مصرف بیش از اندازه ی برخی از چربی ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. این روزها محققان سعی کرده اند که علت را به طور دقیق کشف کنند و تصور می کنند توانسته اند علت را ریشه یابی نمایند. مصرف بی رویه ی برخی از چربی ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی یا دیابت را بالا می برد. این خطر به خصوص به اسیدهای چرب اشباع شده مربوط می شود که در مواد غذایی چرب مانندگوشت قرمز یا محصولات لبنی وجود دارد. در مقابل مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی مانند روغن های گیاهی یا ماهی ها سلامت دستگاه قلب و عروق را بالا می برد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
چگونه سالمند شادتري باشيم؟
دکتر مريم بختياري/روانشناس و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي/سالمندي و توانمندي
افسردگي يكي از مشكلهاي فراگير در ميان سالمندان است و ترس از ابتلا به آن يكي از دغدغههاي اساسي سالخوردگان و فرزندان آنهاست...
عده زيادي معتقدند كه اين بيماري، از عوارض اجتنابناپذير سالمندي است و درمان خاصي براي آن وجود ندارد ولي اين نظر، از لحاظ علمي هيچ جايگاهي ندارد. بروز افسردگي مانند بسياري از بيماريها و اختلالهاي رواني به عواملي نياز دارد كه آن را تقويت كنند.
در واقع اين خود افراد هستند كه با كنترل يا كنترل نكردن عوامل ايجادكننده افسردگي، از بروز آن جلوگيري يا آن را تقويت ميكنند. در عين حال عواملي نيز وجود دارند كه خطر ابتلا به افسردگي را كاهش ميدهند و توجه بيشتر به آنها ميتواند به شادابي و سرزندگي افراد سالمند كمك كند.
زردچـوبه کـبد را تـقويت ميکـند
نگاه متخصص فارماکوگنوزي/ دکتر محمدحسين صالحي سورمقي استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران
خوشبختانه زردچوبه که يکي از ادويههاي بسيار مفيد و پرخاصيت است، در بيشتر آشپزخانههاي ايراني پيدا ميشود و معمولا تمام خانمهاي ايراني از اين ادويه مفيد براي طبخ غذاهاي سنتي و فرنگي کمک ميگيرند...
سمزدايي از بدن و ضدسرطان بودن، جزو مهمترين خاصيتهاي زردچوبه است. در کنار اين 2 خاصيت مهم بايد به ضد درد، ضدگرفتگي و اسپاسم، ضدنفخ و ضدورم بودن زردچوبه هم اشارهاي داشته باشيم.
به دليل همين فايدههاي فراوان زردچوبه است که در حال حاضر شما ميتوانيد کپسولهاي زردچوبه را هم در داروخانهها ببينيد و تهيه کنيد.
به کار بردن زردچوبه در طبخ انواع غذاها به مرور زمان ميتواند باعث تقويت کبد هم بشود. بسياري از متخصصان، مصرف زردچوبه را به افرادي که به بيماريهاي کبدي مانند کبد چرب يا هپاتيت مبتلا هستند، توصيه ميکنند زيرا زردچوبه هم کبد را تقويت ميکند و هم باعث از بين رفتن سمهاي موجود در اين عضو حساس بدن ميشود.
بهتر است در مصرف زردچوبه هم مانند هر ادويه يا خوراکي ديگري حد تعادل را رعايت کرد تا مشکلي براي سلامت پيش نيايد. افرادي که ميخواهند بيشترين فايده را از مصرف زردچوبه ببرند، بايد حدود 3 تا 4 گرم از اين ادويه مفيد را در وعدههاي غذايي خود استفاده کنند.
آنچه درباره زردچوبه نميدانستيد
ندا احمدلو/دکتر محمد حجتي ميگويد زردچوبه را هرچه ديرتر به غذا اضافه کنيد، بهتر است
زردچوبه گياهي يکساله است و بومي هند و مناطق استوايي جنوب شرق آسيا. پودر زردچوبهاي که به عنوان ادويه مصرف ميشود از ريزومهاي (ساقه زيرزميني) اين گياه به دست ميآيد...
قدمت مصرف زردچوبه بيش از 4 هزار سال است و به عنوان يکي از مهمترين و پرمصرفترين ادويههاي جهان در انواع غذاها، مواد آرايشي، بهداشتي و دارويي به کار ميرود. ابتدا از اين ادويه فقط براي توليد رنگ استفاده ميشد ولي در سالهاي اخير تحقيقات زيادي در مورد ويژگيهاي تغذيهاي و آثار شفابخش آن در بهبود و پيشگيري از بيماريها و سرطانهاي مختلف به ثبت رسيده است. توليد جهاني زردچوبه بيش از يک ميليون تن در سال است و هند بيش از 80 درصد توليد جهاني و 60 درصد بازار صادرات آن را در اختيار دارد. از طرفي بزرگترين مصرفکننده و صادرکننده زردچوبه هم محسوب ميشود. چين، پاکستان، بنگلادش، نيجريه و تايلند از ديگر توليدکنندگان زردچوبه دنيا هستند. ايران، ژاپن، سريلانکا، امارات متحده عربي، انگلستان، کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا هم از واردکنندگان اصلي زردچوبه در دنيا هستند. سراغ دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي و استاديار دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان و رييس دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، رفتهايم تا اطلاعات خود را درباره اين ادويه پرکاربرد، بيشتر کنيم.
ويتامين D و مکمل کلسيم بخوريم يا نخوريم؟
نگاه متخصص ارتوپدي/دکتر محمدنقي طهماسبي/استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران
متاسفانه در کشور ما پوکياستخوان با نرمي استخوان و چاقي همراه شده است و دليل آن هم آلودگي هوا، نوع پوشش مردم، شيوههاي نادرست زندگي و نداشتن تحرک کافي است که براي درمان اين بيماريها بايد علاوه بر مصرف منابع غذايي حاوي کلسيم، مکمل اين ماده معدني و ويتامين D و در صورت نياز، برخي داروها مصرف شود...
بسياري از پزشکان توصيه ميکنند فرد مبتلا به پوکياستخوان بيشتر از منابع غذايي حاوي کلسيم استفاده کند تا مکمل کلسيم. اين باور وجود دارد که مصرف مکمل کلسيم ميتواند باعث رسوب کلسيم و بروز بيماريهاي کليوي و سنگ کليه شود. در توضيح اين مساله بايد گفت که استفاده از مکمل کلسيم به سن و شدت بيماري فرد بستگي دارد و بههيچوجه نبايد آن را سرخود مصرف کرد. البته مصرف مکمل کلسيم در بيماران کليوي بايد تحت نظر پزشک انجام شود. نکته جالب ديگري که معمولا در مواجهه با بيماران به آن برميخوريم، اين است که بيشتر آنها فکر ميکنند پوکياستخوان درمانپذير نيست و با پذيرفتن بيماري خود، مصرف لبنيات، مکمل کلسيم يا ساير داروها را کنار ميگذارند، در حالي که بهخصوص در مواردي که بيماري شدت پيدا نکرده، ميتوان از پيشرفت بيماري جلوگيري کرده و آنرا تا حدودي درمان کرد. البته هر چه سن بالاتر رود و بيمار دچار اختلالهاي هورموني يائسگي و عدمتحرک شود و به بيماري خود بيتوجه باشد، احتمال بهبودي کمتر ميشود.
برخورد غذايي قاطع با پوکي استخوان
سميه مقصودعلي/دکتر سعيد حسيني متخصص تغذيه ميگويد حتي پس از ابتلا به اين بيماري هم ميتوان با آن مقابله کرد
مادر بزرگم از روزي که فهميده به پوکي استخوان مبتلاست، با شير، ماست و پنير قهر کرده. وقتي به او ميگوييم حالا بايد بيشتر از قبل لبنيات بخوري، ميگويد: «آبي را که ريخت نميتوان ديگر جمع کرد. ديگر خوردن دارو، مکمل و منابع کلسيم بيفايده است و بايد با بيماري کنار بيايم.» متاسفانه اين نه تنها نظر مادر بزرگ من، بلکه باور بسياري از عزيزاني است که به پوکي استخوان مبتلا ميشوند...
در حالي که مطالعههاي علمي حقايق ديگري را به اثبات رساندهاند و ميگويند حتي بعد از ابتلا به پوکي استخوان ميتوان با مصرف کافي منابع کلسيم و ويتامين D و اصلاح شيوه زندگي، جلوي تخريب هر چه بيشتر استخوانها را گرفت و حتي در مراحل اوليه، بيماري را درمان کرد. با دکتر سعيد حسيني، متخصص تغذيه و رژيم درماني و استاديار دانشکده بهداشت و پژوهشکده غدد و متابوليسم دانشگاه تهران، در اينباره گفتوگو كردهايم.
نسخه تغذیه برای حالت تهوع
تهوع ممکن است به دلایل مختلفی چون مصرف داروها، بارداری، شیمیدرمانی و ... ایجاد شود. در این مطلب به بعضی راهکارهای تغذیهای در مقابله با تهوع اشاره میشود.
راهکارهای مقابله با تهوع
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛از غذاها و بوهایی که سبب تهوع میشوند، پرهیز کنید. یک راه دیگر هم مصرف غذاهای بیمزه و یا گرم نکردن غذا است تا بوی آن کمتر باشد.سعی کنید همیشه مقداری شیرینی ساده مثل کلوچه کنار تخت خود داشته باشید. هنگامی که از خواب بیدار میشوید، یکی دو عدد مصرف کنید و قبل از بلند شدن از جایتان 20 تا 30 دقیقه دراز بکشید. داشتن این شیرینیها کنار تخت ممکن است در صورتی که نصف شب با حالت تهوع از خواب بیدار شوید، هم کمک کننده باشد.
ترشک با روند پیری مقابله می کند
ترشک که شاید بسیاری از مصرف کنندگان از خواص آن اطلاع چندانی نداشته باشند، دارای خاصیت دارویی و غذایی مفید است که به حفظ سلامت بدن کمک می کند و از بروز بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و سرطان پیشگیری می کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ از این گیاه در کشور فرانسه، یونان، مصر و کرائیب به وفور استفاده می شود.
آنتی اکسیدان موجود در آن با علایم پیری مقابله می کند.
فلاوانوئید در این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
این گیاه، حاوی ویتامین CوA ، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است.
خاصیت آنتی اکسیدان آن از بدن در برابر آسیب های رادیکال های آزاد که باعث چین و چروک می شود، محافظت می کند.
برای درمان خارش پوست، تب، اسکوربوت و کچلی موثر است. دم کرده آن برای درمان یرقان و سنگ کلیه مفید است.
آب برگ این گیاه برای رفع جوش های قرمز موثر است.
مصرف برگ های تازه یا خشک آن، خاصیت مدر دارد و سیستم گوارشی بدن را پاک سازی می کند.
گیاهی اشتهاآور است.
خنک کننده کبد وتقویت کننده قلب است.
مصرف غذاهاي آماده و خطر ابتلا به ديابت
افرادي كه در هفته بيش از دوبار غذاهاي آماده و فست فود استفاده ميكنند، دو برابر بيشتر در معرض ابتلا به ديابت قرار دارند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ فست فودها، کالباس و سوسیس، پنیر پیتزا چربی اشباع بالایی دارند و در این فرآوردهها و محصولات کنسروی از نگهدارندههای زیادی استفاده میشود، غذاهای آماده به واسطه نگهدارندهها و چربیهای بالا ارزش غذایی پائینی دارند و بسیاری از سرطانها و بیماریها به خاطر نگهدارندههای این غذاهای کنسروی است.
ریتالین بخوریم یا نخوریم؟
ریتالین دارویی است که در درمان اختلالات مغزی توسط روانپزشکان تجویز می شود. این دارو به نوعی ماده محرک مغز است و برای فعالتر شدن کورتکس مغز تجویز می شود.
رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، مصرف ریتالین در دانشجویان را مقدمه ای
برای مصرف شیشه عنوان کرد و از برنامه های وزارت بهداشت برای پیشگیری از اعتیاد در دانشجویان گروه های پزشکی خبر داد.
متاسفانه شاهد استفاده خودسرانه آن در بین برخی از دانشجویان هستیم که عوارض بسیار زیان آوری نیز به دنبال دارد.
اشتراک در:
پستها (Atom)