راهنمای کاهش مصرف چربی/ تغذیه سالم




جانک فود


راهنمای ساده برای خوردن چربی کمتر
  • برچسب غذاها را با دقت بخوانید و غذاهای دارای چربی پایین را انتخاب کنید.
  • گوشت های  کم چرب را انتخاب کنید و چربی گوشت را بگیرید. گوشت های ارزان و گوشت های چرب ممکن است یک ترفند اقتصادی در پس آن نهفته باشد  
  • گوشت کمتر بخورید و به جای آن سبزیجات را جایگزین کنید.
  • فرآورده های گوشتی مثل همبرگر و سوسیس و کالباس کمتر بخورید. اگر این نوع مواد غذایی را خریداری می کنید، فقط نوع کم چرب آن ها را انتخاب کنید و آنها را به روش گریل طبخ کنید.
  • مصرف انواع پیراشکی، میان پر، یا شیرینی های مغزدار را کاهش دهید.

غذا هایی که باعث کاهش فشار خون می شود

تمامي غذا ها دانه هاي كامل گندم سياه جو برنج قهوه اي - جو دوسر
بنشن-   شير سويا - لبو- آرتيشو  ( در شير دهي ممنوع )  - جوانه گندم- دارچين    گيلاس  ناشتا   - خرما - توت فرنگي تمشك - لوبيا سبز عدس توت فندق گردو  -  زيتون - پرتقال - نخود - سيب ماهي گوشت قرمز لخم تخم مرغ ( تخم پرندگان )‌ - ميوه هاي تازه آووكادو ( شبيه انبه ) ريواس ذغال اخته آلوي برقاني مركبات گلابي- سبزيجات تازه بروكلي كلم يونجه پياز قارچ شاه بلوط آرتيشو يا كنگر فرنگي كلم قمري اسفناج قاصدك سبز كدو ( زمستانه ) آجيل سير تخم شنبليله
§         دارچين زرد چوبه ميخك برگ بو :  ادويه هايي كه ترشح انسولين را افزايش مي دهند .

باید در نظر داشته باشید که غذا ها باید کم نمک و کم چرب طبخ شوند .
یکی از راه های ساده و مفید برای کم نمک کردن پنیر اینست که آنرا در دوغ ترش بدون نمک درون یخچال  به مدت یک شب قرار داد .

زيتون به اندازه كافي بخوريد


 افرادي كه فشار خون بالا دارند بايد از مصرف زيتون‌هاي كنسرو شده به علت نمك موجود در آنها اجتناب كنند.

به نقل از نشريه سلامت در فرانسه مصرف زيتون براي سلامتي موثر است. اين ماده فاقد قند و كلسترول بوده و سرشار از املاحي از قبيل پتاسيم، فسفر، آهن، سديم است. بنابراين گزارش محققان معتقدند زيتون سبز 15 كيلوگالري انرژي 2 گرم چربي (2 درصد چربي اشباع و 2/1 چربي غيراشباع دارد و مصرف آن را در وعده‌هاي غذايي مفيد مي‌دانند اما مصرف آنرا براي بيماران با فشار خون بالا توصيه نمي‌كنند
 

5 اشتباه رايج در نگهداری غذاها


 سعيده نوباوه 
چه کسی فکرش را مي‌کند؟ این پنج اشتباه رایج مي‌تواند باعث فساد مواد غذایی در يخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، از راهکارهای زیر استفاده کنید.
 تخم‌مرغ
 پوست تخم‌مرغ دارای منافذ بسیار است. به همین دلیل وقتی تخم‌مرغ‌ها را خارج از کارتن اصلی نگهداری مي‌کنید، رطوبت آن از طریق منافذ بسیار زود تبخیر مي‌شود که باعث مي‌شود تخم‌مرغ تازگی خود را از دست بدهد. برای جلوگیری از این وضعیت، تخم‌مرغ‌ها را در جعبه کاغذی و اصلی آن و در محلی خنک نگهداری کنید.

روانشناسي خوردن


 آمنه چوپاني 
آنچه مي‌خوريم بر احساس ما تأثير مي‌گذارد. غذاها موجب مي‌شوند كه احساس خوبي داشته باشيم. با يادگيري شيوه صحيح غذا خوردن و شناخت رژيم غذايي سالم مي‌توانيد افزايش وزن خود را كنترل كنيد و علاوه بر كنترل اشتها، احساس آرامش و انرژي زيادي داشته باشيد.
چه عواملي روي نوع غذا خوردن ما تأثير مي‌گذارند؟
كارشناسان بر اين باورند كه عوامل بسياري روي احساسات ما در مورد مواد غذايي و رفتارهاي تغذيه‌اي ما مؤثرند كه برخي از آنها عبارتند از: عوامل فرهنگي، عوامل تكاملي، عوامل اجتماعي، عوامل خانوادگي و عوامل فردي
عواقب مثبت و منفي زيادي نيز در ارتباط با غذا خوردن وجود دارد؛ مثلاً با خوردن مواد غذايي در كوتاه مدت مي‌توانيد بر احساسات منفي خود غلبه كنيد،

تغذيه آنلاين


تحريريه دنياي تغذيه 
آبميوه‌هاي صنعتي به كودكان زير يك سال ندهيد

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي نسبت به مصرف آبميوه‌هاي صنعتي در کودکان به ويژه زير يک سالگي هشدار داد. به گزارش خبرنگار وب‌دا، دكتر خاكشور با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ آبميوه بايد طبيعي و تازه باشد و در منزل تهيه شود و مصرف آبميوه‌هاي صنعتي به علت وجود اسانس‌ها، افزودني‌ها و مواد نگهدارنده به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود.
وي افزود: از مصرف نمک، ادويه و مواد سرخ کردني به مقدار زياد در غذاي کودک به شدت پرهيز کنيد زيرا مصرف نمک زياد در غذاي کودک، احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي در سنين بالا را افزايش مي‌دهد.
دكتر خاكشور در ادامه به ضرورت آرامش هنگام غذا خوردن کودک اشاره و خاطر نشان كرد: هنگام غذا دادن به کودک بايد تلويزيون خاموش و آرامش برقرار باشد.
اين پزشک متخصص همچنين تاکيد كرد: والدين بايد از تعيين جايزه براي خوردن غذا و يا اصرار در خوردن فرزندانشان به شدت خودداري کنند.

سايه سنگين فلزات بر غذاها


تحريريه دنياي تغذيه 
جيوه موجود در ماهي‌ها، مواد پر كردن دندان، سرب موجود در رنگ‌ها و كادميوم و آرسنيك موجود در زباله‌هاي صنعتي، تمامي اينها فلزات سمي هستند كه اين روزها در محافل پزشكي بسيار مورد بحث قرار مي‌گيرند.
اما به واقع چقدر بايد نگران اين موضوع بود و چگونه مي‌توان خود را در برابر آنها محافظت كرد؟ آيا حتي مي‌توان تصور كرد كه روزانه مجبور باشيم دوز مشخصي از فلزات سنگين را در وعده‌هاي غذايي خود مصرف كنيم؟ حتي تصور آن نيز وحشتناك خواهد بود، ولي در حال حاضر شما اين كار را انجام مي‌دهيد و هر روز مقدار كمي آرسنيك، كادميوم، سرب و جيوه مي‌خوريد! متأسفانه محيط زيست مملو از فلزات سنگين است و اغلب آنها نتيجه زباله‌هاي بزرگ صنعتي هستند؛

عوارض قرص‌هاي افزايش اشتها


 دكتر احمدرضا درستی
- با سلام، آقايي 33 ساله هستم با قد 184 سانتيمتر و وزن 67 كيلوگرم كه بسيار لاغر بودم. با مصرف دارويي به مدت 6 ماه به 75 كيلوگرم رسيدم، ‌ولي الان 2 ماه است كه كبدم مشكل پيدا كرده است. شنيده‌ام كه  مصرف قرص سيپروهپتادين براي افزايش اشتها مفيد است. آيا اين امر صحيح است و اين دارو عوارض خاصي ندارد؟ لطفا مرا راهنمايي كنيد. با تشكر.
0592*** 0935
ابتدا لازم به يادآوری است که عموما مصرف داروها با عوارضی همراه است. به عنوان مثال، حتی مصرف قرص ويتامين C نيز در دراز مدت مي‌‌تواند عوارضی برای قلب و عروق، کليه، کبد و حتی مغز داشته باشد، لذا تنها در مواردی که به مصرف دارو نياز باشد، بايد از آن استفاده نمود. بديهی است که هنگام ضرورت برای مصرف دارو، خودداری از مصرف آن عوارضی بسيار شديدتر و جدی‌تر از عوارض خود دارو دارد و لذا حتما هنگام نياز، بايستی از داروها کمک گرفته شود. 

نوشابه‌هاي انرژي‌زا يا انرژي‌گير


احسانه طاهري كارشناس ارشد تغذيه 
نوشابه‌‌هاي انرژي‌‌زا هم به خاطر نوع بسته بندی و هم به خاطر تبلیغات گسترده‌‌اي که در مورد آنها انجام مي‌شود، توجه طیف وسیعی از جوانان و نوجوانان و مخصوصا ورزشکاران را به خود جلب کرده‌‌اند.
مواد اصلي

نوشابه‌‌هاي انرژی‌زا در واقع حاوی مواد انرژی‌زا هستند که مهم‌ترین مواد اصلی این نوشابه‌‌ها را آب، کربوهیدرات و کافئین تشکیل مي‌دهد. از دیگر مواد تشکیل دهنده این نوشابه‌‌ها مي‌توان به افدرین، اسید آمینه تورین، جنسینگ، ویتامین‌‌هاي گروه B، دانه‌‌هاي گوارانا، کراتین و دانه‌‌هاي جینکو اشاره کرد. به طور مثال افدرین ماده محرکی است که روی اعصاب مرکزی بدن اثر مي‌گذارد و اثرات مخربی روی کارکرد قلب دارد.


تاثیر ترکیبات تشکیل دهنده شکلات سیاه در سلامتی


مینا عبدالهی و نیاز محمدزاده هنرور 
پروتئین موجود در شکلات سیاه: پروتئین شکلات در خمیر کاکائو یافت مي‌شود، با اینکه مقدارش بسیار ناچیز است، در تأمین سهم پروتئین روزانه نقش دارد.
چربی موجود در شکلات سیاه: لیپیدها در ماده چرب شکلات وجود دارند. آنها از کره کاکائو که در خمیر کاکائو وجود دارد، حاصل شده‌اند. کیفیت لیپیدها و ترکیب اسیدهای چربشان بسته به درصد کاکائو و وجود داشتن یا وجود نداشتن شیر متفاوت است. کلسترول که در چربی‌های حیوانی به مقدار فراوانی وجود دارد، در کره کاکائو میزانش صفر است، لذا در افرادی که سطح بالای کلسترول خون دارند، استفاده از شکلات سیاه تاثیرات منفی ایجاد نمي‌نماید.