گوشت حيوانات همتا سازی شده بی خطر است’


يک نهاد دولت آمريکا که مسئول تضمين سلامت مواد دارويی و غذايی است می گويد گوشت و شير به دست آمده از حيواناتی که همانندسازی ژنتيکی (کلونينگ) شده اند بی خطر است. 
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل  از بی بی سی ، سازمان نظارت بر مواد غذايی و دارويی آمريکا (FDA) در حکمی نوشت که محصولات غذايی به دست آمده از گاو، خوک و بز همتاسازی شده “به اندازه غذايی که هر روز می خوريم سالم است.”
اين توصيه که پس از انجام مطالعه ای پنج ساله صادر می شود گامی عمده در جهت مجاز کردن اين نوع محصولات برای عرضه در بازارهای آمريکاست.

با اين حال پيش از تاييد نهايی، بايد يک دوره مشاوره عمومی طی شود.
منتقدان می گويند که اکثريت مصرف کنندگان آمريکايی مخالف همتاسازی ژنتيکی هستند.
در مطالعه سازمان مواد غذايی و دارويی آمريکا، ايمن بودن شير و گوشت گاو، خوک و بز همتاسازی شده مورد بررسی قرار گرفت. اما اين مطالعه شامل محصولات گوسفندی نبود.
اين تحقيق نتيجه گيری کرد که محصولات به دست آمده از اين نوع حيوانات عملا از محصولات ديگر قابل تمايز نيست.
اين آژانس دولتی اظهار نظر کرد که نتايج مطالعه بدان معنی است که احتمالا بعيد است توصيه شود محصولات به دست آمده از حيوانات همتاسازی شده برچسب ويژه بخورد.
يک مقام اين سازمان گفت تصميم نهايی در مورد برچسب گذاری بر اين محصولات تا پايان دوره مشورت عمومی اتخاذ نخواهد شد.
‘تصميم بد’
حيوانات همتاسازی شده از لحاظ ژنتيکی دقيقا مثل همتای اصلی خود هستند.
نخستين حيوان همتاسازی شده گوسفندی به نام دالی بود که در سال 1996 خلق شد.
سازمان مواد غذايی و دارويی آمريکا گفت: “مصرف محصولات به دست آمده از گاو، خوک و بزهای همتاسازی شده هيچ خطر ويژه ای را متوجه انسان نمی کند.”
با اين حال گروه های طرفدار حقوق مصرف کنندگان اشتياق زيادی به اين حکم نشان ندادند.
کارول فورمن، از فدراسيون مصرف کنندگان آمريکا، آن را تصميمی بالقوه “خيلی بد” توصيف کرد.
وی گفت: “ما از مردم می خواهيم به اين سازمان و به اعضای کنگره نامه بنويسند و آنها را ترغيب کنند از سازمان مواد دارويی و غذايی بخواهند اين تصميم را پس بگيرد.”
يک گروه ديگر به نام “انجمن بين المللی مواد لبنی” که محتاط تر به نظر می رسيد گفت: “همتاسازی ژنتيکی حيوانات يک فن آوری نسبتا جديد است و مهم است که يک ديالوگ جامع و عميق در اين باره داشته باشيم.”
مطالعات علمی قبلی نيز به نتايج مشابه آنچه سازمان مواد غذايی و دارويی آمريکا اعلام کرده رسيده بود.

منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-12.aspx

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر