اصل تغذیه سالم در اعتدال و تنوع است

مصرف مواد مغزی و تغذیه سالم در صورتیکه هیچ گونه اعتدالی نداشته باشد، منجر به ایجاد اختلال در متابولیسم بدن می شود.

دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اصل تغذیه سالم در اعتدال و تنوع است تنوع مواد غذایی به دسته تقسیم می شوند.

وی در خصوص یکی از مراحل تقویت بدن عنوان کرد: نان و غلات که دارای ویتامین گروه B بود و سلامت در کلیه اندام ها، پوست، ناخن تاثیر گذار بوده و از ورود میکروب جلوگیری می کند.

وی افزود: میوه و سبزیجات، دارای ویتامین A، C که از مراحل دلگیر تقویت بدن می باشد.

وی خاطر نشان کرد: شیر و لبنیات باعث تقویت استخوان و دندان ها و بافت های بدن با کلسیم و فسفر می شود.

وی در پایان اشاره کرد: گوشت و مرغ که دارای آهن، روی، ویتامین  B12و باعث سالم شدن خون می شود و حتما باید این چهار گروه را در تغذیه روزانه قرار دهیم.

این نوشیدنی را در صبح با چای مصرف نکنید !

66613c7e42981bc8c3eb991507200e3d این نوشیدنی را در صبح با چای مصرف کنید !مصرف شیر پرچرب در صبحانه تأثیر آنتی اکسیدانی چای را می‌کاهد

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استفاده از شیر پرچرب می‌تواند میزانی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای را از بین ببرد.

محمدجواد حسین‌زاده  افزود: استفاده از شیر پرچرب می‌تواند میزانی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای را از بین ببرد.
وی گفت: موادی که به عنوان مواد چرب مصرف می‌شود برای حفاظت عروق جنبه منفی تلقی می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: چربی بیش از حد برای بدن مضر است، چون در دیواره عروق رسوب می‌کند و باعث تنگی و گرفتگی آنها و در نتیجه سکته قلبی و مغزی می‌شود.
حسین‌زاده گفت: چربی زیاد در رژیم غذایی ممکن است اثر آنتی اکسیدانی ویتامین C را از بین ببرد.

آیا به غذا خوردن معتاد هستید؟


نمی‌توانید دست از غذا خوردن بکشید؟ حتی وقتی سیر هستید باز هم دوست دارید خوراکی در دهان بگذارید؟

نمی‌توانید دست از غذا خوردن بکشید؟ حتی وقتی سیر هستید و دلتان حتی یک ذره هم ضعف نمی‌رود، باز هم دوست دارید خوراکی در دهان بگذارید؟ اگر این حالت شما در موقعیت‌های استرس‌زا بیشتر می‌شود، باید به این فکر کنید که ممکن است به غذا خوردن معتاد شده باشید. اگر می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، می‌توانید آزمون زیر را انجام دهید تا ببینید به غذا اعتياد دارید یا نه! این آزمون بر اساس معیارهایی که محققان دانشگاه ییل برای افراد معتاد به غذا در نظر گرفته‌اند، طراحی و البته کمی مختصر شده که پاسخ دادن به آن وقت زیادی از شما نگیرد. با انجام دادن این تست مشخص می‌شود که شما پرخور هستید یا به غذا اعتیاد دارید.

به هر کدام از سؤالات زیر امتیازی بین صفر تا 4 بدهید و یادتان باشد که روند امتيازدهی‌تان به شکل زیر است:

رژیم غذایی پرچرب و عدم تحرک از علل کاهش سن ابتلا به سنگ صفرا


7777777777-1.jpg
 سنگ صفرا معمولا در دهه چهارم و پنجم زندگی به وجود می‌آید، افزود: در حال حاضر این بیماری به دلیل رژیم غذایی مملو از چربی‌ و عدم تحرک، سنین پایین‌تر را نیز درگیر کرده است.
دکتر سید محمود اسحاق حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت»‌ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این رابطه افزود: سنگ صفرا از سه نوع تشکیل شده و به سنگ‌های مخلوط، پیگمانی و کلسترولی تقسیم می‌شود که شایع‌ترین آنها سنگ‌های کلسترولی است که در خانم‌ها بیشتر مشاهده می‌شود.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل ایجاد سنگ‌های صفرا، افزایش کلسترول محلول در صفرا و اسیدهای صفراوی است، افزود: پس از افزایش کلسترول به مرور زمان یک هسته اولیه شکل گرفته و سپس صفرا تبدیل به گل ولای صفراوی شده و سنگ‌های ریز و درشتی در آن شکل می‌گیرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه در 95 درصد مواقع، سنگ صفرا با استفاده از لاپاروسکوپی درمان می‌شود، گفت: تنها در پنج درصد مواقع که فرد دستکاری شکمی شده یا خیلی چاق باشد از لاپاروتومی استفاده می‌شوند.

زنان باردار، ميوه و سبزيجات تازه را در برنامه غذايي خود قرار دهند

 توصيه مي شود به جای مصرف آبمیوه، از خود میوهها استفاده کنید و به جای مصرف برنج سفید، از عدس پلو، لوبیا پلو، سبزي پلو و موارد مشابه استفاده کنید.
 به گزارش وب دا، كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به نقش تغذيه در دوران بارداري در روند بارداري سالم اظهار كرد: زنان باردار استفاده از میوههای نظیر سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارند و محدود کردن میوههای شیرین مانند انگور، خربزه و انجیر را در برنامه غذايي خود داشته باشند، زيرا از راههای کاهش مصرف مواد قندی و نشاستهاي است.
لادن صديق با اشاره به خودداری از مصرف دسرهاي شيرين پس از صرف غذا توصيه كرد: استفاده از نانهای سبوسدار بجای نانهای فانتزی (نان سنگک بیش از سایر نانها سبوس دارد) در كاهش مواد نشاسته اي موثر است.
وی سبزی خوردن، سبزیهای محلی یا سالاد همراه غذا را از راه هاي افزايش فيبر عنوان كرد و افزود: میوههای تازه را بعنوان میان وعده مصرف كنيد و به جای نانهای سفید از نانهای سبوسدار استفاده کنید.
كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان هرمزگان با توصيه به اين نكته تغذيه اي زنان بارداركه قبل از شروع غذا، سالاد شامل كاهو، كلم، گل كلم، گوجه فرنگي، خيار، هويج و كرفس میل کنند، ياد آور شد: توصيه مي شود به جای مصرف آبمیوه، از خود میوهها استفاده کنید و به جای مصرف برنج سفید، از عدس پلو، لوبیا پلو، سبزي پلو و موارد مشابه استفاده کنید.

بياييد با نمك بجنگيم

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
بيشتر مردم دنيا عادت به مصرف نمك زياد دارند و اين در حالي است كه نمك زياد باعث افزايش فشار خون و خطراتي مثل بيماري‌هاي قلبي و سكته مي‌شود. 75 درصد از نمكي كه هر روز دريافت مي‌كنيم، از طريق انواع نان‌ها، غلات و غذاهاي آماده تامين مي‌گردد. رژيم‌هاي غذايي كه حاوي نمك فراوان هستند، باعث افزايش فشار خون مي‌شوند و فشار خون بالا مشكلي است كه حدود يك سوم از جمعيت جهان را درگير خود كرده است. افزايش فشار خون معمولاً علامتي ندارد، اما مي‌تواند منجر به سكته و بيماري‌هاي قلبي شود. از طرفي، كاهش بيش از حد نمك باعث كاهش قابل توجه فشار خون مي‌شود.

 چقدر نمك؟
بزرگسالان مي‌توانند روزانه 6 گرم نمك مصرف كنند (حدود 1 قاشق غذاخوري)؛ اما مصرف كودكان بايد كمتر از اين مقدار باشد. يكي از راه‌هاي كاهش نمك مصرفي اين است كه به غذاها نمك نزنيد (چه در مرحله پخت و چه روي ميز غذا) يا اگر درهنگام پخت به غذا كمي نمك مي‌زنيد، به هيچ وجه روي ميز نمكدان نگذاريد. كاهش ميزان نمك مصرفي در واقع ساده‌ترين راه براي كاهش مقدار نمك مصرفي است. گام بزرگ‌تر در اين زمينه، اطلاع از محتويات نمك مواد غذايي و انتخاب كم نمك‌ترين آنهاست. خوشبختانه اين روزها روي اغلب محصولات غذايي محتويات مواد به كار رفته به صورت برچسب درج مي‌شود. كليه محصولاتي كه بين 3/0 تا 5/1 گرم نمك دارند، محصولاتي هستند كه نمك متوسطي دارند. نمك را كلريد سديم نيز مي‌نامند. گاهي اوقات روي برچسب مواد غذايي به جاي درج مقدارنمك، ميزان سديم نوشته مي‌شود. اما مقدار سديم درج شده كمي با نمك متفاوت است. در واقع براي به دست آوردن مقدار نمك به‌كار رفته در محصول بايد مقدار سديم را در عدد 5/2 ضرب كنيد.

نکاتی مهم برای پیشگیری از مسمویت های غذایی

نوشته : زهرا فرهناک کارشناس ارشد تغذیه 
مسومیت های غذایی یک از بیماری های شایع، خصوصا در فصول گرم سال است؛ بنابراین نگهداری سالم و بهداشتی غذاها و جلوگيري از آلودگی آنها به باکتری و سایر آلاینده ها برای پیشگیری از مسمویت های غذایی ضروری به نظر مي‌رسد. نکاتی که در زیر عنوان می‌شود، راهنمای خوبی برای پیشگیری از مسمویت غذایی و حفظ سلامت مواد غذایی است.

هوشمندانه خرید کنید
روی بسته‌بندي بيشتر مواد غذایی (نظیر گوشت، فرآورده های گوشتی، موادلبنی، سس ها، کنسروها و ...)تاریخ توليد و انقضا درج شده است؛ بنابراين هنگام خرید، به تاریخ انقضا‌ي آنها توجه کنید و موادی را که تا تاریخ انقضاي‌شان زمان کوتاهی مانده است، به شرطی بخريد که تا آن موقع مصرف می‌شوند، اگرچه بهتر است از خريد آنها صرف‌نظر كنيد. در مورد ميوه‌ها و سبزیجات بسته‌بندی، علاوه بر تاریخ انقضا به وضعیت ظاهری شان نیز توجه کنید و اگر نشانه هایی از فساد دیده می‌شوند، خریداری نکنید. همچنين اگر خرید کردن شما يك تا دو ساعت طول مي‌کشد، بهتر است مواد غذایی فسادپذير نظیر گوشت، شیر و سایر مواد لبنی را  در انتها خریداری كنيد تا كمتر در دمای محیط باشند؛ به این صورت طول ماندگاری محصول نیز افزایش می‌یابد.

گوارا و دلچسب در تابستان

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
هيچ ميوه‌اي مثل هندوانه شيرين در فصل تابستان نمي‌تواند عطش انسان را برطرف كند. اگرچه اين ميوه در فصول ديگر سال نيز وجود دارد، اما هندوانه شيرين و رسيده فقط در فصل تابستان يافت مي‌شود. هندوانه مي‌تواند گرد، بيضي شكل و يا حتي مستطيل و خال خال يا ساده باشد. اين ميوه خوشمزه سرشار از آنتي‌اكسيدان و منبع بسيار خوبي از ويتامين B6 ،B3 ،B2 ،B1 ،C و A است. همچنين حاوي كاروتنوئيد و ليكوپن مي‌باشد. آنتي‌اكسيدان، باعث خنثي‌سازي راديكال‌هاي آزاد مي‌شود. راديكال‌هاي آزاد، آسيب‌هاي جدي به بدن مي‌زنند و مي‌توانند باعث اكسيده شدن كلسترول و حتي گرفتگي رگ‌هاي خون و در نهايت به حمله قلبي و يا سكته مغزي منجر شوند. ويتامين C و بتاكاروتن موجود در هندوانه خطر بيماري‌هاي قلبي و همچنين خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و اسپاسم را كاهش مي‌دهد. يك فنجان آب هندوانه مي‌تواند علائم استئوآرتريت و روماتوئيد را از بين ببرد و مصرف مداوم آن به درمان اين بيماري‌ها كمك كند. پژوهشگران زيادي، روي ليكوپن موجود در هندوانه، تحقيق كرده و اعتقاد دارند كه اين ماده خاصيت ضدسرطاني دارد. در مقايسه با انواع مواد غذايي كه تأثير آنها روي حيوانات مورد مطالعه قرار مي‌گيرد، تأثير ليكوپن موجود در هندوانه، بارها و بارها بر روي انسان آزمايش و اثبات شده است كه اين ماده از رشد سلول‌هاي سرطاني، به‌خصوص سرطان سينه، پروستات، آندومتر، ريه و روده بزرگ جلوگيري مي‌كند. خوردن آب هندوانه، باكتري‌هاي كليه و مثانه را دفع مي‌كند. مغز سفيد رنگي كه ميان پوست سبز هندوانه و گوشت قرمز رنگ آن قرار دارد، سرشار از مواد معدني و كلروفيل است. اين ميوه همچنين منبع غني از مواد معدني ضروري مانند كلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم و مقدار كمي مس، آهن و روي مي‌باشد. هندوانه، بدن را از مواد زائد سمي پاك مي‌كند و مواد معدني آن به راحتي جذب بدن مي‌شوند. آنتي‌اكسيدان موجود در آن با از بين بردن مواد سمي بدن، حملات آسم را كاهش مي‌دهد و در بهبود اين بيماري مؤثر است. اين ميوه سرشار از بتاكاروتن و ويتامين C است و به همين دليل به درمان التهاب مفاصل و روماتوئيد كمك مي‌كند. 

خواص ادويه‌ها

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
دارچين، يكي از رايج‌ترين و محبوب‌ترين ادويه‌هاست كه بيشتر از پوست آن استفاده مي‌شود. اگرچه روغن دارچين نيز خواص بي‌‌شماري دارد،  ولي چون اغلب افراد به آن حساسيت دارند، ترجيح مي‌دهند، از خود دارچين استفاده كنند. دارچين بومي مناطق استوايي آسيا، به خصوص سري‌لانكا و هند سرچشمه گرفته است؛ اما در حال حاضر در تمام مناطق گرمسيري جهان رشد مي‌كند. به دليل خواص درماني، اين گياه در بسياري از طب‌هاي سنتي، به خصوص هند، موقعيت برجسته‌اي پيداكرده است. به طور سنتي، با توجه به خواص دارويي دارچين در بسياري از فرهنگ‌ها از آن براي درمان بيماري‌هايي همچون اسهال، ورم مفاصل، گرفتگي قاعدگي، عفونت قارچي، سرماخوردگي، آنفلوآنزا و مشكلات گوارشي استفاده مي‌شود. در حال حاضر نيز در سراسر دنيا از آن براي درمان مشكلات قلبي و تنفسي و عفونت‌هاي پوستي استفاده مي‌گردد. از جمله خواص دارچين مي‌توان ضدقارچ، ضدباكتري، ضدميكروب و ضدلخته شدن خون اشاره كرد. دارچين سرشار از مواد معدني ضروري مانند منگنز، آهن، كلسيم و غني از فيبر است.

زرد چوبه
هر فردي اگر فقط مدت كوتاهي در آشپزخانه بوده و اطلاعات بسيار جزئي در مورد آشپزي داشته باشد، حتماً زردچوبه را مي‌شناسد. زردچوبه از ريشه گياهي تهيه مي‌شود كه خيلي به زنجفيل شبيه است. ريشه گياه را خشك و آسياب مي‌كنند تا پودر زردچوبه به دست آيد. اين ادويه عمدتاً در هند و آسيا به عنوان طعم‌دهنده و رنگ‌دهنده غذا استفاده مي‌شود. رنگ آن زرد قهوه‌اي است. خواص زردچوبه در درجه اول به دليل وجود ماده‌اي به نام كوركومين مي‌باشد.  با توجه به خاصيت ضدالتهابي، زردچوبه در درمان آرتروز، آرتريت و روماتوئيد بسيار مفيد است. 

همه چيز پيرامون روغن ماهي روغني كه اكسير سلامت است

نوشته : دكتر سيدعلي كشاورز متخصص تغذيه 
مقدار روغن در ماهي‌هاي مختلف متفاوت است اما روغن ماهي منبع غني و فشرده‌اي از انواع امگا 3 است و بصورت كيسه‌هاي ژله‌اي عرضه مي‌شود. روغن ماهي از كبد ماهي تهيه مي‌شود و منبع غني از ويتامين A و D است. بسياري از خواص درماني روغن ماهي به خاطر وجود امگا3، اسيدهاي چرب ضروري، مثل اسيد Docisahenaenoic و اسيد eicosapentaenoic (EDA , DHA)A است. اسيدهاي چرب ضروري ديگري كه در روغن ماهي وجود دارند، عبارتند از: اسيد آلفالينولينك و اسيد گامالينولينك، ماهي‌هاي مختلفي مي‌توانند به عنوان منبع تهيه روغن، مورد استفاده قرار بگيرند، مثل ماهي تن، ماهي قزل‌آلا، ماهي كولي، ماهي ساردين و ... اما در ميان انواع مختلف ماهي، به طور معمول روغن ماهي از ماهي‌هايي همچون شاه ماهي، خال مخالي، ساردين، قزل آلا و ماهي تن به دست مي‌آيد. كيفيت روغن ماهي به دو عامل بستگي دارد؛ اول نوع ماهي كه روغن از آن گرفته شده است. دوم: درصد خالصي روغن و عدم تركيب آن با مواد افزودني ديگر. 

 كاهش بيماري‌هاي قلبي:
پژوهش‌هاي انجمن قلب آمريكا نشان مي‌دهد كه امگا 3 در كاهش بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي بسيار مؤثر است.بنابراين روغن ماهي كه سرشار از امگا‌3  LDLمي‌باشد، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. اين روغن كلسترول بد را پايين مي‌آورد و مانع تجمع تري‌گليسيريد اضافي در بدن مي‌شود و كلسترول خوب را افزايش مي‌دهد. پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه روغن ماهي از آترواسكلروز در بيماران مبتلا به عروق كرونر جلوگيري مي‌كند؛ بنابراين پژوهش‌ها در درمان پيشگيري از سكته قلبي مؤثر است و مصرف منظم آن مرگ و مير ناشي از حملات ناگهاني قلبي را كاهش مي‌دهد.