بیماران گوارشی نوشابه‌هاي گازدار و آب ميوه‌هاي صنعتي مصرف نکنند


افراد مبتلا به بيماري‌هاي گوارشي از قبيل اسهال و استفراغ بايد از مصرف نوشابه‌هاي گازدار و آب ميوه‌هاي صنعتي جدا پرهيز كنند؛ چرا كه مصرف اين مواد تشديد اسهال و استفراغ را به دنبال دارد. همچنين تغذيه افراد بويژه كودكان در زمان اسهال و استفراغ نبايد قطع شود.
به گزارش وب دا، رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در فصل گرما فعاليت عوامل بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا بيشتر مي‌شود و امكان انتقال اين بيماري‌ها به دنبال مصرف ميوه، سبزي و مسافرت‌ها افزايش مي‌يابد و لازم است كه ميوه و سبزيجات قبل از مصرف به خوبي شست‌وشو و ضدعفوني شوند.
دکتر حسین معصومی با تاكيد بر لزوم حصول اطمينان از سلامت آب آشاميدني هنگام مصرف آب، ادامه داد: آب شبكه‌هاي آبرساني شهري و روستايي سالم و قابل شرب است؛ چرا كه اين آب كلرزني شده و تحت نظارت مراكز بهداشتي قرار دارد. نبايد از آب چشمه‌ها، رودخانه‌ها و آب‌هايي كه از سلامت آنها اطمينان نيست، استفاده کرد.

مصرف آب هندوانه و آب هويج براي رفع عطش و گرمازدگي مناسب است


آب هندوانه، آب هويج و حتي آب گوجه ‌فرنگي تهيه شده در منزل به علت ميزان قند پايين براي رفع عطش نيز مناسب است.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ اظهار داشت:‌ آب و دوغ كم نمك از نوشيدني‌هاي مناسب فصل گرما است و همچنين نوشيدن چاي كمرنگ، آب ميوه طبيعي تهيه شده در منزل، ماءالشعير، دوغ‌هاي خانگي بدون گاز و حتي آب گوجه‌فرنگي براي رفع عطش در فصل گرما مؤثر است.
دكتر زهرا عبداللهي با اشاره به اين كه كودكان و نوجوانان به علت تحرك و فعاليت جسماني زياد، نياز به مايعات بيشتري دارند، افزود: توصيه مي شود كودكان و نوجوانان در فصل گرما يك بطري آب آشاميدني به همراه داشته باشند زيرا اگر مايعات مورد نياز بدن آنها حين فعاليت جسماني تامين نشود مستعد گرمازدگي هستند.
اين متخصص تغذيه گفت: افراد بالاي 55 و 60 سال ديرتر از زمان واقعي كه بدنشان به آب نياز دارد احساس تشنگي مي‌كنند و رغبت زيادي به مصرف آب و مايعات از خودشان نشان نمي‌دهند، بنابراين سالمندان بايستي براي جلوگيري از بروز گرمازدگي روزانه حداقل به ميزان 8 تا 10 ليوان آب سالم يا مايعاتي مثل دوغ كم‌نمك، چاي كمرنگ و آب ميوه طبيعي استفاده كنند. 

مصرف شکر تیغال تب را کاهش می دهد

شکر تیغال از خانواده خارخسک و دارای ترکیبات ضد حساسیت است. از این گیاه برای درمان سرفه و سوزش مری استفاده می شود.این گیاه در اروپا، آسیا و آفریقا می روید و بیش از ۱۲۰ نوع دارد. گل های شکر تیغال به شکل گلوله خاردار و آبی رنگ در انتهای ساقه دیده می شود. به نقل از سایت خواص گیاهان دارویی
* شکر تیغال تقویت کننده عضلات است.* برای پایین آوردن تب به کار می رود.* انعطاف پذیری ستون مهره ها را افزایش می دهد.* به عنوان ملین و متعادل کننده دستگاه گوارش از این گیاه استفاده می شود.* در قدیم از این گیاه برای درمان فشار خون بالا و تصلب شرایین و سکته قلبی استفاده می شد.* برای درمان تکرر ادرار مفید است.در کتاب قانون ابن سینا از شکر تیغال با طبیعت گرم و خشک یاد شده است.

منبع: http://www.takbanoo.ir/archives/24505

بید خشت

بید خشت مادۀ شیرینی است که هنگام گرمای تابستان از تنۀ درخت بید تراوش می کند و به صورت چکّه های بی رنگ چسبیده دیده می شود .
بید خشت دارای خاصیّت نرم کنده است . اغلب آن را به جای شیر خشت بکار می برند. دکتر صادق مقدم رسالّ پایان نامۀ تحصیلی خود را به فرانسه در موضوع مانهای ایران نوشته و در مقدمۀ کتاب شرح مفصلی از قول دانشمندان و حکماء و اطبای قدیم داده « مان همان «منّ» است که از ترشح سفید و یا زردۀ مادۀ طبّی که در اثر تغییرات جوّی و گرمی هوا بر روی برگ ، تنه ، شاخۀ درختان و گیاهان پیدا می شود . بنابراین بید خشت نیز یکی از مانهاست » .
در خاتمه یاد آور می شویم که پوست درخت بید هم بصورت جوشانده و یا دم کرده به مقدار  20  گرم در یک لیتر آب برای رفع تب نوبه و مالاریا بکار می رود.    

