افزایش مصرف ویتامین D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخي سرطان ها ارتباط دارد.

وي افزود: ارتباط بروز سرطان با
مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده يا بازدارنده بيانگر
نقش کليدي تغذيه در ايجاد و يا پيشگيري از ايجاد سرطان، است.
دكتر ترابي در خصوص عوامل تغذیه ای كه سبب پيشگيري از سرطان مي شوند، گفت: آنتی اکسیدان ها يكي از اين گروه مواد غذايي هستند كه از ترکيبات در غذاها به شمار رفته و راديکال هاي آزاد را در بدن از بين مي برند يا مانع از شکل گيري آنها مي شوند، راديکال هاي آزاد عامل ايجاد سرطان هستند.
اين متخصص تغذيه گفت: گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند كه مي توانند رادیکال های آزاد را که عامل ايجاد سرطان و بسياري از بيماري هاي ديگر است را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل گیری آن ها شوند مهمترین آنتی اکسیدان های بدن ویتامین های A، C ،E سلنیوم، روي و منيزيم هستند.
وي تصريح كرد: برخي مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بروکلی. منابع غذایی غنی از ویتامین C ، ذرت، مغزها، زیتون، سبزی های برگ دار و سبز، روغن های گیاهی و سبوس گندم منابع غذایی غنی از ویتامین E به شمار مي روند.
دكتر ترابي ادامه داد: هویج، میوه های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه منابع غذایی کاروتنوئیدها و انواع مغزها، ماهی و ساير غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها منابع غذایی سلنیوم هستند.
وي تأكيد كرد: احتمال بروز برخی از سرطان ها در افرادی که روزانه ميوه و سبزی مصرف می کنند کمتر است برای پيشگيری از سرطان و ساير بيماری های مزمن روزانه حداقل 5 واحد از میوه ها و سبزی های متنوع مصرف كنيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر