خواص انار را بشناسیم


 انار كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است. آب شیرین انار برای رفع سینه درد و سرفه مفید است. نوع ترش آن نیز برای افرادی كه طبیعت گرم دارند بسیار نافع است، انار سرشار از ویتامینهای A,B,C,E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردمان ؛ آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است كه برای كبد خوب می‌باشد و موجب تصفیه كبد می‌گردد. انار به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در انار اعصاب را تقویت می‌كند. همچنین به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین B-6 ضد استفراغ می‌باشد. مصرف آب انار یا عصاره آن برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده زیرا علاوه بر رفع ویار به دلیل غنای بالای این میوه از نظر ویتامین‌ها، موجب رشد مناسب جنین می‌شود.
آب انار همچنین در درمان اسهال نیز موثر است. نوع جنگلی و خودروی آن كه به ناردان معروف است كاربرد زیادی در درمان اسهال دارد. جوشانده انار در درمان زخم و ورم معده بسیار مؤثر است.همچنین آب انار شیرین برای درمان یرقان تجویز می‌شود. نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بین رفتن جوش‌های دهانی و برفك می‌شود.آب انار شیرین صفرا بر بوده و معده و كبد را تقویت می‌كند و در درمان تب‌های صفراوی و امراض جلدی مؤثر است و برای همین آب انار شیرین یا ترش را با پیه و شكر به هم می‌مالند و معجعونی تهیه می‌شود كه 5 تا 10 سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.

نوشابه‌های انرژی‌زا موجب چاقی و اعتیاد می‌شوند


  نوشابه های انرژی زا علاوه برسکته قلبی و مغزی موجب اعتیاد و چاقی هم می شود، گفت: ترکیب نوشابه های انرژی زا با الکل باعث تپش قلب، افزایش فشارخون، تپش غیرطبیعی قلب، حمله قلبی و زیاده نوشی آن تهوع، اسهال، درد معده و تجمع گاز در شکم فرد می شود.


دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگو با ایسنا ؛ اعتیاد و چاقی را از عوارض جانبی نوشابه های انرژی زا دانست و افزود: افرادی که از این نوشابه های انرژی زا استفاده می کنند به دلیل ارتباط مستقیم مرگ با کافیین و دارا بودن 80 تا 360 میلی‌گرم کافیین در هر قوطی نوشابه این افراد باید مراقب سلامتی خود باشند. همچنین مصرف بیش از حد کافیین عوارضی مانند عصبی شدن، کج خلقی، اضطراب، افسردگی، سردرد و اختلالات تنفسی به همراه دارد.

وی ادامه داد: ترکیب الکل با نوشابه های انرژی زا موجب دهیتراته شدن خون می شود که ادغام هر دوی این نوشیدنی ها این میزان را افزایش می دهد و سکته مغزی را در فرد منجر می شود. یک مصرف رایج از این نوع نوشابه‌ها قاطی کردن آنها با الکل است که رایج‌ترین نوع آن ادغام Red bull با vodka گزارش شده ‌است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مصرف بیش از حد نوشابه های انرژی زا و ادغام با الکل نتایج وخیمی را به دنبال خواهد داشت، اظهار داشت: مصرف این نوع نوشابه ها میزان درک بدن از خستگی را بسیار کم می کند به این معنا که، بدن متوجه میزان مصرف الکل نمی شود در نتیجه افراط در آن عوارض نامطلوبی خواهد داشت.

نوشابه‌های انرژی‌زا ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارند اما استفاده از آنها برای برخی از افراد مفید است

توجه به هرم غذایی، سلامتی افراد را تضمین می کند

 یک کارشناس ارشد تغذیه معتقد است همه گروه های غذایی مهم هستند و هیچ یک از آنها نمی تواند جایگزین دیگری شود.


علی اشرف رشیدی در گفت وگو با (ایسنا) ، با تاکید بر اینکه داشتن بدن سالم نیاز به تغذیه سالم دارد، ابراز داشت: غذا بایستی به گونه ای انتخاب شود که تمامی نیازهای تغذیه ای افراد را در طول روز تامین کند، لذا رژیم غذایی روزانه باید مجموعه ای از گروه های مختلف غذایی باشد.وی از هرم غذایی با عنوان یک راهنما یاد کرد که توسط سازمان جهانی بهداشت برای افراد بزرگسال طراحی شده است و شامل پنج گروه نان وغلات (کربوهیدرات ها)، سبزیجات و میوه جات، شیر و لبنیات، گوشت و سایر مواد مورد نیاز بدن می باشد.


این کارشناس تغذیه در ادامه با تاکید بر اینکه گروه کربوهیدرات ها شامل نان، غلات، برنج، ماکارونی و ... می باشد که بیشترین میزان انرژی افراد را تامین می کنند، اذعان داشت: در این گروه از مواد غذایی ویتامین های گروه ب و مقادیری از مس، روی و ... وجود دارند.وی با بیان اینکه سبزیجات بایستی روزانه به میزان سه تا پنج واحد غذایی در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند، اذعان داشت: این مواد منبع خیلی خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، آب ، فیبر و... هستند.


رشیدی افزود: باید توجه شود که سبزیجات بایستی به طور تازه و یا به صورت پخته مورد استفاده قرار گیرند و از سرخ کردن آنها خودداری شود.وی با بیان اینکه میوه جات نیز باید روزانه به میزان دو تا چهار واحد غذایی در رژیم افراد گنجانده شوند، تصریح کرد: تفاوت اصلی میوه ها با سبزیجات این است که در سبزی های فروکتوز وجود ندارد و این قند فقط در میوه ها یافت می شود.


رشیدی شیر و لبنیات را گروه دیگری از مواد غذایی مورد نیاز بدن قلمداد کرد و ابراز داشت: شیر و فرآورده های آن از حیث دارا بودن کلسیم، فسفر و ... اهمیت فراوانی دارند.وی انواع گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات، مغز دانه هایی چون پسته، بادام، فندق و ... را در ردیف بعدی مواد مورد نیاز تغذیه ای قرار داد.



رشیدی در ادامه گروه های متفرقه را شامل قندها، چربی ها، دسرها، نوشابه ها و ... دانست و توصیه کرد افراد حتی المقدور از مصرف چنین موادی خودداری کنند.این کارشناس ارشد تغذیه تاکید کرد: همه گروه های غذایی مهم هستند و هیچکدام از آنها نمی توانند جایگزین دیگری شود.وی در پایان شرایط سنی، جنسیتی، آب و هوایی و شرایط مختلف پاتولوژیکی را عوامل موثر در انتخاب رژیم غذایی مناسب قلمداد کرد.


بهترین برنامه غذایی برای جلوگیری از سرطان چیست؟

یك قانون كلی برای داشتن بدنی سالم و دوری از خطراتی مثل سرطان وجود دارد: هرگاه كه احساس گرسنگی كردید، دو‌سوم بشقاب غذای‌تان را از غذاهای گیاهی سالم، سبزی، میوه‌ها، غلات و لوبیاها پر كنید و در یك‌سوم مابقی از غذاهای حیوانی، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی و مقدار محدودی گوشت، بریزید.

 برای كاهش احتمال ابتلا به سرطان، چه تغییراتی را می‌توان در برنامه غذایی ایجاد كرد؟ پرهیز از نیترات‌ها؟ پناه بردن به فیبرها؟ كدام راه ما را به هدف نزدیك‌تر می‌كند؟ همه ما تا به حال چیزهای زیادی راجع به افزودنی‌‌های غذایی كه احتمال بروز سرطان را بیشتر می‌كنند شنیده‌ایم؛ مواد غذایی علاوه بر تركیبات طبیعی‌‌، گاه تركیبات سنتزی یا مصنوعی دارند كه در طول تبدیل یا بسته بندی به آن اضافه شده‌‌اند‌‌، به این مواد افزودنی‌‌های غذایی می‌‌گویند. افزودنی‌‌های غذایی به گروه‌‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌‌شوند كه هر گروه نقش خاصی دارد و عبارتند از اسانس‌‌های غذایی‌‌، رنگ‌‌های غذایی‌‌، مواد محافظ یا نگهدارنده‌‌، قوام دهنده، ریزمغذی و تشدیدكننده طعم. البته نمی‌توان در یك دید كلی تمام افزودنی‌‌های غذایی را سرطان‌زا شمرد. به‌طور مثال کارامل مصنوعی که از ترکیب آمونیاک و سولفیت در حرارت و فشار بالا تولید می‌شود بر خلاف کارامل طبیعی که از حرارت دهی شکر تولید می‌شوند بسیار سرطان‌زا هستند. از كارامل مصنوعی به عنوان رنگ دهنده در نوشابه، سویا و بسیاری دیگراز مواد غذایی استفاده می‌‌شود که در زیر ظاهر زیبایی كه به مواد غذایی می‌‌دهند خاصیت سرطان زایی نیز دارند. رنگ نوشابه با استفاده از این رنگ‌های کاراملی مصنوعی بدست می‌آید که اکنون خاصیت سرطان‌زایی آن مشخص شده است.

فست فود دشمن کبد کودکان

فست فودها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف بوده و فقط كالری بالایی دارند و از طرف دیگر؛ زیاده روی در مصرف آنها به كبد آسیب می رساند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ غذاهاي فرآوري شده از دسته غذاهایی است که به هیچ عنوان نباید کودکان مصرف کنند.اغلب غذاهای فرآوری شده كه از سوپرماركت ها خریداری می شود، حاوی نمك، چربی و شكر زیاد بوده و جزء غذاهای ضعیف هستند؛ این نوع غذاها، طعم طبیعی نداشته و حتی گاهی اوقات حاوی تركیباتی هستند كه روی برچسب شان عنوان نمی شود.

با توجه به اینکه سلیقه‌های غذایی کودکان تا سن ۳ سالگی شکل می‌گیرد و از سویی دیگر عادات غذایی در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی تاثیر دارد بنابراین لازم است که از همان ابتدا نمک و شکر به غذای کودکان اضافه نکنیم.

چربي بالاي استفاده شده در اين غذاها، افزايش انرژي و به تبع آن چاقي و اضافه وزن را به همراه دارد، بنابراين فردي که به طور مداوم از اين غذاها استفاده مي‌کند با دريافت چربي بالا، به اضافه وزن و چاقي مبتلا شده و در معرض بيماري‌هاي قلبي عروقي، اختلالات چربي و فشار خون قرار مي‌گيرد و يا در صورت مبتلا بودن به اين بيماري‌ها، بيماري در فرد تشديد شده و عوارض بدتري را در بدن خود مشاهده مي‌کند.

 متابوليسم چربي در غذاهاي آماده بيش از ديگر غذاهاست و اين مورد فشار زيادي به کبد وارد مي کند، زيرا که براي هضم چربي، کبد متحمل زحمت زيادي مي شود، بنابراين زمانيکه ما به طور مداوم غذاهاي چرب مصرف کنيم، اين عضو از بدن زودتر دچار مشکل مي شود و رفته رفته فرد را به سوي کبد چرب مي‌کشاند.

نکته: ساندويچ هاي مرغ و ماهي همراه با گوجه فرنگي و سبزيجات سالم و بهداشتي را به جاي ساندويچ هاي سوسيس و كالباس همراه با خيارشور زياد را براي کودکتان تهيه کنيد.

بررسی اثرات آنتی اکسیدان گیاه خرفه بر روی مبتلایان به RAS

مطالعات و آزمایشات دکتر شمس الملوک نجفی و جمعی از همکاران، گیاه خرفه برای بیماران مبتلا به آفت های دهان كه به صورت دائم هستند، مفید است.
دکتر شمس الملوک نجفی، متخصص بیماری های دهان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  طی بررسی انجام شده بر روی 50 بیمار، که بیماران به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شده اند و 25 نفر از داروی خرفه و 25 نفر از داروی پلاسبو به مدت 3 ماه استفاده کردند.

وی افزود: التهاب دهانی (استومانیت آفتی راجعه) RAS از بیماریهای شایع در سراسر جهان با آپتولوژی نامشخص و بدون درمان قطعی است.

دکتر نجفی گفت: خرفه منبع نجفی از آنتی اکسیدان ها و توام با خاصیت ضد التهابی است.

وی در ادامه گفت: به نظر می رسد خرفه از نظر تحمل و سادگی استفاده بیماران و هم از لحاظ عدم بروز عوارض جانبی و تاثیر قابل توجه در بهبود ضایعات، درد، مدت زمان بهبودی، دارای برتری هایی نسبت به داروهای رایج می باشد.

دکتر نجفی در ادامه گفت: با این حال با توجه به عدم تفاوت آماری معنی دار و میزان آنتی اکسیدان های مورد بررسی قبل و بعد از مصرف گیاه خرفه، بهبود علائم را می توان به سایر خواص این گیاه (مانند مغذی و سایر آنتی اکسیدان ها) کاهش ناحیه سطح آسیب و افزایش کشش سطحی و در نتیجه تسهیل التیام زخم نسبت داده شده است.

وی تصریح کرد: با آزمایش و بررسی های انجام شده توانستیم گیاه خرفه را به صورت کپسول هایی خوراکی، 235 گرمی در بیاوریم که 2 بار در روز توسط بیماران مصرف شده، به خوبی توانسته توسط همه بیماران در طی دوره درمان تحمل شده و عارضه جانبی خاصی توسط هیچ یک از بیماران گزارش نشده است.

و در آخر افزود: هنوز اين کپسول ها به تولید انبوه نرسیده است.

کدام مواد غذایی باعث کاهش ابتلا به آلزایمر می شوند؟

مصرف ویتامین های مکمل گروه b نقش به سزایی در پیشگیری از آلزایمر دارد.
دکتر مریم حبیبی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگاربهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه مصرف زیاد و بیش از اندازه کربوهیدرات های ساده در دراز مدت امکان ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهند گفت: مصرف مقدار کم مواد پروتئینی گیاهی و حیوانی که برای رشد و ترمیم بافت مغز و انتقال پیام های عصبی فوری هستند، پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند.

وی در ادامه افزود: افراط در مصرف پروتئین مضر است و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف مواد غذایی موجب کاهش خطر ابتلا به آلزایمر می شود گفت: مصرف لوبیا، عدس، نخود، اسفناج، کلم بروکلی، هویج، کدوحلوایی، فلفل دلمه ای، انواع مغزها و روغن های گیاهی مانند زیتون، کانولار و آفتابگردان موجب بهبود عملکرد مغزی و کاهش ابتلا به آلزایمر می شود.

*مصرف ویتامین B و پیشگیری از آلزایمر
دکتر حبیبی با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص تاثیر مصرف ویتامین B در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر گفت: کمبود ویتامین B12 ، اسید فولیک و منیزیم خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: ویتامین های گروه B، خصوصا B1 و B6 وb12 نقش به سزایی در فعالیتهای ذهنی و عملکرد مغز دارند.
وی درپایان خاطر نشان کرد: مصرف آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E,A,C موجب حفظ سلامت مغز و پیشگیری از آلزایمر می شود.

ویتامینها ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را در مردان کاهش دهند

آیا ویتامینها راه تازه ای در مبارزه با سرطان هستند؟
بر اساس یافته های محققان آمریکایی، مصرف روزانه یک قرص مولتی ویتامین ممکن است احتمال ابتلا و گسترش سرطان را در مردان کاهش دهد.
تحقیق آنها بر پایه بررسی وضعیت حدود ۱۵ هزار مرد بالای ۵۰ سال، به مدت بیش از یک دهه استوار است.
نتیجه پژوهش های آنان که در نشریه تخصصی انجمن پزشکان آمریکا چاپ شده است، حاکی از کاهش جزئی موارد ابتلا به سرطان در مردانی است که قرصهای ویتامین مصرف می‌کرده اند.
اما متخصصان هشدار می‌دهند که برخی تحقیقات دیگر به نتایجی متفاوت رسیده اند و رژیم غذایی مبتنی بر میوه و سبزیجات را توصیه سالمتری دانسته اند.
مکملهای ویتامینی، از جمله ویتامین دی، عمدتا برای افراد بالای ۶۵ سال توصیه می‌شوند.
هرچند نظرات درباره فوائد کلی مولتی ویتامینها برای سلامتی انسان متفاوت است، بعضی تحقیقات نشان می‌دهند که ضرر مصرف قرص ویتامین برای افراد سالم، از فایده اش بیشتر است و تحقیقات دیگر نیز حاکی از آنند که مصرف ویتامین هیچ تاثیر مثبتی بر سرطان ندارد.
با این حال، محققان دانشکده پزشکی هاروارد داده های مرتبط با مردانی را تحلیل کردند که در دو گروه، هر روز یکبار به آنها یا قرص مولتی ویتامین و یا قرص 'دارونما' داده می‌شد.

کمبود ويتامين A در کودکان منجر به کاهش سرعت رشد می شود


به گزارش سازمان بهداشت جهانی، سوء تغذيه يک عامل مهم مستعد کننده بيماريها و مرگ زودرس کودکان است.
به گزارش وب دا، متخصص تغذيه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بيان اين مطلب افزود: از علائم اوليه سوء تغذيه، توقف رشد و وزن گيری کودک بوده و در صورت ادامه سوء تغذيه منجر به اختلال در رشد قد و کوتاهی قد می شود
دکتر سميرا عشقی نيا افزود: طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی مطابق محاسبات انجام شده در سال 2011، در حدود 165 ميليون کودک در سراسر جهان بر اساس منحنی های استاندارد برای جنس و سن خود دچار کوتاهی قد هستند.
وی ادامه داد: برخی از ريز مغذيهای موجود در مواد غذايی نقش کليدی و مهم در روند رشد و تکامل جسمی و ذهنی در دوران کودکی دارند از جمله کلسيم، آهن، روی، يد و ويتامين A ، که کمبود آنها از نگرانی های سازمان بهداشت جهانی و مسئولين بهداشت وسلامت جامعه مي باشد.
وی با بيان اينکه حدود 2 ميليون نفر در سراسر جهان به کمبود يد مبتلا هستند. گفت بيش از يک سوم کودکان در سنين پيش دبستانی در سراسر جهان از کمبود ويتامين A رنج می برند. کمبود ويتامين A با عوارضی از جمله کاهش سرعت رشد کودکان، افزايش ابتلا کودکان به بيماريهای عفونی به ويژه سرخک، اسهال و عفونتهای دستگاه تنفسی همراه است .
وی افزود: همچنين کمبود ويتامين A يک علت بسيار مهم و قابل پيشگيری درنابينايی کودکان می باشد.
دکتر عشقی نيا در خاتمه توصيه نمود: برای تقويت سيستم ايمنی و ارتقاء سلامت کودکان بايد به دريافت کافی مواد مغذی از طريق رژيم غذايی روزانه توجه کنيم. گنجاندن ميوه و سبزيجات تازه که حاوی مقادير قابل توجهی از انواع ويتامين و مواد معدنی هستند در برنامه غذايی روزانه کودکان و نوجوانان ضروری است.

کاهش بیماری های قلبی و عروقی با مصرف غلات کامل

 مصرف غلات کامل در رژیم غذایی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
 به گزارش وب دا، کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی سالم نقش موثری در پیشگیری از بیماریهای مختلف دارد، اظهار داشت: ‌غلات كامل مثل نان جو و نان سبوس‌دار و غني شده كه فيبر زيادي دارند موجب کاهش کلسترول بد خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی می شود.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد:‌ استفاده از سبزي یا سالاد و ميوه تازه و آب میوه طبیعی به میزان یک لیوان در هر وعده نیز باعث كاهش بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي‌شود.
وی با بیان اینکه با ‌ کم کردن مصرف چربی‌های اشباع، کلسترول، الکل، سدیم و دریافت بالای فیبرهای محلول و موادغذایی که منابع کلسیم و پتاسیم هستند، می‌توان تا حد زیادی احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی را کم کرد اظهارداشت:‌ می‌توان با کاهش مصرف چربی، کالری، گوشت، ماهی‌های دودی یا نمک سود شده و دریافت بالای فیبرها به همراه درمان چاقی از بروز بسیاری از سرطان‌ها جلوگیری کرد.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شیر و لبنيات و استفاده از سويا و محصولات آن به دلیل داشتن املاحی مثل آهن و کلسیم و فیتواستروژن منبع بسياري از مواد غذايي مهم و مفيد هستند که در بالا رفتن تراكم استخوان و استحکام آن موثر است تصریح کرد: داشتن وعده‌‌هاي غذايي كم‌حجم رمز ديگر افزايش طول عمر و پیشگیری از بیماریها است. پرس‌هاي غذايي كوچك امكان پرخوري را كاهش مي‌دهد و بايد به خاطر داشت هرچه‌قدر غذا سالم باشد، زياده‌روي در خوردن آن جايز نیست.