چرا برخی از چربی ها برای سلامتی مضر است؟


مصرف بیش از اندازه ی برخی از چربی ها احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. این روزها محققان سعی کرده اند که علت را به طور دقیق کشف کنند و تصور می کنند توانسته اند علت را ریشه یابی نمایند. مصرف بی رویه ی برخی از چربی ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی یا دیابت را بالا می برد. این خطر به خصوص به اسیدهای چرب اشباع شده مربوط می شود که در مواد غذایی چرب مانندگوشت قرمز یا محصولات لبنی وجود دارد. در مقابل مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی مانند روغن های گیاهی یا ماهی ها سلامت دستگاه قلب و عروق را بالا می برد.
یک گروه از محققان آمریکایی بر این عقیده اند که توانسته اند تفاوت بین این دو گروه از چربی ها را روشن کنند: به عقیده ی آن ها اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی حاوی خواص ضد میکروبی می باشند و روی غشای سلولی باکتری ها تأثیر شیمیایی گذاشته و آن ها را شکننده می کنند. برای همین میکروب ها راحت تر از بین می روند. این در حالی است که اسیدهای چرب اشباع شده کاملا بر عکس عمل می کند. این اسیدهای چرب اشباع شده باعث رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شوند. در این صورت بدن سیستم ایمنی را در حال آماده باش قرار می دهد. به این ترتیب بدن به طور جزئی اما مداوم دچارالتهاب می شود. این وضعیت نیز در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد. اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی حاوی خواص ضد میکروبی می باشند و روی غشای سلولی باکتری ها تأثیر شیمیایی گذاشته و آن ها را شکننده می کنند دکتر جو الکوک در این باره این گونه توضیح می دهد: «اگر باکتری ها در معرض اسیدهای چرب اشباع نشده قرار بگیرند ذوب شده و از بین می روند. ترکیب اسیدهای چرب اشباع نشده ی پلی مانند امگا 3 ها باسیستم ایمنی طبیعی بدن برای باکتری ها خطرناک است. در واقع این اسیدهای چرب دشمن باکتری ها محسوب می شوند. اما اسیدهای چرب اشباع شده چنین خاصیت ضد میکروبی را ندارند و برعکس باعث رشد بیشتر باکتری ها می شوند.» خلاصه این که به عقیده ی محققان همین تفاوت در چگونگی مقابله با باکتری ها، مفید یا مضر بودنچربی ها را توجیه می کند.
ترجمه: فاطمه مهدی پور 


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر