دوغ کفیر غنی ترین منبع باکتریهای مفید برای بدن


دوغ کیفر در دستگاه گوارش انسان باکتریهای سود مند و طبیعی ايجاد ميكند.
دکتر ساعدی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تفاوت دوغ های کیفر با دوغ های معمولی این است که دوغ کیفر دارای باکتریهای سودمند بوده و باعث رشد باکتری مفید  در دستگاه گوارش می شود.

وی افزود: در دستگاه گوارش انسان باکتری های سودمند  و طبیعی وجود دارد که با فعالیت بیشتر باعث کلسیم  شده و این فعالیت حاوی اسید نیتریک و جذب بیشتر مغزی مثل (پروتئین) می شود.

ساعدی تصریح کرد: دوغ کفیر باعث بهبود، وضعیت دستگاه گوارش می شود و باعث کم شدن باکتریهای بیماری می شود.

 وی در خصوص درست کردن کفیر خاطر نشان کرد: دوغ کفیر از لحاظ کلسیم و پروتئین از دوغ های دیگر کم نخواهد داشت و از میزان نمک آب کمتر بوده.

سلنیم ، سلول ها را در برابر مواد سمی و الودگی هوا حفاظت می کند

 سلنیم عنصری مهم است که می تواند سلول ها را در برابر مواد سمی و آلودگی هوا و همچنین اثرات آسیب رسان محیط زیست حفظ نماید .

ˈشهزاد محمدیان ˈدر گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : این ماده معدنی به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته شده است و خاصیت و اثرات ضد سرطانی بر بدن دارد .

وی ادامه داد: سلنیم مانع جذب فلزات و تشعشع های محیط زیست مانند جیوه ، نقره ، تالیوم می شود تا اثرات آلودگی های محیط زیست کمتر به بدن انسان ضرر رساند.

به گفته وی سلنیم را می توان در ماهی سالمون ، جوانه گندم ، تخمه آفتاب گردان ، مغزها گوشت ، نان سبوس دار ، تخم مرغ ، گوشت سینه مرغ ، غلات به وفور یافت و در سایر مواد غذایی کمتر دیده می شود .

محمدیان با اشاره یه اینکه این عنصر از دوران کودکی مورد نیاز بدن است گفت:سلنیم برای کارکرد طبیعی دستگاه ایمنی و غده تیروئید اهمیت حیاتی دارد و در تنظیم فعالیت آنزیم ها موثر است.

وی اضافه کرد:علایم کمبود سلنیم پیری زودرس، درد ماهیچه، آسیب به سلول های عصبی، عقب افتادگی ذهنی،بیماری قلبی وعروقی ، اختلالات بارداری منجر می شود.

چه مقدار آب و مايعات بنوشيم؟!


نوشته  : تحريريه سلامت 
دانستن اينكه چه نوع نوشيدني سالم‌تر است، كار سختي است. اين روزها انواع و اقسام نوشيدني‌ها با طعم‌دهنده‌هاي طبيعي يا مصنوعي، با ويتامين يا بدون ويتامين در بسته‌بندي‌هاي مختلف عرضه مي‌شوند؛ حتي آب‌ها نيز با طعم‌هاي مختلفي فروخته مي‌شوند. اما انتخاب سالم، يعني انتخاب كمترين كالري به همراه طبيعي‌ترين اجزاي تشكيل‌دهنده و كمترين مواد افزودني، و براي آنكه بدانيد هر فرد به چقدر مايعات در طول روز نياز دارد و پاسخ بسياري سوالات ديگر در اين زمينه را دريابيد، مقاله زير  را بخوانيد: 

لازم نيست كه حتماً هر روز هشت ليوان آب بنوشيد.
هيچ قانون ثابتي مبني بر نوشيدن روزانه هشت ليوان آب وجود ندارد. متخصصان تغذيه و پزشكان مي‌گويند خانم‌ها بايد هر روز 5/11 فنجان و آقايان 5/15 فنجان آب بنوشند؛ اما 20 درصد از اين مقادير از طريق غذاها تأمين مي‌شود؛ پس اگر هر روز حدود 9 فنجان آب بنوشيد، كافي است اما نبايد زياد خود را درگير اين اندازه‌ها كنيد. بعضي از روزها برحسب ميزان فعاليتي كه در طول روز داشته‌ايد، نياز به آب بيشتري داريد؛ در ضمن نوع تغذيه، وضعيت آب و هوايي و برخي عوامل ديگر در ميزان مايعات دريافتي افراد تأثير مي‌گذارند.

نوشيدن قهوه و يا هر نوع نوشيدني كافئين‌دار ديگر باعث از بين رفتن آب بدن نمي‌شود.
طي چند سال اخير، دانشمندان تحقيقاتي را در زمينه كافئين و تأثيرات آن انجام داده‌اند كه نشان مي‌دهد كافئين ارتباطي با تشديد ادرار ندارد و به همان اندازه آب ادرارآور است. بنابراين كافئين باعث كاهش مايعات بدن از طريق ادرار نمي‌شود؛ يعني هشت ليوان نوشيدني كافئين‌دار به اندازه هشت ليوان مايعات ديگر، بدن را مرطوب مي‌كند.

اهميت تغذيه سالم در دوران بيماري

نوشته  : سیدوهاب الدین رضوانی کارشناس ارشد تغذیه 
وقتي كه بيمار هستيد، داشتن يك رژيم غذايي صحيح و سالم غذا خوردن به يك چالش تبديل مي‌شود؛ به ويژه هنگامي كه به يك بيماري مزمن همچون سرطان، آرتريت و يا حتي افسردگي مبتلا باشيد. بيماري‌ها و يا روش‌هاي درماني متفاوت مي‌توانند روي اشتها تأثير بگذارند و يا حتي فرد را دچار حالت تهوع كنند. خستگي ناشي از سرطان ممكن است مانع از آشپزي شما بشود و يا درد ناشي از آرتروز، رفتن بيرون از منزل براي شما را سخت و خريد براي تهيه غذا را غير ممكن سازد. طبيعي است كه براي مقابله با بيماري به تغذيه سالم نياز داريد. در عين حال عدم دريافت ويتامين و مواد مغذي كافي بسيار خطرناك خواهد بود.

پروتئين در هنگام بيماري
 پروتئين در هنگام بيماري كليد تغذيه سالم مصرف پروتئين است. براي ساخت و ترميم سلول‌هاي حياتي بدن به پروتئين نياز داريم. اين ماده مي‌تواند از كاهش توده عضلاني بدن جلوگيري و همچنين كمك كند بدن توانايي خود را براي بهبود به دست بياورد و مايعات بدن متعادل شود. بهترين منابع پروتئين عبارتند از: مرغ، گوشت گاو بدون چربي و ماهي و گوشت تازه گوسفند. تخم‌مرغ و پنير نيز نوع ديگري از پروتئين حيواني هستند كه به‌راحتي هضم مي‌شوند. اگر فرد گياهخوار باشد، قضيه كمي سخت‌تر مي‌شود و لازم است براي اينكه همان مقدار پروتئين را دريافت كند، مقادير زيادي سبزيجات تازه بخورد كه هر كسي نمي‌تواند اين كار را انجام دهد. منابع غيرحيواني پروتئين، حبوبات، سويا، آجيل و سبزيجات سبز تيره هستند.

نقش ریز مغذی‌‌ها در سلامت بدن

نوشته  : مهندس مسعود خبازي كارشناس مسئول اداره استاندارد كاشان 
ریزمغذی‌‌ها سهم کوچکی از مواد مغذی هر غذا یا ماده غذایی را تشکیل داده و انرژی‌زا نمی‌باشند  لیکن  وجود آنها برای بسیاری از فعالیت‌‌هاي حیاتی بدن وتامین سلامت ضروری مي‌‌باشد که به دو دسته کلی؛ ویتامین‌‌ها و عناصر معدنی تقسیم‌بندی مي‌‌شوند. بدن ما روزانه به مقدار کمی از این مواد مغذی احتیاج دارد (حد اکثر 2گرم‌) و واحد اندازه‌گیری آن‌‌ها به‌طور عمده میلی‌گرم یا میکروگرم مي‌‌باشد. اصطلاح ریز مغذی به اندازه‌‌ي مولکول شیمیایی آن‌‌ها ارتباطی ندارد بلکه به نیاز تغذیه‌اي به هر یک از آن‌‌ها مربوط بوده و براساس دانش موجود، ویتامین‌‌هاي مورد نیاز در تغذیه‌‌ انسان بالغ بر 13 نوع و عناصر معدنی مورد نیاز حداقل 15 نوع مي‌‌باشند. در قسمت‌‌هاي پیشین در مورد تعدادی از ریز‌مغذی‌‌هاي معدنی مطالبی بیان شد. در این بخش  و بخش‌‌هاي آتی به معرفی ویتامین‌‌ها و نقش آن‌‌ها در سلامت مي‌‌پردازیم.
ویتامین‌‌ها مواد مغذی هستند که وجود آنها برای اعمال متابولیکی طبیعی و خونسازی ضروری است. سلول‌‌هاي بدن انسان‌‌ها  قادر به ساخت ویتامین‌‌ها نمي‌‌‌باشند  بنابراین باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. ویتامین‌‌ها براساس حلالیت به دو گروه تقسیم مي‌‌شوند: 1- ویتامین‌‌هاي محلول در چربی شامل ویتامین‌‌هاي:A ،D ،K  وE
2- ویتامین‌‌هاي محلول در آب شامل ویتامین‌‌هاي گروه B و ویتامین C.
ویتامین‌‌هاي محلول در آب در تبدیل کربوهیدرات، چربی و پروتئین به انرژی در درون سلول نقش اساسی داشته و به مقدار قابل ملاحظه در بدن ذخیره نمي‌‌‌شوند و مقادیر اضافی آن‌‌ها از طریق ادرار دفع مي‌‌شود. برای اینکه سطح این ویتامین‌‌ها در سلول‌‌ها در حد قابل قبولی حفظ شود باید مداوم از طریق رژیم غذای و سایر منابع دریافت شوند و در وضعیت‌هایی که جذب یا مصرف آن‌‌ها دچار اختلال شود به سرعت تخلیه مي‌‌شوند. ویتامین‌‌هاي محلول در چربی بیشتر در بدن ذخیره مي‌‌شوند و در مواردی مانند نارسایی کلیوی که دفع آن‌‌ها از بدن کاهش مي‌‌یابد ممکن است ایجاد مسمومیت کنند. ویتامین‌‌هاي طبیعی و سنتیک از نظر فعالیت وکینتیک تفاوتی با هم ندارند.

ورزش و اشتها

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
شايد شما نيز تا به حال اين جمله را شنيده‌ايد كه ورزش كردن كمكي به لاغر شدن نمي‌كند زيرا با ورزش كردن احساس گرسنگي بيشتري مي‌كنيد و به سراغ خوردن برخي غذاها مخصوصاً هله‌وهوله مي‌رويد. آيا تا به حال توجه كرده‌ايد كه در روزهايي كه پياده‌روي مي‌كنيد، بيشتر هم مي‌خوريد و اشتهاي‌تان بيشتر مي‌شود. در مورد افرادي كه به تازگي به ورزش روي آورده‌اند، تحقيقات نشان مي‌دهند ورزش كردن باعث گرسنگي نمي‌شود، بلكه آن را تا حدودي مهار مي‌كند. ورزش كردن باعث كاهش سطح گرلين مي‌شود. گرلين هورموني است كه اشتها را در يك مدت زمان كوتاه تحريك مي‌كند. احتمالا بدن ما براي جلوگيري از تعريق زياد در حين ورزش نياز به خون بيشتري براي جريان يافتن دارد. ورزش باعث افزايش جريان خون در شكم مي‌شود، به همين دليل بدن ميل به غذاخوردن را سركوب مي‌كند تا از رسيدن خون بيشتر به سمت معده جلوگيري كند. اما مشكل وقتي شروع مي‌شود كه اين تأثير از بين مي‌رود و حدود يك ساعت بعد، بدن كم‌كم تمايل به دريافت انرژي از دست رفته پيدا مي‌كند. اين ميل به دريافت و سوخت‌وساز مجدد در خانم‌ها بسيار بيشتر از آقايان است.

آيا بعد از انجام حركات فيزيكي لازم است چيزي بخوريم؟
حدود 90 دقيقه بعد از ورزش كردن بدن ما نياز به ذخيره مجدد قندخون پيدا مي‌كند تا به مغز و عضلات سوخت برساند. كربوهيدرات‌ها بهترين انتخاب براي اين‌گونه مواقع هستند، زيرا به راحتي و به سرعت گوارش مي‌شوند و اين انرژي موردنياز را تامين مي‌كنند.

دانه‌هاي كوچك اما سرشار از خاصيت

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
استفاده از دانه‌ها يكي از بهترين راه‌ها براي كمك به سلامتي است؛‌ زيرا چربي‌هاي سالم و مواد مغذي بسياري در آنها، وجود دارد. اين مقاله به شما كمك مي‌كند تا بهترين آنها را انتخاب كنيد: دانه‌ها مزاياي بي‌شماري براي ما دارند و آگاهي از اين مزايا و كاربرد آنها باعث مي‌شود تا بيشتر از قبل به استفاده از دانه‌ها روي بياوريد. اكثر مردم دانه‌ها را بسيار راحت‌تر از آجيل‌ها هضم مي‌كنند؛ چون آنها كوچك‌ترند و سروكار داشتن با آنها براي بدن راحت‌تر است. دانه‌ها انواع مختلفي دارند و در رنگ‌ها، اندازه‌ها و شكل‌هاي مختلف يافت مي‌شوند. بعضي از آنها در ميان مردم طرفداران بسياري دارند؛ اما بهترين دانه‌ها كه هم مزاياي بيشتري دارند و هم همواره در دسترس هستند عبارتند از:

تخم‌كتان
تخم كتان كمي بزرگ‌تر از تخم كنجد است و پوسته نرم، صدفي شكل و درخشاني دارد. رنگ آن از كهربايي غليظ شروع مي‌شود و به قهوه‌اي مايل به سرخ مي‌رسد (بسته به اينكه درخت كتان طلايي باشد يا قهوه‌اي) تخم‌هاي كتان در دهان به راحتي خرد شده و مواد مغذي موجود در آنها جذب بدن مي‌شود.
موارد استفاده: معمولا تخم كتان را پخته و روي برخي غلات مي‌پاشند و مصرف مي‌كنند. برخي افراد تخم كتان را روي سالاد هم مي‌ريزند و برخي ديگر به هنگام پخت غذاها از آن استفاده مي‌كنند.
مواد مغذي: تخم كتان براي سلامت قلب مفيد است و خطر بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. همچنين سرشار از فيبر است و باعث كاهش كلسترول مي‌شود. اگر تخم كتان را در يك ظرف دربسته در مكاني تاريك، خشك و خنك نگهداري كنيد، تا سه ماه و حتي بيشتر قابل استفاده خواهد بود.

کمبود ویتامین D موجب تولد نوزادان کم وزن می‌شود

294-10.jpg
نتایج مطالعه محققان دانشگاه پیتزبورگ آمریکا حاکی از آن است که سطوح پایین ویتامین D در اوایل بارداری با تولد نوزادان کم‌وزن مرتبط است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، میزان ویتامین D در اوایل بارداری مادر، می‌تواند رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

کمبود این ویتامین، جذب کلسیم توسط زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نتیجه رشد استخوان جنین را کاهش می‌دهد. به علاوه، این کمبود نیز می‌تواند منجر به کاهش در ترشح هورمون‌های لازم برای تولید گلوکوز و اسیدهای چرب لازم در مهیا کردن انرژی مورد نیاز جنین شود.

محققان به منظور این پژوهش، نمونه‌های خونی به دست آمده از زنان باردار در سالهای 1959تا 1965 را مورد بررسی قرار دادند.

بر اساس نتایج این تحقیق، نوزاد زنانی که در سه ماهه اول بارداری خود دچار کمبود ویتامین D بودند در خطر دو برابری ابتلا به محدودیت رشد در دوران جنینی بوده وعلاوه بر این، وزن تولد آنها زیر 10 درصد وزن جامعه در آن سن باروری بود که این پدیده به "کوچک برای سن باروری" موسوم است. این محدودیت شرایطی را به وجود می‌آورد که در آن جنین توانایی رسیدن به اندازه بالقوه ژنتیکی را به دست نمی‌آورد.

این گروه نوزادان در خطر پنج الی 10 برابری مرگ در ماه اول زندگی خود هستند و همچنین در خطر بالایی از ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت نوع 2 در زندگی آتی خود هستند.

به گفته دکتر "لیزا بادنار"، محقق ارشد این پژوهش، مطالعۀ صورت گرفته از جامع‌ترین تحقیقاتی است که میزان ویتامین D بدن مادر و وزن نوزادان را مورد بررسی قرار داده است.

تغذیه صحیح در پیشگیری از ضعف بینایی پیشرونده موثر است


بیماری AMD یا دژنراسیون ماکولا یکی از علل عمده کاهش بینایی در افراد مسن است. ماکولا قسمتی از شبکیه چشم است که سلولهای آن مسوول دید دقیق و واضح هستند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  با افزایش سن سلولهای آن تدریجاً از بین رفته و موجب کاهش بینایی می شوند و گاهاً این اتفاق می تواند ناگهانی باشد. افراد مبتلا دچار اختلال در رانندگی، مطالعه و انجام وظایف روزانه می شوند.
استعداد ژنتیکی در این بیماری نقش مهمی دارد.  ولی  در مطالعه روی دو قلوها یی که دارای ژن همسان این بیماری بوده ولی شدت بیماری آنها متفاوت بود، این سؤال ایجاد شد که چرا این بیماری با زمینه قوی ارثی و وجود ژن همسان در دو قلوها، با شدت متفاوتی بروز کرده است؟
محققان در پی تحقیقات خود دریافتند، داشتن تغذیه ای سالم با مصرف بالای میوه و سبزیجات می تواند عامل این تفاوت باشد.
مطالعه دو قلوها نشان داد فردی که در مراحل اول تخریب ماکولا قرار دارد تمایل بیشتری به مصرف ویتامین Dاز منابع ماهی یا شیر، نسبت به فرد دیگر دارد.
ویتامین Dویژگی ضد التهابی داشته و می تواند خطر تخریب ماکولا و تشکیل عروق جدید زیر ماکولا را کاهش دهد و موجب کاهش پیشرفت آن شود.
محققین دریافتند مصرف بتائین و متیونین با کاهش پیشرفت بیماری همراه بوده و حتی به طور غیر مستقیم در روند اصلاح ژن مؤثر است. این دو اسیدآمینه در ماهی، سبزیجات سبز، اسفناج و لبنیات یافت می شود.
محققین تاکید دارند که با توجه به اینکه بیماری ماکولا (AMD) علت عمده کاهش بینایی با افزایش سن است و این بیماری با استعداد ژنتیکی و عوامل محیطی مرتبط است.
برای کاهش بروز و پیشرفت بیماری توصیه به مصرف بیشتر میوه جات، سبزیجات، لبنیات و ماهی که دارای ویتامین دی، بتائین و متیونین هستند، می شود، همچنین بر اجتناب از سیگار کشیدن و دود سیگار نیز تاکید می شود.

مصرف غذاهای دریایی غنی از امگا ۳ موجب کاهش خطر نابینایی در سالمندان می گردد



دژنراسیون ماکولا (AMD) شایع‌ترین علت نابینایی سالمندان در جهان است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،   دژنراسیون ماکولا در افراد بالای ۶۵ سال شایع‌تر بوده و زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.بر اساس مطالعات صورت گرفته، رژیم های غذایی غنی از امگا-۳ احتمالا از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری می کنند. از آنجایی که غلظت بالای امگا-۳ در شبکیه چشم دیده شده است، بنظر می رسد این ریزمغذی در سلامت چشم ضروری می باشد.
این تحقیق تاثیر مصرف غذاهای دریایی بر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را مورد بررسی قرار داده است.
در این مطالعه مقطعی ۲۵۲۰ فرد بین سنین ۶۵ تا ۸۴ سال مورد بررسی قرار گرفتند. بمنظور تخمین میزان مصرف هفتگی ماهی، از پرسشنامه بسامد خوراک استفاده گردید.
همچنین با استفاده از روش های علمی وضعیت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن نیز تعیین گردید. ارتباط بین دریافت هفتگی غذاهای دریایی با دژنراسیون ماکولا وابسته به سن نیز با استفاده از روش های آماری مشخص گردید.
بررسی نتایج نشان داد، توزیع مصرف غذاهای دریایی در طول هفته بین دو گروه کنترل و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن تفاوتی نداشت.