مصرف فست فود بر ضریب هوشی کودکان تاثیر منفی دارد




نتایج یک پژوهش نشان می دهد میزان تاثیر نوع تغذیه (  بخصوص انتخاب  فست فود به جای غذاهای تازه )  در آینده فرزندان می تواند بیش از ثروت خانواده و یا موقعیت اجتماعی والدین باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این تحقیقات که بر روی کودکان اسکاتلند انجام شده نشان می دهد، کودکانی که بیشتر از فست فود استفاده می کنند، نسبت به دیگر کودکانی که غذای سالم می خورند ضریب هوشی پایین تری دارند.
غذای اصلی کودک بر رشد و توانایی های ذهنی او تاثیر بلند مدت می گذارد و کودکانی که دراین میان دائما از فست فود و غذاهای آماده استفاده کنند شانس کمتری برای بالا رفتن بهره هوشی دارند.
این تحقیق روی بیش از ۴هزار کودک ۴ تا ۵ساله اسکاتلندی انجام و تاثیر مصرف فست فود و غذاهای تازه روی سلامت کودکان مقایسه شده است.
محققین می گویند والدینی که با تحصیلات دانشگاهی بالاتر نگران شیوه تغذیه کودکشان بودند و سعی می کردند بیشتر غذاهای تازه برای وعده اصلی او تدارک ببینند، موجب تاثیرات مثبتی روی بهره هوشی آنها شدند.
در عوض کودکان خانواده هایی که چندان شرایط مالی خوبی نداشتند در اکثر روزها به فرزندانشان غذاهای آماده ویا فست فود می دادندو این مسئله روی بهره هوشی آنها تاثیر منفی داشت.
دکتر سوفی فون اشتام رییس تیم تحقیق دانشگاه لندن در مورد این موضوع گفت : برخی والدین زمان کافی برای مهیا کردن غذای تازه برای  فرزندانشان ندارند و تکرار این قضیه در بلند مدت سبب کاهش بهره هوشی و مشکلات تحصیلی برای فرزندانشان می شود.
به گفته محققان، نوع غذا روی رشد مغزی کودکان تاثیر می گذارد.این یافته نشان می دهد تازگی و کیفیت ماده غذایی به ویژه در سن رشد از میزان مصرف موادغذایی مهم تر است.
مصرف غذاهایی مانند چیپس، پیتزا و شیرینی قبل از ۳ سالگی با کاهش آی کیوی کودکان در ارتباط است.
همچنین بر اساس تحقیق مشابهی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا صورت گرفته ، فاصله بهره هوشی کودکان با تغذیه سالم وفست فود با بالا رفتن سن بیشتر می شود و می تواند تاثیراتش را تا اواخر دهه دوم زندگی افراد نشان دهد.
پژوهشگران تاکید دارند، لازم است مدارس در مناطقی که کودکان خانواده های فقیر را پذیرا هستند، روی رژیم غذایی دانش آموزان نظارت بیشتری داشته باشند .

داروهايتان را با آبميوه مصرف نکنيد!


برخی آبمیوه ها یا نوشیدنی ها، ممکن است برای سلامتی مفید و حتی ضروری باشند. اما چنانچه افراد در حال مصرف دارو باشند، مصرف همزمان داروها و این نوشیدنی های مفید در اثرگذاری داروها تغییری ایجاد مي کند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ نتایج تحقیقات مختلف نشان داده نوشیدنی هایی مانند آبمیوه ها، شیر، چای و … می توانند در تاثیرگذاری داروهای مصرفی افراد تداخل ایجاد کنند، اثر دارو را کاهش دهند و حتی خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشند.

آب گریپ فروت: نوشیدن آب گریپ فروت می تواند بر روی بعضی داروها تاثیرگذار باشد. بدین ترتیب که در اغلب موارد، سطح دارو را در خون افزایش می دهد. این امر می تواند ریسک عوارض جانبی را بالا برده و یا به طور کل، اثر دارو را تغییر دهد. گریپ فروت همچنین ‘فعالیتهای آنزیمی’ که بدن برای پردازش بیش از ۵۰ دارو به آن نیاز دارد را کاهش می دهد.

آب پرتقال: چنانچه دارویی که مصرف می کنید سطح پتاسیم خون را بالا می برد از نوشیدن آب پرتقال به همراه آن خودداری کنید. آب پرتقال درصد افزایش پتاسیم در خون را افزایش می دهد. بالا رفتن بیش از حد پتاسیم در بدن نیز منجر به بروز علائمی همچون گرفتگی عضلات و یا تپش قلب می شود

برنامه کاهش وزن: ورزش يا رژيم؟


برنامه کاهش وزن: ورزش يا رژيم؟وقتي مي‌خواهيد وزنتان را پايين بياوريد و اندامي متناسب به دست آوريد، بايد ورزش کنيد يا رژيم بگيريد؟
آنهايي که مي‌خواهند وزن کم کنند معمولاً يک سوال مشترک دارند: کدام مهمتر است: ورزش يا رژيم؟ عقل سليم مي‌گويد هر دوي آنها نقش مهمي در لاغر شدن دارند اما علم چه مي‌گويد؟ آيا در روند پيشرفت لاغر شدن يکي بر ديگري برتري دارد؟
وقتي مي خواهيد بين ورزش و رژيم انتخاب کنيد، چند مسئله مهم را بايد در نظر داشته باشيد. قصدمان اين نيست که نشان دهيم يکي از اين دو روش بر ديگري ارجحيت دارد. هدفمان اين است که کمکتان کنيم تعادل لازم بين ورزش و رژيم را پيدا کنيد تا بتوانيد به اهداف شخصيتان دست پيدا کنيد.
پس براي اين منظور اجازه بدهيد هر دو آنها را برايتان توضيح دهيم.

قانون کاهش وزن

قانون کاهش وزن بايد مدنظر قرار گيرد. اين قانون مي‌گويد که براي اينکه از حجم بدنتان کم کنيد، بايد تا پايان روز کمبود کالري داشته باشيد. اگر کالري مصرفي روزانه‌تان در پايان روز اضافه باشد، وزنتان زياد خواهد شد.
بله قانون کاهش وزن به همين سادگي است، اما اينکه چطور به آنجا برسيد کمي پيچيده است.

کاهش ابتلا به بيماريهای قلبی و سرطان ها با آنتی اکسیدان ها

 افرادی که روزانه ميوه و سبزيجات می خورند منبع خوبی از آنتی اکسيدان ها را دريافت می کنند و احتمال ابتلا به بيماريهای مانند قلبی و سرطان ها کاهش می دهند.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول واحد تغذيه شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی آباد استان گلستان در خصوص نقش آنتی اکسيدان ها در بدن گفت: آنتی اکسيدان مولکولی است که نسبت به مولکولهای دارای الکترون آزاد در بدن واکنش داده و آنها را خنثی می کند و با اين عمل از اکسيداسيون ساير مولکولها در خارج يا داخل سلولهای بدن و از شروع يکسری واکنشهای زنجيره ای اکسيداسيون اسيب رسان به سلولها جلوگيری می کند.
وی وجود و توليد راديکالهای آزاد در بدن را طبيعي عنوان کرد و افزود: این رادیکالهای آزاد شده با فعل و انفعالاتي  مانند عمل تنفس و يا همراه غذاهايي  مانند فست فودها و سرخ کردنی ها وارد بدن می شوند.
اين کارشناس افزود: اگر غذای مصرفي ما به شکلی باشد که مدام غذاهايی حاوی اين ملکولهای راديکالی مانند انواع سرخ کردنی ها بخوريم در روده بزرگ اين مواد می تواند به غشای سلولها آسيب رساند و باعث سرطان روده بزرگ بشود.
وی تصريح کرد: برای جلوگيری از عمل اين راديکالهای بدن بايد دارای يک سد دفاعی از آنتی اکسيدان ها باشد و مصرف کافی آنتی اکسيدان ها باعث می شود که بدن به راحتی راديکال های آزاد مضر را از بين ببرد.
وی متذکر شد: افرادی که روزانه ميوه و سبزيجات می خورند منبع خوبی از آنتی اکسيدان ها را دريافت می کنند و احتمال ابتلا به بيماريهای مانند قلبی و سرطان ها کاهش می دهند.
کارشناس مسئول واحد تغذيه شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی آباد استان گلستان گفت: مطالعات زيادی نشان داده است که رژيم غذايی سالم و غنی از ميوه و سبزيجات، ورزش، کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ کردني ها می تواند بسياری از بيماريها را کنترل و يا احتمال ايتلا را کاهش دهند.

چرا نبايد از مكمل‌هاي غذايي استفاده كرد؟

 در صورتي كه سيستم گوارش اختلالي نداشته باشد، با غذاهاي معمولي و رژيم غذايي معتدل مي‌توان انرژي مورد نياز بدن را تامين كرد و نياز به استفاده از مكمل‌هايي كه ممكن است عوارضي هم داشته باشد، نيست.
به گزارش وب دا، كارشناس ارشد دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: ‌اگر سيستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتي مي‌تواند با رژيم‌هاي غذايي مواد غذايي مورد نياز خود را تامين كند.
دكتر اميرحسين بني‌احمد افزود:‌ افرادي كه دچار نقص در سيستم گوارشي هستند، مجبورند براي جذب مواد غذايي از برخي مكمل‌ها استفاده كنند، ولي برخي افراد با اين‌كه هيچ مشكلي در جذب غذا ندارند، مي‌خواهند بدون ورزش و رژيم غذايي لازم، ره صد ساله را يك شبه طي كنند و به اندامي متناسب برسند و از برخي مكمل‌ها استفاده مي‌كنند. براي اين افراد مكمل توصيه نمي‌شود ولي استفاده از آن نيز منع نمي‌شود.
 وی تصريح كرد: مكمل‌‌هاي غذايي انواع مختلفي دارند. برخي از آنها پايه پروتئيني دارند و حاوي اسيد آمينه هستند. برخي از اين مكمل‌ها را از شير، گوشت، سويا، پنير يا تخم‌مرغ تهيه مي‌كنند و اين مواد را خالص كرده و در اختيار ورزشكار قرار مي‌دهند.
اين كارشناس ارشد دارويي گفت: با اين كه اين گونه مكمل‌ها ليبل‌هايي هم دارند كه مورد تاييد وزارت بهداشت است و استفاده از آن‌ها منعي هم ندارد ولي مصرفشان توصيه نمي‌شود.
وي ادامه داد:‌ استفاده از هر گونه مواد پروتئيني اضافه، موجب بار اضافي بر كبد و كليه‌ها مي‌شود و بنابراين ضرورتي ندارد كه استفاده شوند.
بني احمد عنوان كرد: ‌برخي داروها نيز مكمل نيستند كه تحت عنوان آنابوليك‌هاي استروئيدي توسط ورزشكاران استفاده مي‌شود. اين مواد براي تحريك رشد در افرادي كه نياز دارند استفاده مي‌شود. اين مواد اثرات جنسي نيز دارند و عوارضي مانند ناباروري در مردان، مشكلات كبدي، رفتار خشن، آستانه تحمل پايين، ايجاد موهاي زائد و تغيير تُن صدا، نازايي در زنان، اختلالات پوستي و سركوب سيستم داخلي هورموني را ايجاد مي‌كند.

ضرورت رعایت رژیم غذایی با اصول كفايت، تعادل و تنوع مواد غذايي

 
در رژيم‌هاي غذايي بايد اصول كفايت، تعادل و تنوع مواد غذايي رعايت شود.
به گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت:‌ رژيم‌هاي غذايي دو نوع خاص دارند. نوع اول مخصوص بيماري‌هايي چون ديابت بيماري‌ قلبي و بيماري‌هاي مشابه است كه با نظر پزشك تجويز مي‌شود و نوع دوم نيز براي تناسب اندام و چاق يا لاغر شدن است.
دكتر مجيد كارانديش افزود: برخي افراد براي تناسب اندام از رژيم‌هاي غذايي استفاده مي‌كنند كه توسط رسانه‌ها، ماهواره‌، اينترنت و روزنامه تبليغ مي‌شوند و ممكن است اين رژيم‌ها مناسب نباشند.
 وي تصريح كرد: يك رژيم غذايي بايد شامل سه اصل كفايت، تعادل و تنوع باشد در حالي كه بسياري از رژيم‌هاي تبليغي چنين اصولي را رعايت نكرده و سريع مي‌خواهند وزن را كاهش يا افزايش دهند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: برخي افراد همراه با غذا از داروهايي نيز استفاده مي‌كنند كه هر يك از اين موارد، يك اصل از اصول رژيم را بر هم مي‌زند.
 دكتر كارانديش گفت: ‌برخي افراد نيز از رژيم‌هاي گياهي استفاده مي‌كنند. اين نوع رژيم‌ها انواع مختلفي دارند. در نوع اول هيچ گونه مواد جانوري استفاده نمي‌شود. گروه دوم علاوه بر مواد گياهي، لبنيات نيز استفاده مي‌كنند و گروه سوم تنها گوشت را استفاده نمي‌كنند ولي از همه موارد ديگر مثل لبنيات و تخم‌مرغ استفاده مي‌كنند.
وي ادامه داد: در ميان اين رژيم‌ها، گروه سوم از همه صحيح‌تر است كه البته بايد براي تامين مواد پروتئيني، غلات و حبوبات را همزمان استفاده كنند. هر يك از اين مواد برخي اسيدهاي آمينه را كم دارد كه با وجود يكديگر جبران مي‌شود.
 كارانديش عنوان كرد: با اين وجود باز هم كمبود ويتامين B12 و فقر آهن در اين افراد ديده مي شود زيرا اين مواد تنها با مواد غذايي جانوري تامين مي‌شود و در مواد گياهي وجود ندارند. امگا 3 نيز تنها در مواد جانوري وجود دارد.

درمان آلرژي، پيشگيري از پوكي استخوان و تنظيم فشارخون از خواص كفير است

 
کفیر از پوکی استخوان نیز جلوگیری می‌کند و در تنظیم فشار خون نیز نقش عمده‌ای دارد.
به گزارش وب دا، كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص نوشيدني كفير و ارزش غذايي آن اظهارداشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعه‌ای از باکتری‌های زنده و مفید برای بدن تشکیل شده بطوریکه دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش وجود این باکتری‌ها می‌دانند.
علي اكبر كمالي با بيان اين كه مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک است، افزود: کمبود اسید فولیک در خانم‌ها بویژه خانم‌های باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.
وي در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان كرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژی‌ها، درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده از مهمترين خواص اين نوشيدني است.
اين كارشناس صنايع غذايي در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی‌توانند شیر بخورند را از ديگر خواص كفير دانست و افزود: درمان بیماری‌های گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی از ديگر خواص اين ماده غذایی است.
وي با اشاره به اين كه كفير سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است، عنوان كرد: كفير نوشيدني مؤثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ روده‌ای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
كمالي با اشاره به ارزش تغذیه‌ای کفیر اظهار داشت: از آنجا كه کفیر از فرآورده‌های شیری می‌باشد، بنابراین ارزش تغذیه‌ای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل می‌شود.

رژيم غذايي در بيماري آندومتريوز

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت  
در بين بيماري‌هايي كه در رديف بيماري‌هاي زنان و زايمان طبقه‌بندي مي‌شوند، «آندومتريوز» بيماري شايعي است كه همه ساله جان ميليون‌ها زن را در سراسر جهان مي‌گيرد. اين بيماري زماني بروز مي‌كند كه تعدادي از سلول‌هاي بافت جداره رحم (آندومتر) در نقاط ديگر بدن ظاهر مي‌شوند و به بافت آن عضو مي‌چسبند. ظاهر شدن سلول‌هاي جدار رحم (آندومتر) در هر جايي غير از ديواره آن، حتي ديگر اعضاي دستگاه تناسلي، موجب بروز اين بيماري است. اين سلول‌ها درست مانند سلول‌هاي ديواره رحم رشد مي‌كنند و نسبت به تغييرات هورمون‌هاي جنسي واكنش نشان مي‌دهند و هر ماه تخريب شده موجب مي‌شوند بافت‌هاي آن نقطه از بدن خونريزي كنند. در اين اختلال مرتب توده سلول‌هاي جديدي شكل مي‌گيرند و هر ماهه رشد مي‌كنند؛ مثلا زني در هر بار عادت ماهيانه دچار خونريزي ريه هم مي‌شود يا زير ناخن‌هايش خونريزي مي‌كند. در موارد نادري حتي آندومتريوز مغزي هم مشاهده مي‌شود. زني كه به آندومتريوز مبتلاست، هر ماه هنگام عادت ماهيانه درد بسيار شديدي دارد و بسياري از بيماران بر اثر اين عارضه دچار نازايي هم مي‌شوند. متخصصان زنان و زايمان براي درمان آندومتريوز هم دارو تجويز مي‌كنند و هم با اعمال تغييراتي در رژيم غذايي اين بيماران و حذف يا افزودن غذاهاي خاصي به رژيم غذايي، سعي مي‌كنند درد بيماران را تخفيف دهند. با وجودي كه آندومتريوز يكي از جدي‌ترين بيماري‌هاي زنان است، بيمار مي‌تواند با پرهيز از برخي غذاها يا محدود كردن مصرف آنها و يا افزودن برخي غذاها به رژيم غذايي خود تا اندازه‌اي درد ناشي از آن كاهش دهد.

غذاهايي كه با استخوان نامهربانند


نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
هر چيزي كه مي‌خوريد، نقش مهمي در تأمين مواد مغذي مورد نياز استخوان‌ها و استحكام آنها دارد. نكته مهم اين است كه غذاها علاوه بر تقويت استخوان‌ها مي‌توانند موجب تضعيف آنها نيز بشوند. بعضي از غذاها مثل صافي عمل مي‌كنند و فقط املاح و مواد مغذي و ويتامين‌ها را به استخوان‌ها مي‌رسانند و در عوض برخي ديگر جلوي رشد استخوان‌ها را مي‌گيرند. پنج نوع ماده غذايي كه خاصيت ضعيف‌كنندگي استخوان‌ها را دارند، عبارتند از:

نمك
مصرف نمك زياد به مرور استخوان را ضعيف مي‌كند. به ازاي هر 2300 ميلي‌گرم نمك كه مي‌خوريد، 40 ميلي‌گرم از كلسيم بدن‌تان از دست مي‌رود. زناني كه پس از يائسگي نمك زيادي مصرف مي‌كنند، مقدار زيادي از مواد معدني مورد نياز استخوان‌ها را از دست مي‌دهند. متاسفانه در بيشتر غذاهاي كشورهاي مختلف، به خصوص غذاي رستوان‌ها و فست‌فودها، نمك زيادي مصرف مي‌شود. بيشتر افراد روزانه دو برابر 2300 ميلي‌گرم نمك مصرف مي‌كنند. سريع‌ترين راه براي كاهش نمك مصرفي، پرهيز از خوردن غذاهاي فرآوري شده است. اغلب مردم حدود 75 درصد از نمكي را كه روزانه جذب مي‌كنند، از طريق نمك موجود در غذاهاي فرآوري شده دريافت مي‌كنند.

پيشگيري از سرطان روده با رژيم غذايي

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
سرطان كولون (روده بزرگ) سرطاني شايع است كه مردان و زنان بسياري در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. براي پيشگيري از بروز اين سرطان راه‌هايي وجود دارد كه يكي از آنها داشتن يك رژيم غذايي سالم است. پژوهشگران و دانشمندان علم تغذيه طي پژوهش‌هاي گوناگون دريافته‌اند كه برخي غذاها احتمال ابتلا به اين سرطان را افزايش مي‌دهند؛ مانند گوشت‌هاي قرمز فرآوري‌شده كه نزد مردم بسيار هم محبوب هستند. در ايالات متحده دومين عامل مرگ و مير‌ها در اثر سرطان، سرطان كلوركتال است كه مردان و زنان بسياري را به كام مرگ مي‌كشاند. (سرطان‌هاي كلوركتال سرطان‌هايي هستند كه 25 سانتي‌متر آخر روده به اضافه قسمت انتهايي كولون و راست روده را درگير مي‌كنند.) مانند بسياري از سرطان‌ها، احتمال ابتلا به اين سرطان هم با پرخوري و چاقي افزايش مي‌يابد. به طور كلي، افراد چاق بيش از ديگران در معرض ابتلا به انواع بيماري، از جمله سرطان‌ها، هستند و احتمال ابتلا به سرطان كلوركتال نيز در افراد چاق (به ويژه مردان چاق) بيشتر از كساني است كه اضافه‌وزن ندارند.
گوشت قرمز: متهم رديف اول
بد نيست بدانيد بهترين راه پيشگيري از ابتلا به سرطان كلوركتال پرهيز از خوردن گوشت قرمز، به‌خصوص نوع فرآوري‌شده آن است. اگر كسي بيش از ده سال مقادير فراواني گوشت قرمز خورده باشد، احتمال ابتلاي او به سرطان راست روده و انتهاي روده بزرگ بين 30 تا 40 درصد افزايش خواهد يافت.