رعایت بهداشت موادغذایی در هنگام سفر


از مصرف سالاد به ویژه سالادی که در آن‌ها کاهو استفاده شده است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین راه خودداری کنیم.

در آستانه تعطیلات هفته آینده تاکید شد؛


مصرف سالاد اولویه به عنوان غذای مسافرتی اکیداً ممنوع

 «در صورت استفاده از غذا در رستوران‌های بین راه، غذا را به صورت کاملاً داغ یا سرد مصرف کنیم. از مصرف سالاد اولویه به عنوان غذای مسافرتی اکیداً خودداری کنیم. در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید، باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.»

مصرف چربی‌های اشباع شده؛ عامل ابتلا به افسردگی‎



پژوهشگران علوم پزشکی می‌گویند نتایج تحقیقات نشان داده است که نوع تغذیه تاثیری بسیار مهم بر سلامت جسمی و روحی افراد دارد. تحقیقات اخیر مشخص کرده مصرف چربی ‌های ترانس و اشباع شده نه تنها می‌‌توانند عامل ابتلا به ناراحتی‌‌های قلبی باشند بلکه خطر ابتلا به افسردگی را هم بالا می‌‌برند. 



به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از دیلی میل،تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانیایی روی عادات غذایی ۱۲ هزار و ۵۹ فرد دانشگاهی نشان داده است افرادی که چربی ‌های ترانس زیاد مصرف می‌ کنند ۵۰ درصد بیش از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند. برخلاف آن‌ها افرادی که اهل مصرف چربی‌‌های یک ظرفیتی غیراشباع هستند کمتر از سایرین به افسردگی دچار می‌‌شوند. 



بی تحرکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به پوکی استخوان


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بی تحرکی را یکی از عوامل مهم زمینه ساز ابتلا به بیماری پوکی استخوان عنوان کرد .

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا هاتف با اشاره به اینکه پوکي استخوان در تمام کشورهاي جهان، شايع ترين بيماري استخواني است، گفت: اين بيماري معمولا با افزايش سن شيوع بيشتري پيدا مي کند و در زنان پس از يائسگي و در مردان در حدود ۵۵ يا ۶۰ سالگي بروز پيدا مي کند، بنابراین تحرک بدنی مناسب و ورزش نقش موثری در افزایش قدرت بدنی و استحکام استخوان ها دارد.

حتماً دور كمرتان را اندازه بگيريد!



خطرناکترین نوع چاقی تجمع چربی در ناحیه شکم است و اندازه دور کمر بیش از 102 سانتیمتر در آقایان و بیش از 88 سانتیمتر در خانم ها پرخطر محسوب می شود.

دكتر زهرا عبداللهي سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا با بيان اين كه افزایش وزن سبب افزایش کار قلب می‌شود اظهار داشت: دریافت انرژی بیش از حد نیاز، موجب چاقی می شود و افزایش وزن و چاقی یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.


ارتباط سطوح مقادير آهن و ويتامين‌ها در بدن با توان ورزشي نوجوانان

 نتایج یک تحقیق نشان داد؛
  
كمبود آهن و ويتامين‌ها در بدن منجر به كاهش توان ورزشي و آمادگي جسماني در نوجوانان مي‌شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نسخه آنلاين نشريه فيزيولوژي كاربرد محققان با انجام مطالعات خود دريافتند از آنجا كه تغذيه و تناسب اندام درهم تنيده مي‌شوند، بنابراين سطح ريزمغذي‌هاي مختلف در خون افراد به ويژه نوجوانان با توان جسمي آنها مرتبط است.
براساس اين گزارش محققان سطح انواع ريزمغذي‌ها مانند هموگلوبين كه نشان دهنده مصرف آهن است و غلظت سرم فريتين، ويتامين B6‌ و ويتامين D‌ و بتاكاروتن و غيره را در خون تعداد زيادي از داوطلبان در محدوده سني 5/12 تا 5/17 سال بررسي كردند و سپس آمادگي جسماني آنها را با استفاده از يك آزمون پرش طولي ايستاده كه قدرت عضلاني آنها را ارزيابي مي‌كرد، اندازه گرفتند.

مـاهي را سرخ نکنيد



نگاه متخصص تغذيه/ دکتر مسعود کيمياگر/استاد انستيتو تحقيقات تغذيه کشور و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

هدف از خوردن ماهي چيست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوشت ماهي در طول هفته توصيه مي‌شود؟ اين سوال، سوال خيلي از خواننده‌هاي «سلامت» است و جواب ساده‌اي هم دارد...
 گوشت ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا3 است که خواص فراوان اين نوع چربي مانند پيشگيري از افسردگي يا تقويت مغز و پيشگيري از ابتلا به آلزايمر بر هيچ‌کس پوشيده نيست. ضمن اينکه امگا3 يکي از دوستداران قلب و افزايش‌دهنده چربي خوب خون يا همان HDL هم محسوب مي‌شود. بد نيست بدانيد تقريبا تمام ماهي‌ها حاوي امگا3 هستند؛ حتي همين ماهي‌هاي قزل‌آلاي پرورشي که بيشتر ما مصرف مي‌کنيم هم امگا3 دارند.

نگاهي به گوشت چرخ‌کرده ماهي



ندا احمدلو/گفت و گو با دکتر عباسعلي مطلبي رييس موسسه تحقيقات شيلات

گوشت چرخ‌کرده ماهي که شايد اسمش را هم نشنيده باشيد، پس از بستني و پفک‌ماهي، جزو فرآورده‌هايي است که حدود 2 سال است در ايران توليد و در خيلي از فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي به خصوص در شهرهاي بزرگ و مجاور دريا به فروش مي‌رسد...
 متاسفانه اطلاع‌رساني ضعيفي که در مورد اين محصول مغذي و کم‌هزينه صورت گرفته، باعث شده ما آشنايي چنداني با آنها پيدا نکنيم و هنوز هم آن را در سبد غذايي خانواده‌مان جا نداده باشيم. به همين منظور گفت‌وگويي را با دکتر عباسعلي مطلبي، متخصص بهداشت موادغذايي و رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران در اين مورد انجام داده‌ايم که مشروح آن را در ادامه مي‌خوانيد.

قابل توجه خانم هایی که می خواهند لاغر شوند!


قابل توجه خانم هایی که می خواهند لاغر شوند!
یک سوم دخترها بیش از حد چاق هستند و به نحوی متناقض، یک دوم آنها می‌خواهند لاغر شوند؛ و یک پنجم آنها به طور جدی و با ارادۀ شدید خواهان لاغر شدن هستند.
بچه ها و وزن: پسرهای خیلی چاق و دخترهایی که می‌خواهند لاغر شوند...
یک پنجم بچه ها اضافه وزن دارند، بیشترشان هم پسر هستند.
بالعکس 60% دخترها علی رغم وزن مناسب و اندام نرمال شان، دوست دارند لاغر شوند.

آیا آشپزی با باربکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟


آیا آشپزی با باربکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟
آشپزی با باربکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.

 این شیوۀ پخت و پز که متهم به ایجاد سرطان بود، به شرط به کارگیری درست، حتی می‌تواند در برقراری تعادل غذایی سهیم باشد.

ويارهاي شديد دوران بارداري از عوامل افسردگي پس از زايمان

3-73.JPG

يک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: افسردگی پس از زایمان در زنانی که اقوام نزدیک آنها سابقه افسردگی دارند بیشتر ديده مي‌شود.
شهناز آرام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، با بيان اين‌كه 20 درصد از زنان پس از زايمان در معرض افسردگي قرار دارند، اظهار كرد: مصرف دخانيات و الكل، ويارهاي شديد در دوران بارداري، زايمان‌هاي زودرس و بارداری‌های نامشروع از جمله عواملی است که می‌تواند موجب افسردگي پس از زايمان شود.
وي با اشاره به اين‌كه افسردگي پس از زايمان با مصرف داروهاي افسردگي در مدت 6 هفته بهبود می‌یابد، افزود: زناني كه پيش از زايمان يا در دوران بارداري سابقه افسردگي دارند بیشتر در معرض ابتلا به افسردگي پس از زايمان قرار دارند.