برای جلوگیری از ترش کردن معده، پرخوری نکنید


خوردن نوشابه به‌خصوص با نی ممنوع!

MONA HOOBEHFEKR-16-10.jpgیک فوق تخصص گوارش با بیان اینکه برای پیشگیری از ترش کردن معده و جلوگیری از بازگشت غذا به مری، روزه داران باید از پرخوری و خوابیدن پس از صرف غذا پرهیز کنند ، گفت: روزه داران برای جلوگیری از این حالت بهتر است غذاهای سبک مانند آش ماست و سوپ به جای آش رشته و حلیم استفاده کنند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت و گو با خبرنگارسلامت ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در 10 روز اول ماه مبارک رمضان سوء هاضمه و یبوست بسیار شایع است، اظهار داشت: برای پیشگیری از ترش کردن معده توصیه می‌شود از پرخوری در وعده افطار پرهیز شده و از مصرف غذاهای چرب در سحر مانند کله و پاچه، آش رشته، حلیم و نوشیدن مایعات همراه با غذا خودداری شود.

وی افزود: روزه داران بهتر است برای باز کردن روزه خود از نان و پنیر و سبزی و یا آب لرم و دو عدد خرما و همچنین از غذاهای سبک مانند آش ماست و سوپ استفاده کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خوابیدن بلافاصله پس از صرف غذا نیز گوارش غذا را مختل کرده و موجب‌ ترش کردن معده می‌شود و باید حداقل تا یک ساعت پس از خوردن سحری از خوابیدن خودداری کرده و اجازه دهند غذایشان هضم شود.
وی بیان کرد: غذا را با آرامش بخورید و از صحبت كردن بين صرف غذا به دليل ورود هوا به معده پرهيز كنند.
دكتر درياني با تاکید بر اینکه باید از نوشيدن نوشابه های گازدار در ماه رمضان خودداری کرد، گفت: افرادی که تمایل شدید به خوردن نوشابه دارند، باید آن را در لیوان بریزند چرا که نوشيدن نوشابه با نی باعث نفخ معده و باد گلو می شود.
این فوق تخصص گوارش با اشاره به بروز يبوست در بسياري از روزه‌داران، تصريح كرد: در زمان افطار از سالاد، سبزيجات و روغن زيتون استفاده شود و همچنين در فاصله بين سحر و افطار مايعات بيشتر مصرف كنند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف آش آلو، آلو، انجیر خیس کرده، گیلاس، زرد آلو، انگور و هندوانه برای مبتلا نشدن به یبوست توصیه می شود.
دکتر دریانی در پایان یادآور شد: كشيدن سيگار رفلاكس معده را تشديد مي‌كند چرا که باعث باز شدن دریچه مری به معده می شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر