"سمیه صمدی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار كرد: استفاده از داروهای لاغری نباید به عنوان اولین پیشنهاد برای کاهش وزن باشد بلکه باید به عنوان آخرین روش برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند و با تجویز پزشک مصرف شود.
وی ادامه داد: داروهای لاغری شامل سه گروه داروهای کاهنده اشتها، داروهای دفع کننده چربی و داروی حجم گیرنده در دستگاه گوارش هستند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: داروهای کاهنده اشتها با تاثیر روی مرکز اشتها سبب کاهش اشتها می شود که دارای عوارضی از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و تنگی نفس بوده و بنابراین مصرف آن در افراد بالای ۵۰ سال و افراد دارای بیماری قلبی عروقی و آسم ممنوع است.
صمدی یادآور شد: داروهای دفع کننده چربی از دستگاه گوارش با تاثیر بر روی آنزیم های روده ای سبب جذب نشدن چربی ها می شود و مصرف این داروها سبب بروز عوارضی از قبیل اسهال و کمبود ویتامین های محلول در چربی می شود.
وی خاطرنشان کرد:داروهای حجم گیرنده در دستگاه گوارش با پر کردن حجم معده سبب بروز احساس سیری در فرد می شود. داروهای "آمفتامین" داروهایی هستند که در ترکیباتشان موادی از جمله هورمون های تیروئیدی دارند كه با افزایش سوخت و ساز سبب لاغری فرد می شوند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف این داروهای لاغری بدون نسخه پزشک با توجه به ایجاد اختلال در سیستم هورمونی بدن مورد تایید مراجع علمی نیست، عنوان كرد: استفاده از داروهای گیاهی برای درمان چاقی و کاهش وزن با توجه به مکانیزم اثر شناخته آن ها پیشنهاد نمی شود.
صمدی با بیان این که با اشاره به این که بهترین روش لاغری، استفاده از گروه های مواد غذایی است، افزود: برای کاهش وزن به تنوع و تعادل مصرف مواد غذایی توجه شود و در صورت نیاز و با صلاح دید مشاور تغذیه می توان از مکمل ها، ویتامین ها و مواد معدنی استفاده كرد.
|
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر