مـقـایـسـه هـفـت شـیـر




از شیرکاکائو تا شیرموز
مـقـایـسـه هـفـت شـیـرشاید شما هم مثل ما وقتی که وارد مغازه ای می شوید و تصمیم می گیرید یک پاکت شیر برای صبحانه خود یا فرزندتان بخرید، با مدل های مختلف شیر از شیرهای کم چرب و پرچرب گرفته تا انواع طعم دار آنها روبرو شوید و ندانید که خرید کدام نوع بهتر است...
به همین دلیل در این مطلب نگاهی اجمالی به خوب و بد پرمصرف ترین شیرهای موجود در بازار انداخته ایم تا انتخاب خودمان و شما را ساده تر کنیم.

شير ساده بنوشيد نه طعم‌دار

جام جم آنلاين: بسياري از افراد بويژه كودكان طعم شير را نمي‌پسندند و ميانه خوبي با آن ندارند. اين موضوع بيشتر در كودكاني ديده مي‌شود كه ذائقه آنها به يكي از طعم‌هاي اصلي بخصوص طعم شيرين گرايش پيدا كرده است.

از نظر روان‌شناسي ذائقه كودك به طعم، نوع، بافت و شكل ظاهري غذا اغلب از شش ماهگي تا 16 ـ 15 ماهگي شكل مي‌گيرد.
حال اگر در اين دوره زماني كه تغذيه كمكي كودك شروع مي‌شود، مادر سعي كند از طريق مواد غذايي متنوع، طعم‌هاي مختلف را به كودك بچشاند، مي‌تواند ذائقه او را سرو سامان داده و به مصرف انواع مواد غذايي مختلف عادت دهد.
اما در كودكي كه مصرف خوراكي‌ها و نوشيدني‌هاي شيرين در او به شكل يك عادت در آمده باشد، ساير طعم‌ها برايش جذابيتي نداشته و ديگر نمي‌تواند شيرسفيد بدون طعم را بنوشد.
از اين رو مادر ناچار است براي تامين نيازهاي تغذيه‌اي كودك از طريق شير، او را به نزديك ترين سوپرماركت برده و از او بخواهد كه از ميان شيرهاي طعم‌داري چون شير كاكائو، شير عسل و شير قهوه يك نوشيدني انتخاب كند.
اما سوال اينجاست آيا مي‌توان شيرهاي طعم‌دار را جايگزين دائم شير سفيد كرد؟ ارزش و خواص تغذيه‌اي اين شيرها چه ميزان است؟

حفظ تندرستي در سايه منيزيم

جام جم آنلاين: منيزيم چهارمين ماده معدني از نظر فراواني در بدن بعد از كلسيم، پتاسيم و سديم است و از نظر فراواني درون سلولي، منيزيم بعد از پتاسيم در جايگاه دوم قرار دارد.

ميزان كلي منيزيم در بدن حدود 25 گرم است. 50 تا 60 درصد، منيزيم بدن در استخوان‌بندي، 20 تا 30 درصد آن در عضلات و كمتر از يك درصد آن در خون يافت مي‌شود.
منيزيم به طور عمده درون سلول هاست و بيش از 300 واكنش آنزيمي بدن به حضور منيزيم نياز دارد. منيزيم براي تعداد زيادي از اعمال متابوليك ضروري است، زيرا آنزيم‌هاي نيازمند منيزيم در متابوليسم كربوهيدرات، چربي، پروتئين و الكتروليت‌ها دخالت دارند.
وجود منيزيم براي انتقال، ذخيره و مصرف انرژي حياتي است. به علاوه منيزيم نقش اساسي در رشد سلول‌ها، توليد مثل و ساختار و نفوذپذيري غشاي سلولي دارد.
به علت متنوع بودن نقش‌ منيزيم در بدن جانداران، كمبود آن به شكل‌هاي گوناگون از جمله اختلالات الكتروليت‌ها (كلسيم و پتاسيم)، متابوليك، عصبي، عضلاني و قلبي ـ عروقي پديدار مي‌شود.
سبزيجات سبز مانند اسفناج منبع خوبي براي منيزيم است. برخي حبوبات مانند لوبيا و نخود، دانه‌ها و مغزها و غلات سبوس‌دار نيز منيزيم دارند.

مصرف سبزی ها در تابستان تشنگی را كاهش می دهد




دكتر 'مسعود كیمیاگر' در گفت و گو با ایرنا افزود: سبزیها نسبت به میوه ها دارای كالری كمتر اما سرشار از ویتامین هستند به عنوان مثال گوجه فرنگی و هویج داری یك سوم قند اما پرتقال یكصد گرمی دارای 12 تا 13 گرم قند است.

وی افزود: در خرد كردن سبزیها باید از كارد تیز استفاده كرد چرا كه كارد كند، منجر به از بین رفتن ویتامین سبزی می شود.كیمیاگر درباره شست و شوی سبزیها گفت: بعد از پاك كردن سبزی، باید سبزی به مدت نیم ساعت در آب همراه با مواد ضد عفونی كننده یا مایعات پاك كننده قرار گیرد به گونه ای كه تخم های انگل از سبزی جدا شود.این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: مردم باید از سبزیهای تازه استفاده كنند چرا كه ویتامین سبزیهای پلاسیده از بین رفته و خوردن آن هیچ تاثیری نخواهد داشت.

وجود ماده ای ضد سرطانی در خشخاش

مکانیزم موجود در خشخاش باعث تولید ماده ای به نام noscapine می شود که ماده ای ضد سرطانی است.
به گزارش خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران، محققان از مکانیزم طبیعی که در خشخاش وجود دارد و تولید  noscapineمی کند اطلاعات زیادی ندارند.
  noscapine ماده ای دارای خواص ضد تومور است که از آن به عنوان تسکین دهنده سرفه استفاده می شود. این کشف که در مجله علوم به چاپ رسیده است شرح شیوه ای را بیان می کند که در آن کشت کو کنار ، تولید این ماده ، یک آلکالوئید است که اعتیاد آور نیست بر این اساس محققان تصمیم به تولید این مولکول و بهبود تولید آن را گرفتند.
 بررسی گونه های گیاه خشخاش که تولید مقدار بالایی از noscapine  را بهمراه دارد تنها به دو گونه این گیاه ختم می شود محققان دریافتند که مکانیسم سنتز  noscapine  که بوسیله 10ژن که مسئول کنترل تولید 5 نوع مختلف از آنزیم هستند که مجموعه ای پیچیده تر از ژن در گیاهان را یافتند.
 دستیابی به موفقیت در پژوهش  زمانی اتفاق افتاد که محققان دریافتند که انواع خشخاش که تولید noscapine  می کنند و گونه هایی که تولید می شوند قابل تجزیه و تحلیل هستند.
 ژنهایی ارثی هستند که در کنار هم قرار می گیرند و منفرد نیستند بلکه مجموعه ای از ژنها هستند هویت و چیدمان ژنها در این مجموعه بررسی قوای ژنتیکی این گیاهان مشخص می شوند.
ایان گراهام از دانشگاه یورک می گوید: مجموعه ای را پیدا کرده ایم که از ژنها پشتیبانی می کند و تقریبا مکانیزم تولید کل noscapine  را بعهده دارد و به ما کمک می کند تا تمام مراحل مربوط به مکانیسم را تعریف و توجیح کنیم.

مصرف بادام زميني شير مادر را افزايش می دهد

بادام زميني داراي خاصيت ضد سرطاني بوده و زياد كننده شير مادر است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر محمد حسين صالحي سورمقي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بادام زميني ضد چسبندگي پلاكت بوده و رقيق كننده خون است همچنين روغن بادام زميني نرم كننده پوست بوده و در جهان به نام «آراشيد» شناخته مي شود.

وي با اشاره به اين كه روغن بادام زميني چربي و كلسترول خون را بالا نمي برد،‌ افزود: بادام زميني حاوي ويتامين گروه ب و د است و مصرف آن براي همه سنين توصيه مي شود.

این متخصص فارماگنوزی طب گیاه شناسی خاطرنشان كرد: در مورد مصرف بادام زميني هيچگونه عارضه اي گزارش نشده ولي بعضي افراد به آن حساسيت دارند. از نظر خواص، تفاوتي بين خام يا بو داده آن وجود ندارد و به طور معمول مي تواند روزي چند عدد ميل شود.

به كفته دكتر سورمقي، كره بادام زميني هم داراي خواص مفيد بادام زميني است اما چون تفاله بادام از آن جدا مي شود همه خواص خوب آن را ندارد.

استفاده از نمك هاي تصفيه نشده، باعث كم خوني مي شود

وجود ناخالصي ها در نمك مي تواند ايجاد مسموميت كرده و حتي باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز كم خوني ناشي از كمبود آهن شود.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت‌:‌ مصرف نمك هاي معمولي و تصفيه نشده علاوه بر اين كه پاسخگوي نياز بدن به يد نيست حاوي ناخالصي هاي محلول و نامحلول زيان آوري هستند كه مي تواند سلامت مصرف كننده را به مخاطره انداخته و منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام هاي گوارشي، كليوي، كبدي و ريوي شود.

وي افزود: نمك، جزء جدايي ناپذير سفره ايراني و يكي از اجزاي كوچك اما مهم در آشپزي است و مقدار مجاز آن نقش حياتي در بدن انسان دارد.

افراد مبتلا به بيماری سنگ کيسه صفرا، کنگر نخورند

کارشناس نظارت بر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: زنان باردار و افراد مبتلا به بيماری سنگ کيسه صفرا، کنگر نخورند.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ صديقه پيروان با اشاره به خواص کنگر گفت: کنگر گياهی خودرو با برگ هايی شبيه کرفس است و علاوه بر اينکه منبع پتاسيم است، طبيعتی گرم و خشک دارد به همين علت توصيه می شود که کنگر همراه با ماست مصرف شود.

وی ادامه داد: کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و در ضمن، مصرف آن باعث تقويت دستگاه گوارش نيز می‌شود.

پيروان درباره خواص درمانی کنگر يادآور شد: کنگر در درمان يرقان، نارسايی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شيميايی محافظت می‌کند. همچنين به علت دارا بودن ماده‌ای به نام سينارين باعث کاهش کلسترول و تری‌گليسيريد خون می‌شود.

وی در پايان با بيان اين كه خوردن کنگر برای افراد مبتلا به ناراحتی کليه و همچنين زنان باردار مناسب نيست افزود: باتوجه به اينکه کنگر باعث انقباض کيسه‌صفرا می‌شود ، توصيه می شود افراد مبتلا به سنگ کيسه صفرا از خوردن کنگر صرف‌نظر کنند.

چه عاملي موجب بي اشتهايي كودك مي شود؟


اضطراب، افسردگي و يا رفتارهاي وسواسي مادر مي تواند باعث كم اشتهايي و بدغذايي كودك شود و بسياري از مشكلات رفتاري، خلقي و تغذيه اي كودكان را ايجاد كند.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه سلامت رواني مادر نقش عمده اي در تغذيه كودك دارد،‌ اظهار داشت:‌ به دليل اين كه مغز فعال كودك آماده دريافت همه پيام هاي محيط زندگي و اطرافيان است عادات خوب غذايي هم بايد از سنين پايين به كودك آموزش داده شود و همه افراد بزرگتر خانواده بايد بدانند رفتارهاي غذايي آنان مي تواند براي افراد كوچكتر خانواده الگو باشد.

شکلات تلخ بخوريد!


براي جلوگيري از حمله قلبي و مغزي
مصرف  شکلات تلخ احتمال حملات قلبي و مغزي را کاهش مي دهد.
 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، مصرف روزانه شکلات تلخ به افرادي که به مشکلات متابوليسمي مبتلا هستند کمک مي کند تا کمتر در معرض حملات قلبي و مغزي قرار گيرند.
مشکلات متابوليسمي اختلالاتي هستند که احتمال حملات قلبي و مغزي را افزايش مي دهند
هم اکنون بيماري هاي قلبي عروقي مهمترين عامل مرگ در سراسر دنيا محسوب مي شوند و از آنجا که شکلات با حداقل 60 درصد کاکائو مي تواند به سلامت قلب کمک کند، مصرف روزانه آن مي تواند به بيماران کمک کند.