نوشته : فاطمه مهديپور
ماهيهاي چرب
براساس يك پژوهش استراليايي كه در سال 2008 انجام گرفت. امگا3 كه در ماهيهاي چرب و همچنين گردو، روغن كلزا، سمنه خوراكي و … وجود دارند، تا 38 درصد احتمال ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» را كاهش ميدهند. اسيدهاي چرب امگا 3 سازنده اصلي غشاهاي سلولي و سلولهاي عصبي شبكيه چشم هستند و مصرف مداوم آنها از شبكيه محافظت ميكند. پس هفتهاي دو تا سه بار ماهيهاي چرب ميل كنيد. توجه داشته باشيد داشتن يك تغذيه سرشار از امگا 6 (مثل برخي از غلات، گوشت و …) و چربيهاي ترانس (مثل بيسكويت و ساير محصولات صنعتي) تأثير كاملاً عكسي بر جاي خواهد گذاشت.
تخم مرغ
نتايج يك پژوهش آمريكايي (سال 2006) نشان داده است كه مصرف مرتب تخممرغ، چشم را در مقابل ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» محافظت ميكند. زرده تخممرغ در مقايسه با سبزيجاتي از قبيل اسفناج، حاوي مقدار كمي آنتياكسيدانهاي محافظتي (ويتامين A و رنگدانههاي لوتئين) ميباشد؛ با اين وجود آنتياكسيدانهاي موجود در زرده تخممرغ بهتر از سبزيجات جذب بدن ميشوند. بنابراين توصيه ميشود دو الي سه بار در هفته تخممرغ ميل كنيد. البته تخممرغ مرغهايي كه در هواي آزاد پرورش مييابند مقويتر و حاوي آنتياكسيدانهاي بيشتري است. لازم به ذكر است كلسترول موجود در تخممرغ، اگر در مصرف آن زيادهروي نشود، تأثيري در ميزان كلسترول خون ندارد.
براساس يك پژوهش استراليايي كه در سال 2008 انجام گرفت. امگا3 كه در ماهيهاي چرب و همچنين گردو، روغن كلزا، سمنه خوراكي و … وجود دارند، تا 38 درصد احتمال ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» را كاهش ميدهند. اسيدهاي چرب امگا 3 سازنده اصلي غشاهاي سلولي و سلولهاي عصبي شبكيه چشم هستند و مصرف مداوم آنها از شبكيه محافظت ميكند. پس هفتهاي دو تا سه بار ماهيهاي چرب ميل كنيد. توجه داشته باشيد داشتن يك تغذيه سرشار از امگا 6 (مثل برخي از غلات، گوشت و …) و چربيهاي ترانس (مثل بيسكويت و ساير محصولات صنعتي) تأثير كاملاً عكسي بر جاي خواهد گذاشت.
تخم مرغ
نتايج يك پژوهش آمريكايي (سال 2006) نشان داده است كه مصرف مرتب تخممرغ، چشم را در مقابل ابتلا به بيماري «تخريب ماكولاي شبكيه وابسته به سن» محافظت ميكند. زرده تخممرغ در مقايسه با سبزيجاتي از قبيل اسفناج، حاوي مقدار كمي آنتياكسيدانهاي محافظتي (ويتامين A و رنگدانههاي لوتئين) ميباشد؛ با اين وجود آنتياكسيدانهاي موجود در زرده تخممرغ بهتر از سبزيجات جذب بدن ميشوند. بنابراين توصيه ميشود دو الي سه بار در هفته تخممرغ ميل كنيد. البته تخممرغ مرغهايي كه در هواي آزاد پرورش مييابند مقويتر و حاوي آنتياكسيدانهاي بيشتري است. لازم به ذكر است كلسترول موجود در تخممرغ، اگر در مصرف آن زيادهروي نشود، تأثيري در ميزان كلسترول خون ندارد.