مصرف سبزی ها در تابستان تشنگی را كاهش می دهد




دكتر 'مسعود كیمیاگر' در گفت و گو با ایرنا افزود: سبزیها نسبت به میوه ها دارای كالری كمتر اما سرشار از ویتامین هستند به عنوان مثال گوجه فرنگی و هویج داری یك سوم قند اما پرتقال یكصد گرمی دارای 12 تا 13 گرم قند است.

وی افزود: در خرد كردن سبزیها باید از كارد تیز استفاده كرد چرا كه كارد كند، منجر به از بین رفتن ویتامین سبزی می شود.كیمیاگر درباره شست و شوی سبزیها گفت: بعد از پاك كردن سبزی، باید سبزی به مدت نیم ساعت در آب همراه با مواد ضد عفونی كننده یا مایعات پاك كننده قرار گیرد به گونه ای كه تخم های انگل از سبزی جدا شود.این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: مردم باید از سبزیهای تازه استفاده كنند چرا كه ویتامین سبزیهای پلاسیده از بین رفته و خوردن آن هیچ تاثیری نخواهد داشت.

وجود ماده ای ضد سرطانی در خشخاش

مکانیزم موجود در خشخاش باعث تولید ماده ای به نام noscapine می شود که ماده ای ضد سرطانی است.
به گزارش خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران، محققان از مکانیزم طبیعی که در خشخاش وجود دارد و تولید  noscapineمی کند اطلاعات زیادی ندارند.
  noscapine ماده ای دارای خواص ضد تومور است که از آن به عنوان تسکین دهنده سرفه استفاده می شود. این کشف که در مجله علوم به چاپ رسیده است شرح شیوه ای را بیان می کند که در آن کشت کو کنار ، تولید این ماده ، یک آلکالوئید است که اعتیاد آور نیست بر این اساس محققان تصمیم به تولید این مولکول و بهبود تولید آن را گرفتند.
 بررسی گونه های گیاه خشخاش که تولید مقدار بالایی از noscapine  را بهمراه دارد تنها به دو گونه این گیاه ختم می شود محققان دریافتند که مکانیسم سنتز  noscapine  که بوسیله 10ژن که مسئول کنترل تولید 5 نوع مختلف از آنزیم هستند که مجموعه ای پیچیده تر از ژن در گیاهان را یافتند.
 دستیابی به موفقیت در پژوهش  زمانی اتفاق افتاد که محققان دریافتند که انواع خشخاش که تولید noscapine  می کنند و گونه هایی که تولید می شوند قابل تجزیه و تحلیل هستند.
 ژنهایی ارثی هستند که در کنار هم قرار می گیرند و منفرد نیستند بلکه مجموعه ای از ژنها هستند هویت و چیدمان ژنها در این مجموعه بررسی قوای ژنتیکی این گیاهان مشخص می شوند.
ایان گراهام از دانشگاه یورک می گوید: مجموعه ای را پیدا کرده ایم که از ژنها پشتیبانی می کند و تقریبا مکانیزم تولید کل noscapine  را بعهده دارد و به ما کمک می کند تا تمام مراحل مربوط به مکانیسم را تعریف و توجیح کنیم.

مصرف بادام زميني شير مادر را افزايش می دهد

بادام زميني داراي خاصيت ضد سرطاني بوده و زياد كننده شير مادر است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر محمد حسين صالحي سورمقي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بادام زميني ضد چسبندگي پلاكت بوده و رقيق كننده خون است همچنين روغن بادام زميني نرم كننده پوست بوده و در جهان به نام «آراشيد» شناخته مي شود.

وي با اشاره به اين كه روغن بادام زميني چربي و كلسترول خون را بالا نمي برد،‌ افزود: بادام زميني حاوي ويتامين گروه ب و د است و مصرف آن براي همه سنين توصيه مي شود.

این متخصص فارماگنوزی طب گیاه شناسی خاطرنشان كرد: در مورد مصرف بادام زميني هيچگونه عارضه اي گزارش نشده ولي بعضي افراد به آن حساسيت دارند. از نظر خواص، تفاوتي بين خام يا بو داده آن وجود ندارد و به طور معمول مي تواند روزي چند عدد ميل شود.

به كفته دكتر سورمقي، كره بادام زميني هم داراي خواص مفيد بادام زميني است اما چون تفاله بادام از آن جدا مي شود همه خواص خوب آن را ندارد.

استفاده از نمك هاي تصفيه نشده، باعث كم خوني مي شود

وجود ناخالصي ها در نمك مي تواند ايجاد مسموميت كرده و حتي باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز كم خوني ناشي از كمبود آهن شود.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت‌:‌ مصرف نمك هاي معمولي و تصفيه نشده علاوه بر اين كه پاسخگوي نياز بدن به يد نيست حاوي ناخالصي هاي محلول و نامحلول زيان آوري هستند كه مي تواند سلامت مصرف كننده را به مخاطره انداخته و منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام هاي گوارشي، كليوي، كبدي و ريوي شود.

وي افزود: نمك، جزء جدايي ناپذير سفره ايراني و يكي از اجزاي كوچك اما مهم در آشپزي است و مقدار مجاز آن نقش حياتي در بدن انسان دارد.

افراد مبتلا به بيماری سنگ کيسه صفرا، کنگر نخورند

کارشناس نظارت بر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: زنان باردار و افراد مبتلا به بيماری سنگ کيسه صفرا، کنگر نخورند.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ صديقه پيروان با اشاره به خواص کنگر گفت: کنگر گياهی خودرو با برگ هايی شبيه کرفس است و علاوه بر اينکه منبع پتاسيم است، طبيعتی گرم و خشک دارد به همين علت توصيه می شود که کنگر همراه با ماست مصرف شود.

وی ادامه داد: کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و در ضمن، مصرف آن باعث تقويت دستگاه گوارش نيز می‌شود.

پيروان درباره خواص درمانی کنگر يادآور شد: کنگر در درمان يرقان، نارسايی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شيميايی محافظت می‌کند. همچنين به علت دارا بودن ماده‌ای به نام سينارين باعث کاهش کلسترول و تری‌گليسيريد خون می‌شود.

وی در پايان با بيان اين كه خوردن کنگر برای افراد مبتلا به ناراحتی کليه و همچنين زنان باردار مناسب نيست افزود: باتوجه به اينکه کنگر باعث انقباض کيسه‌صفرا می‌شود ، توصيه می شود افراد مبتلا به سنگ کيسه صفرا از خوردن کنگر صرف‌نظر کنند.

چه عاملي موجب بي اشتهايي كودك مي شود؟


اضطراب، افسردگي و يا رفتارهاي وسواسي مادر مي تواند باعث كم اشتهايي و بدغذايي كودك شود و بسياري از مشكلات رفتاري، خلقي و تغذيه اي كودكان را ايجاد كند.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه سلامت رواني مادر نقش عمده اي در تغذيه كودك دارد،‌ اظهار داشت:‌ به دليل اين كه مغز فعال كودك آماده دريافت همه پيام هاي محيط زندگي و اطرافيان است عادات خوب غذايي هم بايد از سنين پايين به كودك آموزش داده شود و همه افراد بزرگتر خانواده بايد بدانند رفتارهاي غذايي آنان مي تواند براي افراد كوچكتر خانواده الگو باشد.

شکلات تلخ بخوريد!


براي جلوگيري از حمله قلبي و مغزي
مصرف  شکلات تلخ احتمال حملات قلبي و مغزي را کاهش مي دهد.
 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، مصرف روزانه شکلات تلخ به افرادي که به مشکلات متابوليسمي مبتلا هستند کمک مي کند تا کمتر در معرض حملات قلبي و مغزي قرار گيرند.
مشکلات متابوليسمي اختلالاتي هستند که احتمال حملات قلبي و مغزي را افزايش مي دهند
هم اکنون بيماري هاي قلبي عروقي مهمترين عامل مرگ در سراسر دنيا محسوب مي شوند و از آنجا که شکلات با حداقل 60 درصد کاکائو مي تواند به سلامت قلب کمک کند، مصرف روزانه آن مي تواند به بيماران کمک کند.

با نوشيدن چاي خود را در برابر ديابت واكسينه كنيد

46-10.jpg
گروهي از پزشكان آلماني ادعا كرده‌اند كه بهترين و موثرترين شيوه براي كاهش خطر ابتلا به ديابت نوشيدن حداقل چهار فنجان چاي در روز است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين پزشكان عادت‌هاي نوشيدن چاي را در بيش از 12 هزار بيمار مبتلا به ديابت نوع دوم در سراسر اروپا، ارزيابي كرده و دريافتند كه نوشيدن حداقل چهار فنجان چاي در روز خطر پيشرفت ديابت را در اين بيماران تا 20 درصد كاهش داد كه اين ميزان، براي مبتلايان به ديابت رقم قابل ملاحظه‌اي است.
به نوشته روزنامه ديلي ميل، اين پزشكان تاكيد كردن مزاياي نوشيدن چاي در پيشگيري از ديابت فقط شامل حال افرادي مي‌شود كه عادت به نوشيدن چاي زياد در طول روز دارد اما در افرادي كه كمتر از سه فنجان در روز چاي مي‌نوشند، تاثيري ندارد.
"كريستين هردر" متخصص اصلي در اين آزمايشات در مركز مطالعات ديابت ليبنيز در دانشگاه آلماني "هنريش هين" خاطرنشان كرد: چاقي يك فاكتور خطرزاي اصلي در بروز ديابت نوع دوم است اما عوامل رژيمي نيز در اين زمينه نقش مهمي دارند كه يكي از اين عوامل مصرف چاي است.
وي تشريح كرد: چاي با تاثيرگذاري روي هضم گلوكز، جذب گلوكز و حفاظت از سلول‌هاي بتا در برابر مولكول‌هاي راديكال آزاد، خطر بروز ديابت نوع دوم را كاهش مي‌دهد.

بهترين منابع غذايي براي تامين پروتئين مورد نياز بدن

02.png
پروتئین‌ها یکی از منابع اصلی غذايي و از مهمترین عوامل تشکیل دهنده ساختار بدن محسوب مي‌شوند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان تغذيه و سلامت تاكيد دارند كه مصرف منابع غذايي پروتئيني برای کنترل سوخت و ساز و فرآيندهاي حیاتی بدن، لازم و ضروری است. امروزه با تاکید متخصصان رژیم‌های غذایی بر خوردن غذاهای کم چرب و کم کالری، پروتئین که یکی از عناصر موثر در تعيين وزن بدن اما درعين حال از منابع اصلي تغذيه‌اي است از رژیم غذایی افراد حذف شده و یا مصرف آن به حداقل رسیده است.
مطالعات نشان می‌دهند که کاهش یا عدم مصرف غذاهای پروتئین دار، منجر به پرخوری و اضافه وزن می شود. علاوه بر این، مصرف پروتئین برای رشد و ترمیم عضلات بدن ضروری است.
سايت اينترنتي هلت آليشزنس در مقاله جديد در اين باره آورده است اگر قصد داريد یک برنامه غذایی سالم را دنبال كنيد در نظر داشته باشيد كه 10 تا 35 درصد از غذاي دريافتي روزانه‌تان را بايد پروتئين‌ها تشكيل دهند.

ازمصرف عسل تايکسالگي خودداري شود/غذاهاي مانده را يكبار بيشتر گرم نكنيد

1-1.gif
يك متخصص مسموميت‌ها توصيه كرد: غذاهاي مانده در يخچال را يک بار بيشتر گرم نکنيد و اگر در اين مرحله چيزي از غذا باقي ماند آن را ديگر مصرف نکنيد.
دكتر سيد نادر مصطفوي يزدي در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه يزد، در خصوص مسموميت ناشي از کنسروها گفت: در مجموع 7 نوع سم بوتوليسم داريم كه سه نوع آن در انسان بيشتر بيماري زا است و انواع بيماري از جهت نحوه ايجاد آن شامل بوتوليسم نوزادي، مسموميت غذايي و بوتوليسم زخم است.
وي اظهار داشت: کلستريديوم بوتولينوم يك ميکروب ميله‌اي شكل (باسيل) است و زماني كه در محيط داراي پروتئين با PH مناسب مانند کنسروها يا غذاهاي مانده قرار گيرد، شروع به رشد مي‌كند و مواد دفعي آن همان سم بوتولونيوم است.