پيازچه بیشتر براي بهبود طعم و مزه غذاها مصرف مي شود. اما علاوه بر اين كه اين گياه بسيار خوش مزه و خوش طعم است، داراي فوايد تغذيه اي زيادي نيز مي باشد.
پيازچه مانند سير و تره فرنگي از خانواده آليوم است و پياز آن قبل از اين كه به طور كامل رسيده شود از زمين چيده مي شود.
.
فوايد تغذيه اي پيازچه:
پيازچه فوايد زيادي دارد كه بیشتر آن ها مانند پياز است. از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره نمود:
- كاهش قند خون
- كاهش كلسترول خون بالا
- كاهش فشار خون بالا
- كاهش خطر پيشرفت سرطان كولون و ديگر سرطان ها
- كاهش التهاب
آليل پروپيل دي سولفايد
اين تركيب سطوح قند خون را كاهش مي دهد. آليل پروپيل دي سولفايد اين كار را با افزايش ميزان انسولين در دسترس انجام مي دهد. به اين ترتيب كه به دليل داشتن دي سولفيد با انسولين رقابت می کند و جاي انسولين در كبدرا اشغال مي نماید؛ انسولين در كبد غير فعال است.
كوئرستين
این ترکیب موجود در پيازچه داراي فوايد ضدالتهابي وآنتي اكسيداني می باشد.
كروم
پيازچه غني از كروم است. كروم نوعی ماده معدني ضروري است كه بدن از آن براي تنظيم گلوكز، سوخت و سازبدن و ذخيره سازي ماكرونوترينت ها استفاده مي نماید. در واقع كروم جزئي از فاكتور تحمل گلوكز است.
همچنین كروم باعث كاهش كلسترول تام همراه با افزايش كلسترول خوب(HDL) و كاهش تري گليسيريد مي شود.
ويتامين C
پيازچه غني از اين ويتامين است. ويتامين C به ارتقاء سيستم ايمني بدن كمك مي كند و از بدن در برابر بيماري هاي قلبي – عروقي، بيماري هاي چشمي و چين و چروك هاي پوستي محافظت مي نماید.
از مواد مغذي دیگریكه در پيازچه موجد است مي توان به فيبر، منيزيم، ويتامين B6، پتاسيم و مس اشاره نمود.
چگونه از پيازچه استفاده كنيم؟
پيازچه داراي طعمی ملايم است كه به عنوان يك سبزي چند منظوره مي توان از آن در غذاهاي مختلف استفاده نمود.
هر دو قسمت حبابي شكل سفيد رنگ و رشته هاي سبز رنگ پيازچه قابل مصرف می باشند.
پيازچه را مي توان به صورت خام همراه با سبزي خوردن مصرف نمود يا اين كه آن را به صورت خام در كنار خوراك هاي مرغ و گوشت به صورت تزئين زيبايي قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!
همچنین، پيازچه هاي ريز و خرد شده را مي توان درون سالادها، سُس ها و سوپ ها ريخت و يا اين كه آن را در غذاهايي مانند پيتزاها، ماكاروني ها و… استفاده کرد.
برخي افراد با پيازچه املت درست مي كنند كه بسيار خوشمزه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر