میگو و خواص آن



میگو و خواص آن
میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و غالبا در دریا زندگی می کنند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
میگو منبع عالی ویتامین B۱۲، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و آهن و نیاسین است.
ویتامین D۳ به طور طبیعی در فراورده های حیوانی یافت می شود که غنی ترین آنها روغن ماهی است. سلنیوم در انواع غذاهای دریایی موجود است و آثار آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از سرطان موثر است.
سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA اهمیت دارد و در فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دخالت دارد که در کبد مواد سمی را خنثی می کند.مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو ۷/۸۱ درصد نیاز روزانه به سلنیوم را برطرف می کند.میگو حاوی آمینو اسید تریپتوفان است و این آمینو اسید در بدن تبدیل به نیاسین (ویتامین B۳) می شود و در کل نیاسین میگو را بالا می برد.

آشنایی با خواص دمنوش گل همیشه بهار

همیشه بهار گیاهی است با گل‌های درشت به رنگ زرد و نارنجی، که دارای خواص درمانی مفیدی است.مشخصات عمومی:
همیشه بهار گیاهی است با نام علمی Calendula officinails که متعلق به خانواده Asteraceae (کاسنی) است.
گیاهی با برگ‌های بلند و باریک، علفی و یک‌ساله با گل‌های درشت به قطر 4 تا 7 سانتی‌متر که به رنگ زرد یا نارنجی هستند و ریشه آن نیز مخروطی شکل است.
آشنایی با خواص دمنوش این گیاه:
• دمنوش همیشه بهار، دارای خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریال است.[عصاره صمغ پسته ضد التهاب است]
• داروی محرک ایمنی در بدن است.
• برای درمان عفونت‌های گوش مفید است.[نکته بهداشتی روز:‌ علائم عفونت گوش در کودکان]
• برای درمان ورم ملتحمه چشم کاربرد دارد.
• محرک تولید کلاژن است.
• دمنوش همیشه بهار را می‌توانید برای تسکین گلودرد و التهابات دهانی، قرقره کنید.
• برای سم زدائی بدن پس از عمل، مفید است.
• برای درمان اختلالات دستگاه گوارش  به کار می‌رود.

• برای تنظیم دوره قاعدگی مفید است.[نکته بهداشتی روز: علائم اختلال قاعدگی]
• این دمنوش را می‌توان در یخچال نگه‌داری کرد و از آن برای نرم کردن پوست استفاده کرد.
•  حتی این دمنوش را می‌توان به طور مستقیم بر روی پوست ملتهب (آکنه، هموروئید و غیره) مالید.
طرز تهیه دمنوش گل همیشه بهار
به اندازه یک مشت از گل خشک شده همیشه بهار را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را دم کنید.


منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-110688.aspx

پرخوري عصبي

نوشته  : آمنه چوپاني 
پرخوري عصبي يا جوع، نوعي اختلال در غذا خوردن است كه فرد پس از خوردن غذا احساس چاقي مي‌‌كند و به علت ترس از چاقي دچار عذاب وجدان شده و كاري انجام مي‌دهد كه منجر به تهوع و برگشت غذا از معده به بيرون شود. اين افراد معمولاً هيچ كنترلي روي غذا خوردن ندارند و تا آنجا كه مي‌توانند غذا مي‌خورند؛ ولي اغلب وزن طبيعي و ايده‌آل دارند. افرادي كه از اين بيماري رنج مي‌برند، اغلب به نخوردن غذا و روزه گرفتن و يا استفاده از ملين‌ها (مسهل‌‌ها) يا مدرها (ادارآورها) و يا به ورزش بيش از حد روي مي‌آورند. آنها با انجام اين كارها خودشان را تنبيه مي‌‌كنند تا زياد غذا نخورند و بدين طريق از شر كالري‌هاي اضافي راحت شوند. اين بيماري در ميان زنان شايع‌تر از مردان است و معمولاً فرد در سنين نوجواني و يا جواني به اين بيماري مبتلا مي‌شود، چون در اين سنين، افراد، بيشتر نگران ظاهر خود هستند و حساسيت بيشتري به اندام خود دارند. اين بيماران هميشه نگران نظر ديگران نسبت به ظاهر خود هستند. بيشتر كساني كه از اين بيماري رنج مي‌برند، در ظاهر علامت و نشانه خاصي ندارند و خوب و سلامت به نظر مي‌رسند. وقتي كاري به طور مداوم تكرار شود، در قسمت ناخودآگاه مغز ثبت خواهد شد؛ مثل رانندگي كردن و يا دوچرخه‌سواري؛ به همين دليل است كه اكثر بيماران بعد از حالت تهوع، هميشه با خود مي‌گويند اين آخرين باري است كه اين كار را انجام دادم؛ اما مطمئناً آخرين بار نخواهد بود.

رژیم غذائی گروه خونی AB


یدایش گروه خونی AB کمتر از یک هزار سال است. افراد کمی (2 تا 5 درصد جمعیت دنیا) دارای این گروه خونی هستند. این گروه خونی از نظر بیولوژی پیچیده و مرکب است. به آسانی به دیگر گروه های خونی نمی خورد. آنتی ژن های مرکب گاهی آن را ماننده گروه خونی A و گاهی مانند گروه خونی B می سازد و گاهی آمیزه ای از هر دو است. گروه خونی AB نوعی افسانه ای است. از اینرو دارندگان این گروه خونی باید به لیست غذائی هر دو گروه توجه نمایند. اساسا بیشتر خوراکیهائی که مداوا کننده گروه های خونی A و یا B هستند. احتمالا برای گروه AB بد هستند. با این حال استثنائاتی هم وجود دارد.

دارندگان این گروه خونی در واکنش نسبت به تغییر محیط زیست و رژیم غذائی جهاز هاضمه بسیار ظریف و حساس اند. در عین حال سیستم ایمنی این افراد بسیار تحمل پذیر می باشد

رژيم غذايي گروه خوني O

گروه خوني O ( گروه گوشت خوران ) 
  • - قديمي ترين گروه خوني مي باشد . در عين حال وجود خون گروه O در رگ هاي 38 تا 40 درصد بني آدم بيان گر اين امر است كه اين گروه خوني فروانترين گروه نيز هست .
  • - 40000 سال قبل از ميلاد مسيح بوجود آمده است .
  • - در آن دوره انسان هاي سروماگنون زندگي مي كروند كه به انسان هاي امروزي شباهت داشتند .
  • - به احتمال زياد زيستگاه آن ها در هندوستان امروزي بود .
  • - اين افراد شكارچي هاي ماهر و افرادي توانا بودند كه قادر به ساختن سلاح ها و ابزار متفاوت بوده و با مهارت از آن ها استفاده مي كردند

رژیم غذائی گروه خونی A


برای گروه خونی A بسیار حائز اهمین است که غذاهای خود را هر قدر ممکن باشد به صورت طبیعی، تازه، خالص و سالم مصرف نمایند.
گروه خونی A آمادگی بیولوژیکی برای ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان و دیابت (انواع قند خون) دارد، اما اینها عوامل احتمالی آنها هستند، نه این که اکثرا تقدیر حتمی آنها باشد. لذا اگر از این رزیم غذائی تبعیت نمایند می توانند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و از بروز بیماریهای تهدید کننده عمر جلوگیری نمایند.

عوامل لاغر شدن
لاغر بودن یک حالت طبیعی برای گروه خونی A است. در بسیاری از جهات، گروه خونی A در برخورد متابولیسمی کاملا مخالف گروه خونی O می باشد. مثلا هنگامی که غذاهای حیوانی سوخت و ساز بدن افراد گروه خونی O را بالا می برد و آن را فعال تر می نماید، در گروه خونی A ضعیف می نماید. شاید تجربه کرده باشید که وقتی گوشت قرمز می خورید بیشتر احساس تنبلی می کنید تا زمانی که پروتئین های گیاهی مصرف می کنید.
بعضی دارندگان گروه خونی A تجربه کرده اند که مایعات در بدن ایشان باقی می ماند، زیرا دستگاه گوارش به آهستگی عمل هضم غذاهای سنگین را انجام می دهد. علت این مطلب، اسید معده است که گروه خونی A دارای اسید پائین معده است.

ارتباط شگفت انگیز گروه خونی شما با رژیم غذایی!؟

ارتباط شگفت انگیز گروه خونی شما با رژیم غذایی!؟در کتابی به نام" تغذیه مناسب با گروه خون خود داشته باشید" که توسط دکتر پیتر آدامو به چاپ رسیده است، در واقع با نگرش جدیدی برای هر گروه خونی بطور جداگانه غذاهای خاص آن را توصیه می نماید. این کتاب یکی از پرفروش‌ترین کتابهای نیویورک تایمز بوده است و با بیش از پنج میلیون نسخه و به بیش از 50 زبان زنده دنیا ترجمه و چاپ شده است.از آنجایی که این موضوع بسیار جالب و خاص می باشد ما بر آن شدیم تا چکیده‌ای از آنچه که در کتاب و مصاحبه ایشان ملاحظه شده برای اطلاع شما دوست عزیز ارائه نماییم.
همانطور که می دانید گروه‌های خونی متفاوت و زیادی وجود دارد اما چهار گروه اصلی آنها عبارتند از: (A  و B و AB وO )
گروه A
اساس تغذیه این گروه باید بر پایه گیاه‌خواری و مواد غذایی کم چربی باشد.
گروه O
این گروه باید از غذاهایی که پروتین بیشتری دارند مصرف نمایند و میزان مصرف کربوهیدراتها را کاهش دهند(مانند برنج، سیب زمینی و مواد نشاسته‌ای و ...)
گروه AB, B
و اما اشخاصی که صاحب گروه خونی B, AB هستند بهتر است از همه گروههای غذایی بطور متعادل، اعم از گوشتها و پروتینها ، سبزیجات و میوه‌ها مصرف نمایند.
نکته قابل توجه که در این کتاب اشاره شده است این است که سه چهارم افراد مورد مطالعه که تحت رژیم خاص گروه خونی خود بوده‌اند بهبودی فوق العاده‌ای در سلامت و سیستم ایمنی آنها رخ داده است.
همچنین بهبود قابل ملاحظه‌ای در سیستم گوارشی و افزایش مقاومت بیشتر در برابر استرسها و نهایتا افزایش انرژی و حافظه حاصل شده است. حتی دیده شده کسانیکه خواهان کاهش وزن هستند در صورت رعایت رژیم مربوط به گروه خونی خود بسیار در کاهش وزن خود موفقتر بوده‌اند.
علوم پزشکی به خصوص علم ژنتیک همواره در حال پیشرفت است و به نظر می رسد آن روزی که هر فرد با ژنوتیپ خاص خودش تغذیه‌ای منحصر به فرد داشته باشد دور نیست.
اختصاصی سیمرغ

تغذيه مناسب براي گروه خوني B

نوشته  : دكتر الهام اميرآذر 

مكمل‌هاي پيشنهادي براي گروه خوني B: منيزيم  برنامه ورزشي گروه خوني B: بهترين ورزش براي اين گروه تمرينات نرمشي و آرامبخش است.
 چاي گياهي B: تركيب شده است از گلسرخ، نعناع و شيرين بيان به نسبت‌هاي مساوي .

گروه خوني B
شخصيت و خصوصيات رفتاري گروه خوني B: از نظر طبايع با طبع ملايم مطابقت دارد: انعطاف‌پذيري و سازشكاري، خلاق، داراي ثبات رواني مناسب، صلح‌طلب، بين جسم و روح آنان هماهنگي خاصي وجوددارد تمايل به چاق شدن دارند. گروه خوني B از بسياري جهات شبيه گروه خوني O مي‌باشد. رژيم غذايي اين گروه قلمرويي از حيوانات (گوشت) و سبزي، لبنيات و غذاي دريايي است. اين گروه بيشتر مستعد بيماري‌هاي عجيب مثل MS ضعيف و مزمن مي‌باشند. در حالات بيمارگونه به علت افت قندخون دچار تعديل شديد به شيريني‌جات و تجمع مايع در بدن (ادم) هستند. بنابراين پرهيز از خوردن مايعات و آب در اين گروه بسيار مفيد است. بسياري از اين گروه تمايل به ناخنك زدن و خرده‌خواري دارند. اين گروه خوني بايد از خوردن مايعات زياد، عدس، ذرت، بادام زميني، گوجه‌فرنگي و جوجه‌ كباب پرهيز كنند. زنجفيل، نعناع فلفلي و جين سينگ براي آنها مفيد است (زنجفيل و نعناء فلفلي براي تسكين گوارش و جين‌سينگ تسكين اعصاب). شيرين‌بيان خاصيت ضدويروس و تنظيم‌كننده قندخون بوده و از اشتهاي كاذب و ورم معده جلوگيري مي‌كند.

افزایش فشار خون از عوارض داروهای کاهنده اشتها


کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: برای کاهش وزن به تنوع و تعادل مصرف مواد غذایی توجه شود.


افزایش فشار خون از عوارض داروهای کاهنده اشتها"سمیه صمدی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار كرد: استفاده از داروهای لاغری نباید به عنوان اولین پیشنهاد برای کاهش وزن باشد بلکه باید به عنوان آخرین روش برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند و با تجویز پزشک مصرف شود.
وی ادامه داد: داروهای لاغری شامل سه گروه داروهای کاهنده اشتها، داروهای دفع کننده چربی و داروی حجم گیرنده در دستگاه گوارش هستند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: داروهای کاهنده اشتها با تاثیر روی مرکز اشتها سبب کاهش اشتها می شود که دارای عوارضی از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و تنگی نفس بوده و بنابراین مصرف آن در افراد بالای ۵۰ سال و افراد دارای بیماری قلبی عروقی و آسم ممنوع است.

نقش کلسیم در سلامتی






نقش کلسیم در سلامتیکلسیم نه تنها نقش حیاتی در سلامت استخوان های بدن ایفا می کند بلکه در تقسیم سلول ها، انقباض و انبساط ماهیچه ها، محافظت از ضربان قلب و کارکرد مغز نیز نقش دارد و در لخته شدن خون نیز از جایگاه مهمی برخوردار است.
کلسیم نقش محافظتی در برابر حمله قلبی و برخی انواع سرطان نیز دارد. دکتر میشل هولیک استاد دانشگاه بوستون و سرپرست گروه تحقیقاتی در این زمینه می گوید: بدن میزان کلسیم مورد نیاز خود را در هر شرایطی حفظ می کند، بنابراین اگر بدن نتواند به میزان لازم از مواد خوراکی دریافت شده کلسیم بگیرد، بی شک آن را از استخوان هایش می دزدد.
پس به این ترتیب بدن از استخوان های خودش به مثابه بانک کلسیم استفاده می کند و آن را به خون می دهد تا از کارکردهای ضروری آن برای ادامه حیات اطمینان حاصل کند.
هنگامی که شما یک تکه پنیر می خورید یا یک لیوان شیر می نوشید یا از مکمل های کلسیم استفاده می کنید، کلسیم آنها در روده جذب می شود.
یعنی در آنجا به کمک ویتامین D جذب شده و سپس وارد خون می شود و به طور دائم در استخوان ها ذخیره و برداشته می شود.
بسیاری از بزرگسالان از دریافت مقدار کافی کلسیم سر باز می زنند زیرا بر این باورند که دیگر سن آنها از فرآیند استخوان سازی (فرآیندی که تا پایان ۳۰ سالگی ادامه می یابد) گذشته است.
در حالی که اگر هر فردی به مقدار کافی کلسیم استفاده نکند، بی شک بتدریج اسکلت بدنش را ضعیف می کند به طوری که ممکن است یک روز صبح هنگامی که از تخت پایین می آید یکی از استخوان هایش بشکند.
براساس همین تحقیقات چنانچه بزرگسالان روزانه یک لیوان شیر و یک فنجان ماست به برنامه غذایی خود اضافه کنند و روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی کنند، می توانند عوارض ناشی از پوکی استخوان مانند شکستگی ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.
از آنجا که ویتامین D نقش اساسی در جذب کلسیم ایفا می کند، بنابراین مصرف کافی این ویتامین نیز ضروری است.
بدن در برابر تابش نور آفتاب، خود ویتامین D می سازد بنابراین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه تابش آفتاب به صورت و دست ها دو تا سه بار در هفته برای ساخت ویتامینD بدن کفایت می کند اما اگر به هر دلیل شیر نمی خورید و در آب و هوای ابری زندگی می کنید باید مولتی ویتامین حاوی ویتامین D بخورید.
هرگز از قرص یا مکمل های ویتامین D به تنهایی استفاده نکنید مگر آن که پزشک تجویز کرده باشد زیرا مقدار زیاد ویتامین D می تواند موجب مسمومیت شود.
در گذشته برخی باورهای اشتباه در مورد کلسیم وجود داشت مثلا این که «کلسیم موجب سنگ کلیه می شود» و در نتیجه به کسانی که در معرض ابتلا به سنگ کلیه بودند، توصیه می شد مقدار کلسیم کمتری مصرف کنند اما امروزه دانشمندان پی برده اند کلسیم موجود در مواد غذایی در واقع خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد یا گفته می شد مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه کلسیم را از بین می برد.
در حالی که دکتر هولیک دراین باره می گوید: همان مقدار شیری که به قهوه خود اضافه می کنید، برای جبران میزان بسیار اندک کلسیمی که از دست می دهید کاملا کافی است.
براساس گزارش انجمن ملی علوم آمریکا مقدار ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز برای هر فرد بزرگسال بالای ۵۰ سال کافی است. بهترین و راحت ترین راه دریافت این کلسیم هم مصرف لبنیات است.
همچنین می توان از بسیاری غذاهای دیگر نیز کلسیم دریافت کرد. از جمله سبزیجات سبز، آبمیوه های غنی شده با کلسیم، کنسروهای ساردین، کنسروهای ماهی سالمون، هویج و نخود سبز نیز منابع خوبی از کلسیم محسوب می شوند.
منبع: ReadersDigest
روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )