بید خشت مادۀ شیرینی است که هنگام گرمای تابستان از تنۀ درخت بید تراوش می کند و به صورت چکّه های بی رنگ چسبیده دیده می شود .
بید
خشت دارای خاصیّت نرم کنده است . اغلب آن را به جای شیر خشت بکار می برند.
دکتر صادق مقدم رسالّ پایان نامۀ تحصیلی خود را به فرانسه در موضوع مانهای
ایران نوشته و در مقدمۀ کتاب شرح مفصلی از قول دانشمندان و حکماء و اطبای
قدیم داده « مان همان «منّ» است که
از ترشح سفید و یا زردۀ مادۀ طبّی که در اثر تغییرات جوّی و گرمی هوا بر
روی برگ ، تنه ، شاخۀ درختان و گیاهان پیدا می شود . بنابراین بید خشت نیز
یکی از مانهاست » .
در خاتمه یاد آور می شویم که پوست درخت بید هم بصورت جوشانده و یا دم کرده به مقدار 20 گرم در یک لیتر آب برای رفع تب نوبه و مالاریا بکار می رود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر