گوشت حيوانات همتا سازی شده بی خطر است’


يک نهاد دولت آمريکا که مسئول تضمين سلامت مواد دارويی و غذايی است می گويد گوشت و شير به دست آمده از حيواناتی که همانندسازی ژنتيکی (کلونينگ) شده اند بی خطر است. 
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل  از بی بی سی ، سازمان نظارت بر مواد غذايی و دارويی آمريکا (FDA) در حکمی نوشت که محصولات غذايی به دست آمده از گاو، خوک و بز همتاسازی شده “به اندازه غذايی که هر روز می خوريم سالم است.”
اين توصيه که پس از انجام مطالعه ای پنج ساله صادر می شود گامی عمده در جهت مجاز کردن اين نوع محصولات برای عرضه در بازارهای آمريکاست.

رابطه بین رژیم غذایی و بیماریهای قلبی


چربي‌ها گروهي از تركيبات شيميايي حاوي اسيدهاي چرب مي‌باشند. انرژي در بدن عمدتاَ به صورت چربي ذخيره شده است. چربي‌ها در رژيم غذايي ضروري مي‌باشند تا اسيدهاي چرب ضروري را كه ماده حياتي بوده و بدن قادر به توليد آن‌ها نمي‌باشد تأمين كنند. چربي يك منبع بااهميت انرژي بدن و كمك جذب ويتامين K, E, D, A و كار تونوئيدها مي‌باشند هر دو محصولات غذايي مشتق شده و گياهي و حيواني شامل چربي‌اند و وقتي به طور مناسب خورده شوند براي رشد مناسب، بهبود و نگه‌داري سلامتي‌ حائز اهميتند. همانند يك افزودني غذا، چربي باعث هضم ، پايداري و كمك به احساس سيري مي‌شود. به علاوه والدين بايد آگاه باشند كه چربي‌ها يك منبع ويژه با اهميت از كالري و مواد مغذي براي نوزادان و كودكان (تا سن 2 سال) كه بيش‌ترين نياز به انرژي را در واحد وزن بدن در رده سني دارند، مي‌باشند. 

نکات مهم در انتخاب ، نگهداری و مصرف روغن


1- پخت و پز با روغن:
پخت و پز در درجه حرارت بالا می‌تواند به روغن آسیب برساند، اسید چرب امگا3 بالا در روغن برای سرخ کردن کمتر مناسب است، حرارت نه تنها باعث تخریب اسیدهای چرب می‌شود. بلکه می‌تواند باعث تغییر آن به مواد مضر نیز گردد. روغنهای هیدروژنه شده اغلب برای پخت و پز استفاده می‌شوند زیرا این روغنها قبلاً به وسیله فرآیند شیمیایی به ترکیباتی که کمتر در اثر حرارت آسیب می‌بینند تغییر داده شده اند. روغن‌هایی که اشباع و تک اشباع بالایی دارند بیش‌تر در برابر حرارت پایدارند مانند روغن بادام زمینی و زیتون و روغن‌های آسیب‌پذیر بهتر است در دمای اتاق مورد استفاده قرار گیرند مانند سالاد.
هیچ‌گاه روغن را تا نقطه دود حرارت ندهید. زیرا این مسأله نه تنها به محتویات اسید، چرب روغن آسیب می‌زند بلکه طعم آن‌ها را نیز تغییر می‌دهد.

رابطه روغن زیتون و سرطان


متخصصان می گويند افزودن مقدار زيادی روغن زيتون به غذا می تواند از ابعاد خسارت سلولی که در مواردی به سرطان منجر می شود بکاهد.
مطالعه به روی 182 مرد اروپايی نشان داد که ميزان يک ماده شيميايی در بدن که نشانگر خسارت سلولی است در کسانی که روزانه 25 ميلی ليتر روغن زيتون مصرف کرده اند کمتر است.
تيم دانشمندان دانمارکی گفت که اين ممکن است توضيح دهد چرا نرخ بسياری از سرطان ها در شمال اروپا بالاتر از جنوب اين قاره است، منطقه ای که روغن زيتون در آن بخش عمده ای از رژيم غذايی است.

ارتباط قوي ميان چاقي و وجود سطوحي از برخي انواع باكتري در معده وجود دارد.


احتمال دارد ميكروب‌ها عامل چاقي انسان باشند.
محققان به ارتباط قوي ميان چاقي و وجود سطوحي از برخي انواع باكتري در معده پي‌برده‌اند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از آسوشيتدپرس، بدين ترتيب روزي روش‌هاي جديدي براي درمان چاقي وجود خواهد داشت كه وراي توصيه استاندارد گرفتن رژيم و ورزش كردن است.
طبق دو مطالعه كه در مجله “نيچر” منتشر شده است، موش‌ها و انسان‌هاي چاق از يك نوع باكتري مقدار بيشتري دارند و از نوع ديگر كمتر دارند.
“جفري گوردون” رييس “مركز علوم ژنتيكي دانشگاه واشنگتن” كه رياست محققان را بر عهده داشت، گفت: به نظر مي‌رسد كه يك “عامل ميكروبي” به چاقي كمك مي‌كند. 


روغن زيتون

طبق يك مطالعه جديد، افرادي كه در رژيم‌هاي غذايي خود مقادير زيادي روغن زيتون مصرف مي‌كنند از تخريب سلول‌هاي بدن خود كه مي‌تواند به سرطان منجر شود،جلوگيري مي‌كنند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، محققان با مطالعه ‪ ۱۸۲‬مرد اروپايي به مدركي دست يافتند كه نشان مي‌دهد روغن زيتون مي‌تواند تخريب اكسيدي را در ماده ژنتيك سلول‌ها - روندي كه موجب رشد سرطان مي‌شود- كاهش دهد. يافته‌هاي حاصل از اين مطالعه تاكيدي است بر اين توصيه كه چربي‌هاي گياهي به ويژه روغن زيتون را جايگزين چربي‌هاي اشباع شده غذا مانند گوشت و كره كنيد.

ايرانيان به علت مصرف بي‌رويه تنقلات و نوشابه 4 سانتيمتر كوتاه شدند

نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد كه تغذيه در رشد قد مؤثرتر از وراثت است، همانگونه كه كشور هلند با مصرف سرانه 480 ليتر در سال بلندترين مردم دنيا شناخته شده‌اند و ژاپني‌ها با تغيير الگوي غذايي قد خود را افزايش دادند.

ژاپني‌ها قد بلندتر از گذشته
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا ، دكتر سيد علي كشاورز متخصص تغذيه ، با تاكيد بر اين مطلب خاطرنشان كرد: در گذشته ژاپني‌ها و كره‌اي‌ها به عنوان مردم كوتاه قد شناخته مي‌شدند اما بعد از مهاجرت به آمريكا بعد از گذشت سه نسل و تغيير كامل الگوي غذايي دو تغيير عمده در اين مردم ايجاد شد.
وي در اين باره توضيح داد: ژاپني‌هايي كه در ژاپن بيشتر به سرطان دستگاه گوارش مبتلا مي‌شدند در آمريكا اين روند تغيير كرد و اين افراد مثل مردم آمريكا بيشتر به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند. از طرفي در نسل سوم آنها افزايش قد مشاهده شد و دليل اين امر تغيير كامل الگوي غذايي اين افراد بود كه ثابت كرد تغذيه در رشد قد تاثير بيشتري از وراثت دارد.

احتمال بازگشت سرطان سينه در زناني كه رژيم غذايي كم چرب دارند كمتر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری رویترز،  محققان دو هزار و ‪ ۴۳۷‬زن را كه از سرطان سينه نجات يافته بودند بررسي كردند. گروهي از اين افراد ميزان چربي غذايي خود را ‪ ۴۰‬درصد كاهش دادند و گروه ديگر رژيم غذايي عادي خود را طبق روال قبل ادامه دادند.
اين پژوهشگران به سرپرستي “روان كلبوسكي” از موسسه تحقيقات زيست‌پزشكي لوس آنجلس در كاليفرنيا دريافتند احتمال عود سرطان سينه در گروه اول ‪۲۴‬ درصد كمتر از گروه دوم است.
نقش چربي غذايي در بروز سرطان سينه در زنان يك موضوع مورد اختلاف در بين متخصصان سرطان است.
به گفته انجمن سرطان آمريكا مطالعات انجام شده در مورد نقش چربي غذايي در بروز سرطان سينه اين نقش را تاييد نكرده است، هرچند مشخص شده است داشتن اضافه وزن در افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه به ويژه در زنان يائسه موثر است.
اين زنان طي سالهاي ‪ ۱۹۹۴‬تا ‪ ۲۰۰۱‬وارد اين تحقيق شدند و تا سال ‪۲۰۰۳‬ تحت نظر قرار گرفتند. ميانگين چربي غذايي اين زنان ‪ ۵۷‬گرم در روز بود كه معادل ‪ ۳۰‬درصد كل كالري دريافتي است.

سبز و قرمز را با هم بخورید!

 سلامت نیوز-خوردن همزمان گوجه فرنگی و بروکلی در یک وعده غذایی، به پیشگیری از سرطان پروستات در مردان کمک می کند.
مطالعات جدید حاکی ازآن است که وقتی این دو ماده غذایی با هم خورده شوند، خاصیت ضد سرطانی آنها بیشتر شده و اثر بیشتری در متوقف کردن رشد تومور نسبت به زمانی که جداجدا خورده شوند خواهند داشت.
 سرطان پروستات یکی از رایج ترین انواع سرطان در بین مردان است و یک مورد از هر 4 مورد سرطان را در انگلیس شامل می شود.
هرسال حدود 32000 مورد از ابتلا به این بیماری در مردان شناسایی می شود که بیشتر از 10000 مورد آن به مرگ منجر می شود.
دانشمندان دانشگاه لینوس، معتقدند که ترکیبات مختلف موجود در سبزیجات وقتی با هم خورده شوند به سلولهای سرطانی از راههای گوناگونی حمله می کنند، از اینرو در مهار سرطان کارآمدتر خواهند بود.
آنها همچنین توصیه می کنند که مردان به شکل منظم سه برش بروکلی خام و دو تا سه عدد گوجه فرنگی باید مصرف کنند تا اثرات ضد سرطانی آنها آشکار شود.
دکتر جان اردمان – متخصص تغذیه- می گوید: "مردان باید 3 تا 5 وعده از سبزیجات در هفته مصرف کنند چرا که مطالعات نشان داده است مردانی که به شکل منظم از گوجه فرنگی تازه در برنامه غذایی خود استفاده می کنند تا 40 درصد ریسک ابتلا به سرطان پروستات درآنها کاهش میابد.

زنان شيرده كمتر به روماتيسم مفصلي دچار مي‌شوند


احتمال ابتلا به روماتيسم مفصلي در زناني كه به كودكان خود شير مي‌دهند كمتر از ساير زنان است.


به گزارش ايسنا، طبق پژوهشي كه در دانشگاه هاروارد انجام گرفت، نشان داد كه شيوع روماتيسم مفصلي در زنان شيرده نسبت به زنان ديگر كمتر است.
طي اين بررسي مشخص شد: زناني كه در طول عمرشان بين يك يا دو سال به فرزندشان شير داده‌اند تا 30 درصد كمتر از سايرين به روماتيسم مفصلي مبتلا مي‌شوند و اين درصد با افزايش مدت شيردهي حتي به 50 درصد نيز مي‌رسد.
نتايج اين پژوهش در كنار كاهش خطر سرطان تخمدان و پستان، ارزش شيردهي را براي مادران افزايش مي‌دهد.
گفتني است، نامنظم بودن سيكل‌هاي قاعدگي و شروع زودرس آنها (در حوالي 10 سالگي) نيز با افزايش شيوع روماتيسم مفصلي ارتباط دارد.