
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ البته بودن در سنین رشد، ابتلا به
بیماریهایی مانند کرون و سلیاک و خونریزیهای مکرر از عواملی هستند که
زمینه بروز این مشکل را فراهم میکنند اما عادتهای غلط غذایی نیز شرایط را
برای ابتلا به این بیماری فراهم میکنند و این درست همان چیزی است که در
این مطلب میخواهیم به آن بپردازیم.
1. نوشیدن چای و قهوه: مطالعهها نشان دادهاند نوشیدنیهایی مانند چای و
قهوه ترکیبهای فنولیک دارند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش میشوند. به
علاوه، در چای ترکیب دیگری به نام تانن وجود دارد که جذب این ماده معدنی را
به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد. به این دلیل توصیه میشود بلافاصله
بعد از خوردن مواد غذایی حاوی آهن یا وعده غذایی اصلی، این نوشیدنیها را
میل نکنید.
2.زیادهروی در مصرف لبنیات: حتماً با خواندن این عنوان تعجب خواهید کرد
اما واقعیت آن است که کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و
پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود
رقابت میکنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن میرسانند، بنابراین
بهتر است مواد غذاییای مانند ماست و دوغ را که اغلب در کنار غذا سرو
میشوند، با غذاهای گوشتیای نظیر کباب که منبع عالی آهن هستند، میل نکنید.
البته این توصیه به کسانی است که بیشتر در معرض کمخونی ناشی از فقر آهن
هستند؛ مانند کودکان و نوجوانان، زنان باردار و...