Comparison
of serum levels and dietary intake of vitamin E and C between patients
with inflammatory bowel disease and healthy subject
نویسندگان :ر.امانی ,ا.حاجیانی, ا.زندمقدم, ن.وزیری *
نشانی: گروه تغذیه و گروه داخلی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز
واژگان کلیدی : ویتامینC, ویتامینE, بیماری التهابی روده, آنتی اکسیدان
مقدمه و هدف : مدیریت تغذیه ای بیماران مبتلا به التهاب روده( IBD) بخش مهمی از روند درمان این بیماریها است ولی نقش تغذیه و آنتی اکسیدان ها در اتیولوژیIBD مشخص نشده است. هدف از این بررسی مقایسه میزان دریافت و سطوح سرمی ویتامین های CوE در بیماران مبتلا به التهاب روده با افراد سالم بوده است .
مواد و روشها :پس
از معرفی 23 نفر بیمار (13مرد)توسط همکار فوق تخصص گوارش 28فرد سالم
(15مرد)که از نظر سن و جنس مشابه بیماران بودند به عنوان گروه شاهد در نظر
گرفته و جهت انجام آزمایش خون به آزمایشگاه ارجاع داده شدند . سپس از آنها
پرسشنامه بسامد مصرف غذا( FFQ),
تن سنجی شامل قد و وزن و نمایه توده بدن و تاریخچه بیماری جمع آوری شد .
کلیه پرسشنامه ها توسط دانشجویان تعلیم دیده با روش مصاحبه حضوری تکمیل و
سطوح سرمی ویتامین هایC وE توسط HPLCسنجیده شد.
یافته ها :سطوح سرمی ویتامین هایC و Eدرهردو
گروه به تفکیک جنس تفاوت آماری معنی داری نداشت. مصرف گروه های غذایی نان
های سبوس دار , روغن های مایع و سبزی خوردن در افراد سالم به ترتیب به
میزان 5/2 4/3 و 5/1 برابربیماران مورد بررسی بود
(05/0 > P) . از سوی دیگر عادت به مصرف روغن های هیدروژنه شده در بیماران بیش از 2 برابر گروه سالم (02/0>P ) و مصرف لبنیات کم چرب در بیماران و نمونه های سالم به ترتیب به میزان 26 و 60 درصد مشاهده شد(05/0 > P).همچنین
عادت به نوشیدن چای به میزان بیش از 1 فنجان در روز به عنوان منبع
فلاونوئید در بیماران کمتر از گروه سالم مشاهده گردید(01/0 > P).
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان دادند که علیرغم معنی دار نبودن تفاوت سطوح سرمی ویتامین هایC وE در دو گروه مورد بررسی, دریافت برخی منابع غذایی آنتی اکسیدان و فلاونوئید در بیماران IBDنسبت به گروه شاهد در سطح پایین تری قرار دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر