احتمال بازگشت سرطان سينه در زناني كه رژيم غذايي كم چرب دارند كمتر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری رویترز،  محققان دو هزار و ‪ ۴۳۷‬زن را كه از سرطان سينه نجات يافته بودند بررسي كردند. گروهي از اين افراد ميزان چربي غذايي خود را ‪ ۴۰‬درصد كاهش دادند و گروه ديگر رژيم غذايي عادي خود را طبق روال قبل ادامه دادند.
اين پژوهشگران به سرپرستي “روان كلبوسكي” از موسسه تحقيقات زيست‌پزشكي لوس آنجلس در كاليفرنيا دريافتند احتمال عود سرطان سينه در گروه اول ‪۲۴‬ درصد كمتر از گروه دوم است.
نقش چربي غذايي در بروز سرطان سينه در زنان يك موضوع مورد اختلاف در بين متخصصان سرطان است.
به گفته انجمن سرطان آمريكا مطالعات انجام شده در مورد نقش چربي غذايي در بروز سرطان سينه اين نقش را تاييد نكرده است، هرچند مشخص شده است داشتن اضافه وزن در افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه به ويژه در زنان يائسه موثر است.
اين زنان طي سالهاي ‪ ۱۹۹۴‬تا ‪ ۲۰۰۱‬وارد اين تحقيق شدند و تا سال ‪۲۰۰۳‬ تحت نظر قرار گرفتند. ميانگين چربي غذايي اين زنان ‪ ۵۷‬گرم در روز بود كه معادل ‪ ۳۰‬درصد كل كالري دريافتي است.

يك گروه از زنان مصرف چربي را ‪ ۳۳‬گرم در روز يا معادل ‪ ۲۰‬درصد كل كالري دريافتي كاهش دادند. اما گروه ديگر ‪ ۵۱‬گرم در روز يا معادل ‪۲۹‬ درصد كل كالري دريافتي چربي مصرف كردند.
سرطان سينه در ‪ ۹/۸‬درصد زنان گروه اول عود كرد. اين ميزان در زنان گروه دوم ‪ ۱۲/۴‬درصد است.
كاهش مصرف چربي كه اندكي نيز باعث پايين آمدن وزن شود، احتمال عود سرطان سينه را در زناني كه تحت درمان متعارف قرار دارند كاهش مي‌دهد.
كاهش مصرف چربي در زنان مبتلا به نوعي سرطان سينه كه رشد سريعتري دارد موثرتر است.
زناني كه چربي كمتري مصرف كردند وزن آنها كاهش يافت. كم شدن وزن تاحدودي در كاهش خطر بازگشت سرطان نقش دارد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر