استرس در اثر تغییر رژیم غذایی



 جام جم آنلاين: تغییر رژِیم غذایی برای از دست دادن وزن اضافی اغلب کار دشواری است. به گفته محققان ممکن است اتخاذ رژیم غذایی کم چرب به منظور کاهش وزن اثرات جسمی و روانی بر فرد اعمال کند و این امر از شانس موفقیت رژیم غذایی جدید برای افزایش سلامت می کاهد. با توجه به جمعیت زیاد افرادی که دچار اضافه وزن هستند و نوع غذاهای مصرفی در جوامع که غالبا شامل غذاهای پر چرب و پر کربوهیدرات است ، پرداختن به فاکتورهایی که در عدم موفقیت رژِیم های غذایی نقش دارند حائز اهمیت است. به گزارش یورک آلرت مطالعه در موش آزمایشگاهی نشان داده است محروم ساختن موش ها از غذای پر چرب و پر کربوهیدرات باعث بروز حالت های اضطرابی دراین حیوان و افزایش سطوح هورمون های استرس در مغز این حیوان شد. 


شير كاكائو را جايگزين شير نكنيد

 استفاده از كاكائو به عنوان طعم دهنده شير باعث كاهش جذب 10 درصدي ميزان كلسيم موجود در آن خواهد شد.
دكتر محمدرضايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا در همدان، افزود: يك ليوان معمولي شير كامل حاوي 300 ميلي گرم كلسيم و مقاديري چربي و ويتامين D است كه كاملا جذب بدن مي‌شود.
وي اظهار داشت: چنانچه اين مقدار شير كاكائو استفاده شود مقدار كلسيم جذب شده در بدن 280 تا 285 ميلي گرم خواهد رسيد كه اين رقم نشان دهنده تاثير كاهش جذب كلسيم به ميزان حدود 10 درصد توسط اين ماده افزودني است.

مصرف مواد غذايي شيرين باعث افزايش حافظه مي شود


متخصصان اعلام كردند، مصرف صبحانه حاوي مواد غذايي شيرين باعث بهبود حافظه مي شود.

به گزارش سلامت نیوزبه نقل از خبرگزاري شين هوآ، متخصصان اين نتيجه را از انجام آزمايشات بر روي 37 دانش آموز كه 14 نفرشان در وعده هاي صبحانه مواد غذايي شيرين مصرف كرده بودند و 17 نفرشان اصلا صبحانه نمي خوردند و يا از مواد غذايي غيرشيرين استفاده مي كردند، بدست آورده اند.
بنابر اين گزارش، مواد غذايي شيرين حاوي مقدار زيادي كربوهيدرات است كه باعث افزايش سطح گلوكوز خون در طي 2 ساعت پس از مصرف مي شود و اين افزايش نقش زياد در تقويت حافظه دارد.
يادآور مي شود، متخصصان اعلام كردند كه حافظه افرادي كه مواد غذايي شيرين استفاده مي كنند تا 2 برابر نسبت به افرادي كه مواد غذايي غيرشيرين در وعده صبحانه مصرف مي كنند افزايش مي يابد






مصرف باقلا درتنظيم فشار خون وكاهش چربي‌هاي نامطلوب خون موثراست


مبتلايان به فاويسم حتي از مزارع باقلا عبور نكنند!

يك متخصص تغذيه، «باقلا» را يكي از منابع گياهي سرشار از پروتئين و داراي ارزش سيري بالا عنوان كرد و گفت: به منظور بالا بردن كاربرد «باقلا» در بدن،‌ اين ماده غذايي با يكي از انواع غلات يا مغزها (آجيل) مصرف مي‌شود.
دكتر برليانت بزرگمهر، متخصص تغذيه، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه «باقلا» در دسته حبوبات قرار مي‌گيرد و غني از پروتئين گياهي است، ادامه داد: از آنجا كه كاربرد پروتئين‌هاي گياهي در بدن پايين است، به منظور افزايش كاربرد، اين پروتئين‌ها بايد همراه با يكي از انواع غلات يا مغزها (آجيل) استفاده شوند.

جوانه گندم، کلسترول خون را کاهش ودر درمان ريزش مو ورفع شوره سر موثر است



پودر جوانه گندم مکمل غذايي پرارزشي است که سرشار از ويتامين E و ويتامين‌هاي گروه B است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، سلنيوم و منيزيوم موجود در جوانه گندم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان‌ها موثر شناخته شده است.
به اعتقاد برخي از متخصصان پوست، مو و زيبايي، جوانه گندم در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتي پوستي موثر است و بدين منظور مي‌توان از ماسک جوانه گندم استفاده كرد. به اين ترتيب که پودر جوانه گندم را با ماست تازه به صورت خمير در آورده و روي پوست صورت بگذاريد.

فایده های زرد چوبه

برای طعم دادن تخم مرغ یک مقدار کمی زرد چوبه بر روی  آن بپاشید. به هر صورت که زرد چوبه را  به کار می برید ، ادویه بسیار سلامتی بخشی به رژیم غذایی خودتان اضافه کردیده اید . آقای اِد جونز (ED Jones) مالک دنیای تغذیه  در بزرگراه سلامتی  Lee Highway Nutrition World on می گوید  " این ادویه به شدت معروف  و در صدر خریدهای ما قرار دارد" .
" قشر وسیعی از مردم – بیش از نصف- زرد چوبه را به عنوان ضد التهاب  برای کمک به دردهای مزمن خریداری می کنند.  اما بقیه مردم از زرد چوبه برای حفظ مطلوب سلامتی و به عنوان پیشگیری کننده برای برخی سرطان ها مورد استفاده قرار می دهند. تحقیق به این موضوع اشاره دارد که  اکثر بیماری های مزمن بر اساس التهاب طولانی مدت می باشد. "  وی گفت زردچوبه به طور قابل ملاحظه ای بی خطر می باشد ، از این رو مردم می توانند برای سال ها از آن بهره بگیرند.

گياه جعفري خاصيت ضد نفخ دارد



دم كرده ريشه جعفري براي درمان تنگي نفس و درمان سرخك مفيد بوده و شريان‌ها و رگ‌ها را تميز مي‌كند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا دفتر علوم پزشکي تهران، براي روشن شدن رنگ پوست، مي‌توان مقداري جعفري را در نيم ليتر آب به مدت 5 دقيقه جوشاند و صبح و شب صورت را با آن شست. پس از يك هفته پوست صورت روشن مي‌شود.
از دم كرده جعفري مي‌توان براي رفع لك‌ها و جوش‌هاي صورت استفاده کرد. دم كرده جعفري ضد تب بوده و براي بواسير و سنگ كليه نيز مفيد است.
بعد از خوردن سير براي برطرف كردن بوي دهان مي‌توانيد از جعفري استفاده كنيد. جعفري نفس را نيز خوشبو مي‌كند.
شايان ذکر است، براي درمان خون مردگي و له شدگي مي‌توان از برگ و ساقه جعفري براي بهبود عضو آسيب ديده استفاده كرد.

مقایسه سطوح سرمی ویتامین هایC وE ودریافت منابع غذایی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده با نمونه های سالم




Comparison of serum levels and dietary intake of vitamin E and C between patients with inflammatory bowel disease and healthy subject

نویسندگان :ر.امانی ,ا.حاجیانی, ا.زندمقدم, ن.وزیری *

نشانی: گروه تغذیه و گروه داخلی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی  جندی شاپوراهواز

واژگان کلیدی : ویتامینC, ویتامینE, بیماری التهابی روده, آنتی اکسیدان

مقدمه و هدف : مدیریت تغذیه ای بیماران مبتلا به التهاب روده( IBD) بخش مهمی از روند درمان این بیماریها است ولی نقش تغذیه و آنتی اکسیدان ها در اتیولوژیIBD مشخص نشده است. هدف از این بررسی مقایسه میزان دریافت و سطوح سرمی ویتامین های CوE در بیماران مبتلا به التهاب روده با افراد سالم بوده است .

بيماران قلبي عروقي، مصرف کرفس و اسفناج را کم کنند




رئيس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي کشور:

رئيس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي کشور با بيان اين كه بيماري‌ها و عوارض پس از آن، افراد را وادار به محدوديت‌ها و استفاده از رژيم‌هاي خاص غذايي مي‌کند، افزود: بيماران کليوي و قلبي عروقي از جمله آنها هستند که بايد در رژيم غذايي خود مواد سديمي از جمله کرفس و اسفناج را کاهش دهند.
دکتر احمدرضا درستي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران گفت: بيماران کليوي و قلبي عروقي مستلزم رعايت برخي نکات غذايي مانند کاهش نمک و مواد سديمي هستند و از اين ميان سبزيجاتي مانند کرفس، اسفناج و حتي برگ چغندر حاوي منابع غني سديم هستند

استرس موجب کاهش حجم شير مادر مي‌شود

رييس انجمن تغذيه با شير مادر:

رييس انجمن تغذيه با شير مادر معتقد است:‌ بسياري از مادران در هنگام استرس و عصبانيت از دادن شير خود به نوزادشان با اين تصور که در اين حالت شير براي کودک مضر است، خودداري مي کنند اين در حاليست که ضرر امتناع از تغذيه با شير مادر بيش از ضرر تغذيه شير مادر در حالت استرس و عصبانيت مادر است.
دکتر ناصر کلانتري متخصص کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - واحد علوم پزشکي ايران، گفت: مادران در زمان بارداري و شيردهي بايد در کمال آرامش باشند و از آرامش روحي و فکري بهره کامل ببرند، همچنين در هر شرايطي بايد از بحث و جدل با آنان پرهيز کرده و از نگراني و وارد شدن استرس به آنان خودداري کرد.