز روشن و دارای طعم تند است. این روغن که منبع عالی امگا ۳ است دارای ماده ای ضدپیری به نام «توکوفرولز» است که با رادیکال های آزاد مقابله می کند.این روغن التهاب ناشی از آرتریت را کاهش می دهد و فشار خون را نیز منظم می کند.
منبع : خراسان
روغن پسته؛ خوش بو، به رنگ سبز و کمی شیرین است. این روغن غنی حاوی «فیتوسترولز» ترکیبی با اسانس گیاهی است که خطر بروز سرطان را کاهش می دهد و از رشد تومور پیشگیری می کند. از آن جا که «فیتوسترولز» از لحاظ ساختاری مشابه کلسترول است با گرفتگی رگ های خونی مقابله می کند و در نتیجه میزان کلسترول را کاهش می دهد.
روغن آواکادو؛ این روغن طعم کره دارد. هر روغنی در نقطه دود یعنی حرارتی که شروع به شکستن می کند، ارزش مغذی خود را از دست می دهد و ماده سرطان زا تولید می کند.نقطه دود این روغن به طور باورنکردنی بالاست و در نتیجه برای سرخ کردن مناسب است. این روغن غنی از یک چربی اشباع نشده مفید برای قلب است که کلسترول مضر را پایین می آورد و کلسترول مفید را بالا می برد.
روغن گردو؛ طعم آن کمی تلخ است و حاوی امگا۳ است. امگا۳ به عملکرد طبیعی مغز کمک می کند، التهاب های آسیب رسان به رگ های خون را کاهش می دهد و خطر بروز اختلال حافظه ، سرطان و بیماری قلبی را نیز پایین می آورد. گردو یکی از غنی ترین منبع امگا ۳ است.
روغن تخم کدو تنبل؛این روغن به رنگ سبز روشن و دارای طعم تند است. این روغن که منبع عالی امگا ۳ است دارای ماده ای ضدپیری به نام «توکوفرولز» است که با رادیکال های آزاد مقابله می کند.این روغن التهاب ناشی از آرتریت را کاهش می دهد و فشار خون را نیز منظم می کند.
منبع : خراسان
عادات غذایی اشتباه در ماه مبارك رمضان و عوارض ناشی از آن
بنابراین متخصصان بهداشتی توصیه هایی را برای رعایت اصول صحیح تغذیه و پرهیز از عادات غذایی اشتباه در این ماه مبارك ارایه داده اند.یكی از عادات غذایی اشتباه روزه داران این است كه به دلیل تشنگی زیاد ، افطار را با آب سرد یا نوشیدنی های سرد شروع می كنند درحالیكه باید افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش ، چای كمرنگ و شیر گرم آغاز كرد؛ پس از آن می توان از خرما یا كشمش استفاده كرد چراكه این دو ماده غذایی موجب كنترل اشتها می شود و از پرخوری هنگام افطار ممانعت می كند.
علاوه برآن مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است از این رو توصیه می شود كه در وعده افطار سه تا پنج عدد خرما مصرف شود چراكه خرما منبع خوبی از مواد مغذی مانند قند ، فیبر و پتاسیم است با این حال باید از مصرف بیش از حد خرما مانند سایر شیرینی ها، پرهیز شود.متخصصان بهداشتی به روزه داران توصیه می كنند در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب كرده و تا حد امكان به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه كه فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی -ویتامین ها و مواد معدنی- هستند از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما ، كشمش و انواع میوه استفاده كنند.
جایگزینی نوشابه با ماءالشعیر صحیح نیست
جایگزینی نوشابه با ماءالشعیر گازدار شیرین نیز اصلا صحیح نیست، چراکه ماءالشعیر دارای خاصیت و مناسب باید تلخ مزه و بدون شکر باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: مواد موجود در نوشابه باعث کاهش یا حتی مانع جذب آهن میشود و زمینه را برای بروز کم خونی آماده میکند. به گفته عطار نوشابه علاوه بر عوارضی همچون پوکی استخوان، دیابت، کم خونی، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و نارساییهای کلیوی و سرطان، در صورت مصرف زیاد در دوران شیردهی، سبب کاهش ارزش غذایی شیر مادر میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ وی افزود: این عارضه میتواند به ویژه در گروههای سنی که نیازمند آهن هستند مانند کودکان، زنان و دختران مشکلات جدی ایجاد کند.معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ادامه داد: همچنین آسپارتام موجود در نوشابههای رژیمی اشتها آور است و باعث مصرف بیشتر غذا و در نتیجه چاقی میشود.عطار اظهار داشت: جایگزینی نوشابه با ماءالشعیر گازدار شیرین نیز اصلا صحیح نیست، چرا که ماءالشعیر دارای خاصیت و مناسب باید تلخ مزه و بدون شکر باشد. وی خاطر نشان کرد: دوغ نیز باید کم نمک و بدون گاز باشد چرا که گاز آن مانند گاز نوشابه باعث سوء هاضمه و اختلالات گوارشی میشود.
نان سنگك بهترين نان مصرفي در ماه رمضان
استفاده از نان سنگك به علت داشتن سبوس به نگهداري آب در بدن در ماه رمضان و كاهش تشنگي كمك مي كند.
دكتر جعفريان متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: با توجه به اينكه ماه رمضان با فصل تابستان مصادف شده بهترين توصيه براي نگهداري آب در بدن و پيشگيري از تشنگي استفاده از مواد غذايي حاوي فيبر و غلات و گروه سبوس دار است.
وي گفت: استفاده از 2 واحد سبزي در سحر و يك واحد ميوه مي تواند به كنترل تشنگي در طول روز كمك كند.
