نوشته : سیدوهاب الدین رضوانی کارشناس ارشد تغذیه
وقتي
كه بيمار هستيد، داشتن يك رژيم غذايي صحيح و سالم غذا خوردن به يك چالش
تبديل ميشود؛ به ويژه هنگامي كه به يك بيماري مزمن همچون سرطان، آرتريت و
يا حتي افسردگي مبتلا باشيد. بيماريها و يا روشهاي درماني متفاوت
ميتوانند روي اشتها تأثير بگذارند و يا حتي فرد را دچار حالت تهوع كنند.
خستگي ناشي از سرطان ممكن است مانع از آشپزي شما بشود و يا درد ناشي از
آرتروز، رفتن بيرون از منزل براي شما را سخت و خريد براي تهيه غذا را غير
ممكن سازد. طبيعي است كه براي مقابله با بيماري به تغذيه سالم نياز داريد.
در عين حال عدم دريافت ويتامين و مواد مغذي كافي بسيار خطرناك خواهد بود.
پروتئين در هنگام بيماري
پروتئين در هنگام بيماري كليد تغذيه سالم
مصرف پروتئين است. براي ساخت و ترميم سلولهاي حياتي بدن به پروتئين نياز
داريم. اين ماده ميتواند از كاهش توده عضلاني بدن جلوگيري و همچنين كمك
كند بدن توانايي خود را براي بهبود به دست بياورد و مايعات بدن متعادل شود.
بهترين منابع پروتئين عبارتند از: مرغ، گوشت گاو بدون چربي و ماهي و گوشت
تازه گوسفند. تخممرغ و پنير نيز نوع ديگري از پروتئين حيواني هستند كه
بهراحتي هضم ميشوند. اگر فرد گياهخوار باشد، قضيه كمي سختتر ميشود و
لازم است براي اينكه همان مقدار پروتئين را دريافت كند، مقادير زيادي
سبزيجات تازه بخورد كه هر كسي نميتواند اين كار را انجام دهد. منابع
غيرحيواني پروتئين، حبوبات، سويا، آجيل و سبزيجات سبز تيره هستند.