
نوشته : تحریریه دنیای سلامت
از ديرباز انسان در جستجوي راههايي براي حفظ سلامتي و افزايش طول عمر بوده است. معمولاً با افزايش سن، يك سري تغييرات فيزيولوژيك در افراد ايجاد ميشود كه اين تغييرات با كاهش قدرت بدني، اختلال در سيستمهاي ايمني، گوارشي، قلبي- عروقي، عصبي و ... همراه است. داشتن تغذيه صحيح و انجام ورزشهاي سبك مثل پيادهروي، از عوامل مؤثر در حفظ سلامتي و شادابي، بهويژه در دوران سالمندي است.
نكات تغذيهاي
برنامه غذايي سالمندان، همانند برنامههاي غذايي گروههاي سني ديگر، بايد شامل تمام گروههاي غذايي و با رعايت سه اصل تنوع، تعادل و تناسب تنظيم گردد.
نياز به انرژي در سالمندان به دليل كم شدن بافت عضلاني و تحرك بدني كاهش مييابد.
گروه نان و غلات
اين گروه شامل انواع نان، بهخصوص نان سبوسدار، برنج، ماكاروني، سيبزميني و ساير غلات ميباشد. توصيه ميشود سالمندان طبق نياز انرژي و فعاليت بدني، روزانه 6-9 واحد از اين گروه غذايي مصرف كنند. هر واحد از اين گروه برابر با يك برش (به اندازه كف دست بدون انگشتان) معادل 30 گرم از انواع نان (در مورد نان لواش 3-4 كف دست)، نصف ليوان ماكاروني يا برنج پخته و يا يك عدد سيبزميني پخته متوسط است.
نكات تغذيهاي
برنامه غذايي سالمندان، همانند برنامههاي غذايي گروههاي سني ديگر، بايد شامل تمام گروههاي غذايي و با رعايت سه اصل تنوع، تعادل و تناسب تنظيم گردد.
نياز به انرژي در سالمندان به دليل كم شدن بافت عضلاني و تحرك بدني كاهش مييابد.
گروه نان و غلات
اين گروه شامل انواع نان، بهخصوص نان سبوسدار، برنج، ماكاروني، سيبزميني و ساير غلات ميباشد. توصيه ميشود سالمندان طبق نياز انرژي و فعاليت بدني، روزانه 6-9 واحد از اين گروه غذايي مصرف كنند. هر واحد از اين گروه برابر با يك برش (به اندازه كف دست بدون انگشتان) معادل 30 گرم از انواع نان (در مورد نان لواش 3-4 كف دست)، نصف ليوان ماكاروني يا برنج پخته و يا يك عدد سيبزميني پخته متوسط است.