خواص شیر خشت



شیر خشت بسیار سرد است و در خوردن آن باید رعایت کرد ( بخصوص کودکان خورد سال )
درمان کننده زونا ( ابله مرغان ) ضد  گرمی ملین کننده خوبی است . این گیاه چند برادر بشرح ذیل دارد .
۱ - بید خشت . ۲ - ترنجبین . ۳ - ون انگبین . ۴ - شکر تیغال و یا شکر تیغاله .



نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد استفاده از عصاره گیاه دارویی شیرخشت اثر مطلوبی بر بهبود نوزادان مبتلا به زردی دارد.


خواص سقز

9 هزار سال آدامس جویدن!

بسیاری از انسان‌های فعال اعم از نوجوان یا كهنسال در حین كار و تلاش معمولا از یك تفریح همراه با لذت و بدون توقف در كار، مطالعه، تولید یا خدمات و بدون محدود كردن آزادی یا دخالت در كار دیگران به نام آدامس جویدن بهره‌ می‌برند.
شیرینی اولیه‌ی آدامس، آرامش هنگام جویدن، جلوگیری از خشكی‌ دهان، معطر و خوشبو شدن دهان، جلوگیری از انتشار بوی سیگار یا غذاهای بودار خورده شده، نوعی انرژی گرفتن از این ورزش ملایم فك و دندانها و عضلات صورت و ... همگی اجازه می‌دهند تا انسانها در هر سن و موقعیت و مقامی كه هستند، بتوانند از این تفریح با نشاط لذت ببرند.

گیاه لگجی، ناشناخته ترین ثروت منطقه



گیاه لگجی(کبار) گیاهی بومی منطقه ما که ثروتی ناشناخته است، بی اختیار از کنار آن می گذریم و برایمان جز زینت فصلی سفره هایمان ارزش دیگری ندارد. و نمی دانیم که این گیاه ناشناخته در داخل کشورمان چه طرفدارانی در خارج از کشور و به خصوص در مناطق مدیترانه ای نظیر مراکش، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان دارد.



از این گیاه در اسپانیا نوعی سس به نام سس کبار تهیه می‌شود که بسیار خوش عطر و طعم است و کمی به سس خردل همراه با فلفل سیاه شباهت دارد. غنچه آن به عنوان ادویه در تهیه سس، کره، پنیر و در تزیین غذا و سالاد به مصرف می‌رسد.

خواص مخمر آبجو














خواص مخمر آبجو












مخمر آبجو و یا مخمر تغذیه ای سلولهای خشک شده و غیر فعال مخمری بنام SACCHAROMYCES CEREVISIAE میباشد. منظور از غیر فعال اینست که خاصیت تخمیر کنندگی خود را از دست داده است. مخمر ها جزو قارچهای تک سلولی میباشند.

خواص آندیو









 
سبزى كه كشت آن تازه در ایران معمول شده است سالاد این سبزى كبد، كلیه و معده را تقویت مى كند.
خواص آندیو ENDIVE
این سبزى براى كبد و تصفیه خون بسیار مفید است . طعم و مزه آن كمى تلخ و شبیه به مزه ساقه كرفس است .

تلخی اندک این سبزی به علت وجود ماده ای شیمیایی که برای سلامت چشمها بسیار مفید است .

این سبزی چربی اشباع شده و کلسترول بسیار اندکی دارد و مصرف آن برای بیمارانی که رژیم کم کلسترول دارند مانند بیماران مبتلا به سکته قلبی جایز است از طرف دیگر چربی اندک آن تبدیل به انرژی میشود لذا در بیماران فوق برای تولید انرژی مناسب است .

خواص لایچی



لایچی میوه بومی چین است و در اغلب
کشورهای آسیای چنوب شرقی مانند کشور
های هند ،پاکستان،مالزی ،اندونزی ،سنگاپور و
حتی آفریقای جنوبی و کالیفرنیا کشت می شود.
اندازه این میوه در حدود 3-4 سانتی متر  است و
توسط پوسته ای خارمانند به رنگ قرمز یا صورتی
پوشیده شده است.داخل این پوسته که به
 راحتی جدا می شود،میوه سفید رنگ و بسیار لذیذ لایچی قرار دارد.مزه این
میوه تقریباشبیه مزه انگور است.
 از میوه لایچی در تهیه کیک و بستنی و شربت استفاده های فراوانی می شود .