نگاه متخصص تغذيه و رژيم درماني/ دکتر سيدضياالدين مظهري/ استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران
در كشورهاي مختلف يك نوع غله به عنوان قوت غالب مصرف ميشود كه قسمت عمده كالري مورد نياز روزانه را تامين ميكند؛ در ايران، گندم و برنج؛ در انگلستان، سيبزميني و در ايتاليا، ذرت...
بنابراين اگر فردي روزانه به 2000 تا 2500 کيلوكالري انرژي نياز دارد، 55 تا 60 درصد انرژي موردنياز را بايد با مصرف انواع غلات تامين كند. غلات يكي از مهمترين گروههاي اصلي غذايي هستند كه بايد انواع مختلف آن مانند نان، برنج، ماكاروني، ذرت و... در برنامه غذايي همه افراد به خصوص كودكان و نوجوانان كه در سنين رشد هستند، گنجانده شود. اين ماده غذايي سرشار از نشاسته و ويتامينهاي گروه B است كه در متابوليسم بدن دخالت دارد.