از مصرف سالاد به ویژه سالادی که در آنها کاهو استفاده شده است و غذاهای دریایی در غذاخوریهای بین راه خودداری کنیم.
در آستانه تعطیلات هفته آینده تاکید شد؛
مصرف سالاد اولویه به عنوان غذای مسافرتی اکیداً ممنوع
«در صورت استفاده از غذا در رستورانهای بین راه، غذا را به صورت کاملاً داغ یا سرد مصرف کنیم. از مصرف سالاد اولویه به عنوان غذای مسافرتی اکیداً خودداری کنیم. در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید، باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.»
ناهید برخورداری کارشناس تغذیه در یزد در گفت و گو با خبرنگار سینانیوز در این استان، اظهار داشت: «تا حد امکان غذا را شخصاً آماده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.»وی ادامه داد: «هنگام سفر، بهترین غذایی که میتوان همراه داشت، غذاهای خشک و یا انواع کنسرو است. همچنین در مسافرت بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان شخصی خود را همراه داشته باشید. ضمناً همراه داشتن دستمال کاغذی مرطوب با مواد ضد عفونی کننده برای تمیز کردن قاشق و چنگال لازم است.»
از دستفروشان بین راهی مواد غذایی نخرید
برخورداری با اشاره به اینکه غذاهای کاملاً داغ و تازه، میوههای تازه پوست کنده، انواع کنسروها، بستنیهای پاستوریزه، غذاهای خشک و نان تازه جزو غذاهای سالم تلقی میشوند، تصریح کرد: «غذاهایی که دستفروشان عرضه میکنند و میوههایی که مدتی از پوست کندن آن گذشته است و بستنیهای سنتی در شمار غذاهای پرخطر محسوب میشوند.»
وی خاطرنشان ساخت: «در صورت استفاده از غذا در رستورانهای بین راه، غذا را به صورت کاملاً داغ یا سرد مصرف کنیم. از مصرف سالاد اولویه به عنوان غذای مسافرتی اکیداً خودداری کنیم. در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید، باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.»
از مصرف سالاد کاهو در رستورانها بپرهیزید
دکتر برخورداری عنوان داشت: «از مصرف سالاد به ویژه سالادی که در آنها کاهو استفاده شده است و غذاهای دریایی در غذاخوریهای بین راه خودداری کنیم.»
این کارشناس تغذیه یادآور شد: «بهترین میوههایی که برای مسافرت میتوان همراه داشت، میوههایی از جمله موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.»
وی متذکر شد: «در صورت بروز هر گونه علایم تهوع، استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید.»
وی با بیان این مطلب که برنج بعد از پختن، سریعا باید مصرف شود ادامه داد: «گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را تنها از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه کنید.»
پرهیز از نوشیدن آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها
وی همچنین توصیه کرد: «آب را فقط از منابع مطمئن تهیه و یا از آبهای بطری استفاده کنیم. از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنیم و جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه و یا استفاده از قرصهای هالوژن طبق دستورالعمل آن، هنگام مشکوک بودن به سلامت آب توصیه میشود.»
برخورداری تصریح کرد: «یخ را از مراکز مطمئن تهیه و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند، خودداری کنید. برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت نمایید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.»
وی گفت: «رعایت بهداشت فردی از جمله شست و شوی مکرر دستها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخنها، به حفظ سلامت افراد کمک میکند.»
این کارشناس تغذیه یادآور شد: «به هنگام سفر غذا باید آخرین وسیلهای باشد که میخواهیم همراه ببریم و تا آخرین لحظه سعی شود در یخچال نگهداری شود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر