آنچه درباره زردچوبه نمي‌دانستيد



ندا احمدلو/دکتر محمد حجتي مي‌گويد زردچوبه را هرچه ديرتر به غذا اضافه کنيد، بهتر است

زردچوبه گياهي يک‌ساله است و بومي هند و مناطق استوايي جنوب شرق آسيا. پودر زردچوبه‌اي که به عنوان ادويه مصرف مي‌شود از ريزوم‌هاي (ساقه زيرزميني) اين گياه به دست مي‌آيد...
 قدمت مصرف زردچوبه بيش از 4 هزار سال است و به عنوان يکي از مهم‌ترين و پرمصرف‌ترين ادويه‌هاي جهان در انواع غذاها، مواد آرايشي، بهداشتي و دارويي به کار مي‌رود. ابتدا از اين ادويه فقط براي توليد رنگ استفاده مي‌شد ولي در سال‌هاي اخير تحقيقات زيادي در مورد ويژگي‌هاي تغذيه‌اي و آثار شفابخش آن در بهبود و پيشگيري از بيماري‌ها و سرطان‌هاي مختلف به ثبت رسيده است. توليد جهاني زردچوبه بيش از يک ميليون تن در سال است و هند بيش از 80 درصد توليد جهاني و 60 درصد بازار صادرات آن را در اختيار دارد. از طرفي بزرگ‌ترين مصرف‌کننده و صادر‌کننده زردچوبه هم محسوب مي‌شود. چين، پاکستان، بنگلادش، نيجريه و تايلند از ديگر توليدکنندگان زردچوبه دنيا هستند. ايران، ژاپن، سريلانکا، امارات متحده عربي، انگلستان، کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا هم از وارد‌کنندگان اصلي زردچوبه در دنيا هستند. سراغ دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي و استاديار دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان و رييس دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، رفته‌ايم تا اطلاعات خود را درباره اين ادويه پرکاربرد، بيشتر کنيم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر