به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اندازهگیری فشار متوسط شریانی نسبت به فشار خون سیستولیک یا فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، فاکتور پیشبینی کننده بهتری برای افزایش فشارخون بارداری است. با توجه به فرضیه " اثر محافظتی مکمل روغن ماهی بر فشارخون بارداری " و اهمیت کنترل فشارخون در بارداری، مطالعهای به منظور بررسی اثر مصرف مکمل روغن ماهی بر فشار متوسط شریانی در حاملگی توسط معصومه داودآبادی فراهانی، مربی از دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اراک وهمکارانش انجام شد.
در این مطالعه کارآزمای بالینی، 120 مادر باردار سالم به طور تصادفی به دو گروه 60 نفره تقسیم شدند. در حالی که مراقبت بارداری برای هر دو گروه یکسان انجام میشد، فقط به گروه مداخله، از هفته 16 تا انتهای بارداری، روزانه یک کپسول 1000 میلیگرمی روغن ماهی سالمون داده شد. فشارخون سیستول و دیاستول در هر دو گروه، هر 4 هفته یک بار تا 28 هفتگی، هر 2 هفته یک بار از 28 تا 36 هفتگی و هفتهای 1 بار از 36 هفتگی تا پایان بارداری اندازهگیری و متوسط فشارخون شریانی نیز محاسبه شد. با استفاده از نرم افزار SPSS ، دادهها با آزمون تحلیلی تی تست و من ویتنی آنالیز شد.
یافتهها حاکی از آن است که میانگین فشار متوسط شریانی در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 78.46 و 80.76 میلیمتر جیوه بود. آزمون تی، اختلاف معنیداری بین دو گروه را نشان نداد.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن مکمل روغن ماهی به رژیم غذایی مادران باردار تاثیری در کاهش فشار متوسط شریانی آنها ندارد.
شایان ذکر است این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر