سالمندان غذای چرب و پرکالری مصرف نکنند


 مصرف غذا با کالری زیاد، مواد قندی و چربی ها در سالمندان باید محدودتر باشد.
به گزارش وب دا، : محدود کردن این نوع مواد غذایی از افزایش وزن و به هم زدن فاکتورهای خون در افراد سالمند جلوگیری می کند.
مژگان خطیبی با بیان اینکه کربوهیدرات ها منبعی برای تولید انرژی به شمار می روند، اظهار داشت: نوع دریافت کربوهیدارت نیز مهم است، کربوهیدارت هایی مانند قند، شکر و شیرینی ها کالری بیشتری تولید می کنند که این امر موجب افزایش قند خون و چربی خون در افراد سالمند می شود.
وی همچنین به کربوهیدرات های پیچیده اشاره کرد و گفت: نان های سبوس دار، میوه ها، سبزی ها از نوع کربوهیدارت هایی هستند که مصرف آن در فرد سالمند توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: مصرف روغن های جامد در افراد سالمند بسیار خطرناک است و می توان از روغن های مایع و روغن زیتون در غذای این افراد استفاده کرد.

کاهش خطر مصرف گوشت های فرآوری شده با مصرف ویتامین C



استفاده از موادی مانند گوجه فرنگی و آب پرتقال که حاوی ویتامین C هستند در کنار ساندویچ، خطر مصرف گوشت های فرآوری شده را کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: با مصرف بیش از حد سوسیس و کالباس، رادیکال‌های آزاد شده در این مواد غذایی موجب سوق دادن یک سلول سالم به سمت سلول سرطانی می شود.
امان اله خادم هم چنین در رابطه با مضرات نیترات و نیتریت موجود در انواع سوسیس و کالباس، اظهار کرد: اگرچه استفاده از این مواد در تهیه گوشت های فرآوری شده، علاوه بر حفظ رنگ، موجب ماندگاری گوشت و تاخیر در فساد آن می شود، اما استفاده طولانی مدت و مداوم آن ها، سلامت مصرف کنندگان را تهدید می نماید.
گفتنی است: انواع سوسیس و کالباس، حاوی مقادیر زیادی از چربی های اشباع شده و ترانس هستند که با جذب روغن در فرآیند سرخ کردن، افزایش می یابد.

بیش از 40 درصد بیماران قلبی، چاق هستند

 بیش از 40 درصد بیماران قلبی، چاق هستند.
به گزارش وب دا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شعار سال 1391 روز جهانی قلب با عنوان "قلبی سالم، خانه ای سالم، دنیایی سالم" افزود: کم تحرکی، مصرف دخانیات و فشار خون بالا از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی است.
دکتر سید علیرضا مروجی تصریح کرد: مطالعات نشان داده که  8/10 درصد بیماران قلبی عروقی مصرف کننده دخانیات و 1/16 درصد  آنان نیز دارای فشار خون بالا می باشند.
وی با اشاره به اینکه بیماری های قلبی عروقی اولین علت مرگ و میر در دنیا و ایران از جمله شهرستان کاشان است، اظهار داشت: براساس آمارهای جهانی 30 درصد از مرگ ها ناشی از بیماری های قلبی عروقی است.

مصرف میوه و سبزیجات، خطر بروز سکته قلبی در زنان را کاهش می دهد

 نتایج یک تحقیق نشان داد؛  
مصرف وعده‌هاي بيشتر آنتي‌اكسيداني شامل ميوه‌ها و سبزيجات با كاهش خطر آنفاركتوس قلبي در زنان مرتبط است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آمريكايي پزشكي، محققان سوئدي با انجام مطالعه گسترده‌اي بر روي 32561 زن سوئدي 83-49 ساله با استفاده از يك پرسشنامه كه ميزان متوسط غذاها و نوشيدني‌ها در سال گذشته را تخمين مي‌زد دريافتند كه يك رژيم غذايي غني از آنتي‌اكسيدان‌ها شامل ميوه‌ها و سبزيجات، به طور قابل توجهي خطر بروز سكته قلبي در زنان را كاهش مي‌دهد.
براساس اين گزارش محققان با اندازه‌گيري محتواي آنتي‌اكسيداني غذاها از طريق ظرفيت جذب راديكال اكسيژن (ORAC)‌ كه نشان دهنده ذخيره آنتي‌اكسيدان‌هاي طبيعي است مشاهده كردند زنان با بيشترين ظرفيت تام آنتي‌اكسيداني در معرض خطر بسيار كمتري براي ابتلا به سكته قلبي در مقايسه با زنان با حداقل ظرفيت تام آنتي‌اكسيداني بوده‌اند.
نتايج حاصل از اين گزارش همچنين مي‌افزايد: مقدار مصرف سبزيجات و ميوه‌ها در زنان با حداكثر ظرفيت توتال آنتي‌اكسيداني برابر با مصرف 7 وعده در طول روز بوده است كه اين مقدار نزديك به 3 برابر مصرف ميوه‌ها و سبزيجات در زنان با حداقل معيار آنتي‌اكسيداني بوده است.
به گفته محققان بيماري‌هاي قلب و عروق علت اصلي مرگ و مير در زنان است و طبق اين مطالعه تنها 14 درصد از بزرگسالان آمريكايي و 5/9 درصداز نوجوانان در روز حدود 5 وعده و يا بيشتر ميوه و سبزي مي‌خورند.  

تغذيه صحيح نياز به هزينه بالا ندارد

 براي داشتن يك رژيم غذايي سالم نياز به صرف هزينه هاي گزاف و گران قیمت نيست.
به گزارش وب دا، عضو مركز تحقيقات گروه بيوشيمي تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره با بيان اينكه بسياري از مواد غذايي گران قيمت جايگزين هايي با قيمت نازل تر دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال گوشت قرمز به عنوان يك ماده غذايي گران قيمت جايگزيني مانند سويا دارد كه بيشتر افراد از ارزش غذايي آن آگاهي دارند ولي از آن استفاده نمي كنند.
دكتر مجيد غيور مبرهن بيشترين اختلال تغذيه اي در سالمندان را سوء تغذيه دانست و تصريح كرد: با توجه به تحقيقي كه در استان خراسان رضوي انجام شده است بيش از 12 درصد از سالمندان عادي جامعه داراي سوء تغذيه هستند و بين 40 تا 45 درصد از اين گروه در معرض اين مشكل قرار دارند.
عضو مركز تحقيقات گروه بيو شيمي تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطر نشان كرد: اين در حالي است كه در حدود 85 تا 90 درصد سالمنداني كه زير پوشش كميته امداد و يا بهزيستي هستند يا مبتلا به سوءتغذيه هستند و يا در آستانه ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به اينكه دوران سالمندي مشكلاتي را براي دستگاه گوارش افراد به دنبال دارد، ادامه داد: يكي از مشكلات عمده اين است كه به دليل تغيير شكل عضلات دستگاه گوارش افراد هضم برخي از مواد غذايي در اين گروه دچار مشكل مي شود.

تنها نگاه به آن کافی است؛ شکلات اشتها می‌آورد



دانش و فناوری


دانشمندان به‌تازگی کشف کرده‌اند که شکلات باعث ترشح ماده‌ای گیج‌کننده در مغز موش‌ها می‌شود و همین تمایل آنها به بیشتر خوردن را افزایش می‌دهد. پژوهشگران معتقدند که این ماده در انسان‌ها نیز موجب اشتهای وافر می‌شود.

مصارف بالینی گیاه جینکوبیلوبا


گیاه جینکوبیلوبااستفاده بالینی از جینکوبیلوبا (Ginkgo biloba) به ۱۰۰۰سال قبل می رسد. درخت جینکوبیلوبا یکی از قدیمی ترین گونه های گیاهی جهان است که از زمان های قدیم پزشکان چینی از آن برای مواردی از قبیل آسم و اختلالات گوارشی استفاده می کرده اند. اخیرا عصاره برگ جیکوبیلوبا جهت خواص آنتی اکسیدانی، برخی مشکلات عروقی، درمان ضعف حافظه، دمانس و تخریب سلولهای ماکولای شبکیه چشم استفاده می شود. در کل حدود ۴۰۰ مطالعه روی خواص مختلف پزشکی و مصارف بالینی آن انجام گرفته است و این گیاه سومین محصول مورد استفاده در جهان در سال ۲۰۰۲بوده است!

مکانیسم عمل جینکوبیلوبا:

دو گروه مواد شامل terpene lactones و ginkgo flavone glycosids مسئول اثرات درمانی آن هستند. خواص بیولوژی این گیاه متفاوت است.این عصاره توانایی تغییر انتقال پیام های عصبی و محافظت از اعصاب را دارد. مطالعات حیوانی اثر جینکوبیلوبا را در مهار انسداد و فعالیت بیش از حد راه های هوایی، بهبود انقباض عضلات قلبی و جریان خون عروق کرونر، خواص آنتی اکسیدانی، مهار تجمع پلاکتی، بهبود اکسیژن رسانی به مغز، خنثی کردن رادیکال های آزاد که باعث حفاظت اکسیداتیو از لیپو پروتئین ها و سلولهای مغزی در آلزایمر می شود، مهار استیل کولین استراز، گشادی عروق با تحریک فاکتور شل کننده عضلات و رها سازی ماده ی پروستاسایکلین، مهار نیتریک اکسید که باعث شلی عضلات شده و کاهش غلظت فیبرینوژن خون را در پی دارد، نشان داده اند.

کلم بوک چوی



کلم بوک چوی یک کلم چینی است. هر فنجان پخته از اين کلم حاوی 20 کالری است. 


این کلم سرشار از آب و انواع فیبرهاست و باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت می‌شود و به این ترتیب شما را در مسیر لاغری قرار می‌دهد. 

بیسکویت میان وعده ای برای دانش آموزان


آیا بیسکویت یک میان وعده مناسب برای دانش آموز محسوب می شود؟ در میان انواع و اقسام بیسکویت های کرم دار، سبوس دار، رژیمی، ویفری، شکلاتی و کراکر نمکی کدام یک ارزش تغذیه ای بیشتری دارد؟
بیسکویت میان وعده ای برای دانش آموزانآیا بیسکویت یک میان وعده مناسب برای دانش آموز محسوب می شود؟ در میان انواع و اقسام بیسکویت های کرم دار، سبوس دار، رژیمی، ویفری، شکلاتی و کراکر نمکی کدام یک ارزش تغذیه ای بیشتری دارد؟ آیا بیسکویت های سبوس دار واقعا رژیمی است؟ اینها سؤالاتی است که این روزها اغلب خانواده هایی که بچه مدرسه ای دارند از کارشناسان و متخصصان علوم غذایی می پرسند؛ اما به راستی بیسکویت چه خاصیتی دارد؟
یکی از خاصیت های خوب بیسکویت، ماندگاری بالای آن است؛ این محصول به دلیل قطر کم، به خوبی پخته و به دلیل رطوبت پایین دچار کپک زدگی و فساد میکروبی زودرس نمی شود.

كيك بهتر است يا كلوچه


جام جم آنلاين: بيشتر والديني كه بچه مدرسه‌اي دارند، كيك و كلوچه را به دليل پرحجم بودن و قدرت سيركنندگي بالا، مناسب‌ترين ميان‌وعده مدرسه دانش‌آموز مي‌دانند و حتي برخي از مادران آن را در وعده صبحانه فرزندشان وارد كرده و با آسودگي خيال از تهيه يك صبحانه سالم و يك ميان‌وعده مغذي خانگي شانه خالي مي‌كنند.
اما براستي كيك و كلوچه چه خاصيتي دارد؟ آيا مي‌توان اين نوع محصولات را در وعده صبحانه يا ميان‌وعده مدرسه دانش‌آموز وارد كرد؟
كيك ساده كشمشي، گزينه مناسب
كيك‌ها انواع مختلف شكلاتي، ساده، خامه‌اي، يزدي و كشمشي دارد و پركالري‌ترين آن شكلاتي و خامه‌دار و مناسب‌ترين آن كشمشي خانگي است.
در يكصد گرم كيك شكلاتي 400كالري، كيك ساده اسفنجي 350كالري و در يك عدد كيك يزدي 160كالري انرژي وجود دارد.
كيك‌ در مقايسه با ساير شيريني‌ها به دليل اسفنجي بودن زمان ماندگاري بسيار كوتاهي دارد و بسرعت در رطوبت بالاي محيط كپك‌زده و در مجاورت هواي آزاد خشك مي‌شود.
به همين دليل اغلب توليدكنندگان براي افزايش ماندگاري محصول از مواد نگه دارنده، ضدكپك، عمل‌آورنده و بهبود‌دهنده به وفور استفاده مي‌كنند.
اين نوع افزودني‌ها گرچه تحت نظارت افزوده مي‌شود، اما مصرف مستمر آن براي افراد بخصوص كودكان بسيار مضر بوده و در درازمدت به بروز عوارض جانبي منجر مي‌شود.