جعفريان تصريح كرد: يك روزه داري كه 16 ساعت روزه بوده و هيج آب و غذايي در طي اين مدت به بدنش نرسيده توصيه مي شود از نان سنگك به جاي نان لواش استفاده كند ،همچنين استفاده از كاهو، كلم، اسفناح، خيار و انواع ميوه ها در هنگام سحر و افطار فراموش نشود.
اين متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: استفاده از مواد پر ادويه و كافئين به تشديد تشنگي در ماه رمضان كمك مي كند.
وي گفت: استفاده از 2 واحد سبزي در سحر و يك واحد ميوه مي تواند به كنترل تشنگي در طول روز كمك كند.
جعفريان تصريح كرد: يك روزه داري كه 16 ساعت روزه بوده و هيج آب و غذايي در طي اين مدت به بدنش نرسيده توصيه مي شود از نان سنگك به جاي نان لواش استفاده كند ،همچنين استفاده از كاهو، كلم، اسفناح، خيار و انواع ميوه ها در هنگام سحر و افطار فراموش نشود.
اين متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: استفاده از مواد پر ادويه و كافئين به تشديد تشنگي در ماه رمضان كمك مي كند.
مصرف روزانه دو سیب از ابتلای فرد به بیماری قلبی جلوگیری می كند
رژيم غذايي شما روي نوههايتان هم تاثير ميگذارد
حتما اين مطلب را بارها شنيدهايد كه بدن و روان شما درواقع تركيبي از مواد غذايي است كه در طول عمر مصرف ميكنيد اما آيا تا به حال به اين فكر افتادهايد كه رژيم غذايي مادربزرگها و پدربزرگهايتان نيز ممكن است روي ژنتيك شما تاثيرگذار باشند؟
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به همين ترتيب رژيم غذايي كه شما امروز انتخاب ميكنيد، روي ژنتيك نوههايتان نيز تاثير ميگذارد.
مجله تخصصي «لايوسانيس» در گزارشي در اين باره آورده است: رژيم غذايي ما چه سالم باشد و چه ناسالم، ميتواند طبيعت مولكولهاي وراثتي دي.ان.اي را كه تعيينكننده صفات ژنتيكيمان هستند، تغيير دهد و درعين حال اين تغييرات وراثتي نيز ميتوانند به نسلهاي آينده منتقل شوند. هر چند كارشناسان مدتها در اين باره ترديد داشتند اما بالاخره در دو بررسي مستقل، فرآيندهايي را شناسايي كردهاند كه در آنها اين انتقالات وراثتي حاصل از رژيم غذايي افراد، صورت ميگيرد.
تغذيه مناسب،دوري از استرس و پيادهروي از بروز چربي در بدن جلوگيري ميكند
يك مشاور تغذيه و رژيم درماني:
يك مشاور تغذيه و رژيم درماني، تغذيه مناسب، دوري از استرس، ورزش و پيادهروي را مانع از بروز چربي دانست.
برليانت بزرگمهر در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مصرف غذاهايي مانند چربيهاي حيواني، روغن حيواني، گوشت قرمز، پوست مرغ، شير، ماست و پنير پرچرب و روغن نباتي را از عوامل افزايش چربي خون عنوان كرد.
وي توضيح داد: روغنهاي نباتي، روغنهايي هستند كه منشا گياهي دارند اما در كارخانه آن را اشباع ميكنند و جامد ميشود و روغنهاي گياهي جامد باعث افزايش چربيهاي نامطلوب خون ميشوند.
برای جلوگیری از ترش کردن معده، پرخوری نکنید
خوردن نوشابه بهخصوص با نی ممنوع!
یک فوق تخصص گوارش با بیان اینکه برای پیشگیری از ترش کردن معده و جلوگیری از بازگشت غذا به مری، روزه داران باید از پرخوری و خوابیدن پس از صرف غذا پرهیز کنند ، گفت: روزه داران برای جلوگیری از این حالت بهتر است غذاهای سبک مانند آش ماست و سوپ به جای آش رشته و حلیم استفاده کنند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت و گو با خبرنگارسلامت ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در 10 روز اول ماه مبارک رمضان سوء هاضمه و یبوست بسیار شایع است، اظهار داشت: برای پیشگیری از ترش کردن معده توصیه میشود از پرخوری در وعده افطار پرهیز شده و از مصرف غذاهای چرب در سحر مانند کله و پاچه، آش رشته، حلیم و نوشیدن مایعات همراه با غذا خودداری شود.
مشاوره تغذیهای در تمام مراحل درمان اعتیاد الزامی است
مراقبتها و پيگيريهاي تغذیهای پس از ترخيص از مراكز درماني اعتیاد بايد ادامه داشته باشد و باید حداقل هفتهای يك بار جلسه مشاوره صورت گیرد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز ضمن بیان این مطلب گفت: طي دوران ترك اعتياد، بدن دچار استرسهاي جسماني و پريشانيهاي رواني است. بهدنبال این استرسها، عوارضي مانند تهوع، استفراغ و اسهال بروز مینمايد و به اختلال در نمكها و مايعات بدن و اختلال در تعادل كالريك بدن منجر میشود.
مونا پور قادری ادامه داد: رژيم غذايي بايد طوري تنظيم شود كه در حد امكان اختلالات و عوارض سخت دوران ترك اعتياد را كاهش دهد. باید نوع و شدت كمبود مواد مغذي در اسرع وقت مشخص شود تا نوع مكملهاي تغذیهای مورد نياز تعيين شود و آزمايشهای بيوشيمیایی برای تعيين وضع متابوليتهاي بدن مشخص شود. معتادانی كه دچار اختلالات كبدي هستند باید از مصرف آهن و ويتامینهاي محلول در چربي(ويتامینهاي A،D، E وK ) خودداري کنند.
اشتراک در:
پستها (Atom)