افزایش مصرف ویتامین D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخي سرطان ها ارتباط دارد.
دكتر پريسا ترابي كارشناس تغذيه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين كه یک سوم از کل سرطان های دنیا با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است، اظهار داشت: امروزه سرطان بعد از بيماري هاي قلبي عروقي به عنوان مهم ترین عامل مرگ و مير در كشورهای دنیا مطرح است و در دهه های آینده اولین عامل مرگ و میر به ویژه در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.
وي افزود: ارتباط بروز سرطان با
مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده يا بازدارنده بيانگر
نقش کليدي تغذيه در ايجاد و يا پيشگيري از ايجاد سرطان، است.
دكتر ترابي در خصوص عوامل تغذیه ای كه سبب پيشگيري از سرطان مي شوند، گفت: آنتی اکسیدان ها يكي از اين گروه مواد غذايي هستند كه از ترکيبات در غذاها به شمار رفته و راديکال هاي آزاد را در بدن از بين مي برند يا مانع از شکل گيري آنها مي شوند، راديکال هاي آزاد عامل ايجاد سرطان هستند.
اين متخصص تغذيه گفت: گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند كه مي توانند رادیکال های آزاد را که عامل ايجاد سرطان و بسياري از بيماري هاي ديگر است را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل گیری آن ها شوند مهمترین آنتی اکسیدان های بدن ویتامین های A، C ،E سلنیوم، روي و منيزيم هستند.
وي تصريح كرد: برخي مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بروکلی. منابع غذایی غنی از ویتامین C ، ذرت، مغزها، زیتون، سبزی های برگ دار و سبز، روغن های گیاهی و سبوس گندم منابع غذایی غنی از ویتامین E به شمار مي روند.
دكتر ترابي ادامه داد: هویج، میوه های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه منابع غذایی کاروتنوئیدها و انواع مغزها، ماهی و ساير غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها منابع غذایی سلنیوم هستند.
وي تأكيد كرد: احتمال بروز برخی از سرطان ها در افرادی که روزانه ميوه و سبزی مصرف می کنند کمتر است برای پيشگيری از سرطان و ساير بيماری های مزمن روزانه حداقل 5 واحد از میوه ها و سبزی های متنوع مصرف كنيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر