نوشته : تحريريه دنياي سلامت
طرفداران
رژيمهاي غذايي كمكربوهيدرات ادعا ميكنند كه تمام كربوهيدراتها باعث
چاقي ميشوند و با حذف آنها از رژيم غذايي، وزن بدن كاهش مييابد. آنها
معتقدند زماني كه هيچ كربوهيدراتي براي توليد انرژي وجود نداشته باشد، بدن
به چربيها روي آورده و براي توليد انرژي ناچار به سوزاندن آنها ميشود.
اين رژيمهاي غذايي ميل به مصرف پروتئينها را افزايش ميدهند؛ يعني زماني
كه شما كربوهيدرات مصرف نميكنيد، ميتوانيد از گوشتهاي پرچرب استفاده
كنيد. متأسفانه بيشتر اين ادعاها بياساس هستند. ساختار تمام كربوهيدراتها
يكسان نيست. برخي كربوهيدراتهاي ساده، مثل كلوچه، نان سفيد و سيب زميني
به سادگي هضم ميشوند و به اين ترتيب فرد خيلي سريع احساس گرسنگي ميكند؛
اما برخي ديگر از كربوهيدراتها، مثل ميوهها و سبزيها و نان جو، به سرعت
هضم نميشوند و درصد سوخت آنها پايين است؛ به همين دليل فرد براي مدتي
طولانيتر احساس سيــري ميكند. بنابراين كربوهيدراتهاي ساده «مضر» و
كربوهيدراتهاي مركب، «مفيد» هستند. اگرچه شما در ابتدا با حذف
كربوهيدراتها از رژيم غذايي مقداري از وزن خود را از دست ميدهيد، اما به
محض استفاده مجدد، مقدار وزن كمشده دوباره به جاي اول بازميگردد. شايد
بسياري از مردم مدتي مصرف كربوهيدراتها را بهطور كامل قطع كنند، اما چند
وقت بعد، چون مدت زمان طولاني از مصرف آن محروم بودهاند، ممكن است در
استفاده از آن زيادهروي كنند. از آنجائي كه كربوهيدراتها منبع اوليه
انرژي در بدن محسوب ميشوند، هنگامي كه هيچگونه كربوهيدراتي در بدن وجود
نداشته باشد، متابوليسم بدن پروتئينها را به قند تبديل ميكند و از اين
راه انرژي لازم را به دست ميآورد.