چاي سفيد چه تفاوتي با چاي سياه دارد؟


چای سفید از لطیف ترین چای هاست، تلخ نیست، طعم ملایم و شیرین دارد و سرشار از آنتي اکسيدان است.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛انواع چای در بازار موجود است؛ از چای سیاه گرفته تا چای سبز  و چای سفید. منشا این چای‌ها همگی برگ گیاه چای است که زادگاه آن کشور چین است. بسته به اینکه درجات تخمیر تا چه حد باشد، چای به انواع متفاوتی تقسیم می‌شود.

بیشترین درجه تخمیر را چای سیاه و کمترین درجه تخمیر را چای سبز دارد.

چای سفید در اصل، جوانه‌های گیاه چای است؛ یعنی قبل از اینکه برگ چای باز شود، جوانه آن را که یک غلاف کرک‌دار نقره‌ای دارد، می‌چینند.

آلرژی های پائیزی در راهند


وجود بادهای پائیزی و جابجایی گرد و غبار همزمان با پدیده وارونگی دما عاملی مهم در بروز آلرژی های پائیزی به حساب می آید.
دکتر مالک مقدم، متخصص آسم و آلرژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانگفت: در پائیز به علت بروز وارونگی دما و تجمع آلودگی هوا در سطح زمین و حضور گرد و غبار در طول روز بروز آلرژی های پائیزی را دو چندان می کند.
سالک مقدم اظهار داشت: این آلرژی ها موجب بروز آب ریزش از چشم و بینی، سوزش چشم، عطسه، سرفه و حتی گوش درد نیز می شود که در صورت بی توجهی می توانند تبدیل به مشکلات حاد تنفسی شود و دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را تهدید می کند.
وی تصریح کرد: درمان دارویی تا حدی عوارض آلرژی های پائیزی را کاهش می دهد برای پیشگیری و حتی درمان آلرژی های پاییزی استفاده از واکسن های خاصی دستگاه تنفس  و مصرف مواد غذایی تازه بسیار اثر گذار است.

مصرف كلسيم هيچ منعي براي بيماران سنگ كليوي ندارد


5-136.jpg
يك جراح و متخصص كليه با بيان اينكه مصرف كلسيم هيچ منعي براي بيماران سنگ كليوي ندارد، افزود: همه افراد مي‌توانند از لبنيات و ديگر مواد حاوي كلسيم استفاده كنند.
دكتر محسن طاهري محمودي عضو هيات علمي دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در بسياري از مواقع بيماري‌هاي كليه علائم واضحي ندارند، افزود: بهتر است همه افراد به خصوص كساني كه در خانواده‌شان بيمار كليه‌اي دارند، سالي يك يا دو بار به طور كامل چكاپ كنند.
وي در خصوص علائم اين بيماري‌ها اظهار كرد: علائم ادراري مثل تكرار ريپلاي يا پس زدن و تغيير رنگ ادرار و فشار خون مهم‌ترين نشانه‌هاي بيماري‌‌هاي كليه هستند.

مواد قندي را در دوران پيش دبستاني محدود كنيد


توصيه كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت به والدين:

chocolate-truffles.jpg


كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت توصيه كرد: اصلاح رژيم غذايي و محدود كردن مواد قندي به دليل كاهش خطر چاقي و پوسيدگي‌هاي دندان در دوران پيش دبستاني ضروري است.

به گزارش سرويس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، فروزان صالحي ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: بسياري از عوامل خطري كه با بيماري‌هاي عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالي همراه هستند، ريشه در دوران كودكي دارند و مطالعات انجام گرفته تأثير بالاي كلسترول خون در دوران كودكي را در بروز بيماري‌هاي قلبي نشان داده است كه مي‌توان آن را با اصلاح رفتارهاي خطرساز كه از دوران كودكي آغاز مي‌شوند،‌ كاهش داد.

بوی گل نرگس برای درمان آلزایمر مناسب است


5-292.jpg
يك محقق طب سنتی و اسلامی با تاکید بر اين‌كه در حال حاضر بسیاری از دانشمندان بزرگ دنیا درباره علم سنتی و اسلامی تحقیق می‌کنند، گفت: دستاوردهاي جديد علمی مهر تاییدی بر علم سنتی و اسلامی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، مهدی اسحاقی در نهمین دوره سلسله نشست‌های پاتوق شیشه‌ای که با عنوان سبک زندگی ایرانی در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد، آشنایی با دیدگاه‌‌های علم سنتی و اسلامی را لازمه تحقیق طب سنتی و اسلامی درباره سلامت روح و جسم عنوان کرد و اظهار كرد: حدود 100 سال پیش تهاجم طبی در کشور ایران به وجود آمد که مردم از طب سنتی و اسلامی فاصله گرفته و به طب غربی روی آوردند.

خانم هاي باردار دچار اضافه وزن از رژيم هاي خودسرانه بپرهيزند


خانمهای باردار دچار اضافه وزن و چاق نباید از رژیمهای محدود كه در آن مصرف كربوهيدراتها مثل نان، برنج، ماكاروني حذف ميشود،‌ براي كاهش وزن استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: خانم هاي بارداري كه دچار اضافه وزن هستند نبايد خود سرانه از رژيمهاي غذايي كه در آنها تمام گروه  هاي غذايي اصلي يعني نان و غلات، شير و مواد لبني، سبزي و ميوه، گوشت، حبوبات و تخممرغ حذف شده است، استفاده کنند.
حسين فلاح افزود: تحرک کافی از طریق پیاده روی منظم روزانه (مثلا یک ساعت پیادهروی در روز) در صورت نداشتن ممنوعیت پزشکی بهترين راه براي پيشگيري از اضافه وزن است.

افزايش توليد سلول‌هاي مغز و مبارزه با آلزايمر با بهره‌گيري از چاي سبز


خواص شيميايي موجود در چاي سبز باعث افزايش توليد سلول‌هاي مغزي و بهبود حافظه مي‌شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ملكولي تغذيه و تحقيقات مواد غذايي محققان دانشگاه علوم پزشكي چونگ كينگ چين با انجام آزمايشات خود با استفاده از يك تركيب شيميايي ارگانيك به نام EGCG   موجود در چاي سبز بر روي مدلي از موش‌هاي آزمايشگاهي دريافتند كه اين آنتي‌اكسيدان شناخته شده در چاي سبز مي‌تواند با بيماري‌هاي مرتبط با سن دژنراتيو و تحليل برنده سلول‌هاي عصبي مبارزه كند.
براساس اين گزارش محققان افزودند: تجويز EGCG‌ در موش‌ها توانست ميزان يادگيري فضايي موش‌ها را در مقايسه با گروه شاهد افزايش دهد و به ازدياد توليد سلول‌هاي عصبي اجدادي كه مانند سلول‌هاي بنيادي توانايي تبديل شدن به انواع سلول‌ها را دارند كمك كند.

خواب كافي به كاهش وزن كمك مي‌كند


خواب كافي در كنار ديگر عوامل بخش مهمي از يك برنامه كاهش وزن در افراد مي‌باشد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن پزشكي كانادا محققان با انجام مطالعات خود بر روي افراد چاق شركت‌كننده در يك برنامه كاهش وزن دريافتند كه خواب كافي نيز در كنار محدوديت در دريافت كالري و افزايش فعاليت بدني براي كاهش وزن بسيار مؤثر است.
براساس اين گزارش محققان افزودند: كمبود خواب به عنوان يك محرك، ميزان مصرف غذاهاي بيشتر را افزايش مي‌دهد و با افزايش هورمون‌هاي تنظيم كننده اشتها باعث ميل بيشتر و به عبارتي احساس گرسنگي مي‌شود.
نتايج حاصل از اين پژوهش همچنين نشان داده است كه كل زمان خواب و كيفيت خواب مي‌تواند ميزان كاهش چربي در افراد ثبت نام شده در يك برنامه كاهش وزن را پيش‌بيني كند.
گفتني است اين تحقيقات مؤيد اين مسئله است كه خواب مي‌تواند دو هورمون اشتها و عدم اشتها را تنظيم  كند و تغييرات هورموني به ميزان اشتها مرتبط است. 

طرز تهيه داروهاي گياهي

 اصول كلي در استفاده از داروهاي گياهي  ؛ اندازه ها و مقادير و طرز تهيه و آماده كردن داروهاي گياهي  و  گياهان دارويي  براي استفاده 

از آنجائيكه ممكن است در هنگام تهيه داروهاي گياهي ترازوي مناسب در دسترس نباشد مي‌توان از وسايل زير بعنوان واحد وزن استفاده نمود كه تقريباً برابر با اوزان مورد نظر مي‌باشد.

خوردن سيب قبل ازغذا

تحقيقات جديد دانشمندان آمريكايي نشان داد با خوردن سيب در 15 دقيقه قبل از ناهار بدن انسان 190 كالري كمتر نسبت به زماني كه قبل از مصرف غذا سيب نمي خورد دريافت مي كند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري روسيه، 59 زن و مرد با وزن نرمال به مدت 5 هفته هر روز در لابراتوار صبحانه و ناهار صرف كردند .
قبل از ناهار به شركت كنندگان در آزمايش يا هيچ چيز براي خوردن داده نمي شد يا 5/1 برش سيب كه پوست آن گرفته شده بود (حدود 125 كالري) و يا مقداري پوره سيب، آب سيب با گوشت ميوه يا بدون آن كه از لحاظ مقدار كالري با همان برش هاي سيب (125 كالري) برابر بودند داده مي شد.
بنابراين گزارش تقريباً پس از 15 دقيقه به شركت كنندگان در آزمايش ناهار كالري دار داده مي شد.
شركت كنندگاني كه 15 دقيقه قبل از غذا فقط سيب مي خوردند 187 كالري كمتر نسبت به آن افرادي كه پوره سيب يا آب سيب و يا هيچ چيز نمي خوردند دريافت مي كردند.