مضرات رژيم غذايي بدون ‌كربوهيــدرات

نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
بدن انسان طوري ساخته شده كه براساس تركيبي متعادل و متناسب از انواع مواد غذايي فعاليت مي‌كند. متاسفانه برخي رژيم‌هاي غذايي هستند كه با حذف يك نوع ماده غذايي مثلا كربوهيدرات‌ها سعي دارند اضافه وزن فرد را كاهش دهند. رژيمي كه منابع دريافت كربوهيدرات در آن محدود شده باشد، براي بدن مناسب نيست و باعث بروز بيماري‌‌هاي گوناگوني در فرد مي‌شود كه در زير، به تعدادي از آنها اشاره مي‌شود:

اسيد لينولئيك كونژوگه؛ تركيبي نادر و بي‌مانند

نوشته  : مريم آريافر كارشناس تغذيه، كارشناس ارشد صنايع غذايي 
هيپر ليپيدمي، چاقي، سرطان، پوكي استخوان وديابت از جمله مشكلات اساسي هستند كه اكثر جوامع را درگير خود ساخته‌اند. تمامي اين بيماري‌ها به طور مستقيم با نحوه زندگي ونوع رژيم غذايي در ارتباط مستقيم مي‌باشند.
اسيدهاي چرب امگا- 3 و اسيد لينولئيك كونژوگه باعث تغيير تركيب غشا وتغيير عملكرد سلولي مي‌گردند. توصيه‌هاي بسياري از سوي سازمان‌هاي معتبر علمي در مورد چگونگي دريافت چربي‌هاي رژيمي صادر شده است، ولي تاكنون كمتر به اسيد لينولئيك كونژوگه پرداخته شده است.

تاريخچه‌ كشف ويتامين‌ها و شناخت هر چه بيشتر آنها


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
ويتامين‌ها تاريخچه‌اي طولاني دارند. در دوران باستان و پس از آن كه انسان‌ها در يك جا ساكن شدند و كشاورزي را آغاز كردند، دريافتند كه غذاهاي گوناگون بر سلامتي انسان اثر مي‌گذارد. سومري‌ها كه در بخشي از عراق كنوني زندگي مي‌‌كردند، نخستين كساني بودند كه دريافتند غذاها در حفظ سلامتي انسان موثراند. درباره اين مطلب در بابل به طور گسترده‌اي پژوهش كرده و حاصل اين پژوهش‌ها را روي لوح‌هاي گلي ثبت نموده بودند. متاسفانه بيشتر اين لوح‌ها بر اثر مرور زمان از بين رفته‌ يا كشف نشده است. كشفيات باستان شناساني كه در مصر كاوش كرده‌اند، نشان مي‌دهد كه پزشكان مصري براي بهتر شدن حس بينايي در شب به بيماران‌ خود، خوردن غذاهايي خاص را تجويز مي‌كردند. بنابراين، علم تغذيه از قرن‌ها پيش متولد شده است؛ ولي، متاسفانه براي مدتي بسيار طولاني پيشرفت نكرد.

5يا3 وعده کـدام درسـت اسـت؟

نوشته : تحريريه دنياي تغذيه 
بسیاری از مردم فکر می‌کنند اگر روزی پنج یا شش وعده غذا بخورند وزنشان بالا خواهد رفت، ولی در واقع این طور نیست. این کار به آنها کمک می‌کند وزنشان را پایین بیاورند ! بیشتر مردم سه وعده غذا در روز می‌خورند، صبحانه، ناهار و شام. عیب این سیستم غذاخوردن این است که بین هرکدام از این وعده‌ها چهار ساعت یا بیشتر فاصله می‌افتد و در این فاصله سطح گلوکز خون افت می‌کند و به همین خاطر بدن از پاسخ ضد گرسنگی خود استفاده می‌کند و متابولیسم کاهش می‌یابد.

اگر هنوز چاق هستيد...


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
چرا چاق مي‌شويم؟! اين يك سوال بي‌پاسخ و يا يك معما نيست. مصرف غذاهاي پرچرب و سرخ‌شده، خوردن انواع دسرهاي فاقد ارزش غذايي و نوشيدني‌هاي گازدار و شيرين و از طرفي پرخوري، همه و همه از دلايل چاقي است. اما اكنون مي‌خواهيم به اين سوال پاسخ دهيم كه چرا با وجود داشتن يك زندگي سالم كه شامل ورزش مرتب و رژيم غذايي سالم و كنترل شده مي‌باشد، باز هم اضافه وزن پيدا مي‌كنيم؟!
امروزه چاقي و اضافه وزن پيدا كردن افراد را دچار استرس مي‌كند؛ مخصوصا زماني كه شما نمي‌دانيد چرا هر وقت خود را وزن مي‌كنيد سوزن ترازو همچنان عدد بيشتري را نشان مي‌دهد!
دكتر «ماي» اظهار مي‌دارد: اگر شما به دقت مراقب ميزان كالري كه وارد بدن خود مي‌كنيد و كالري كه مي‌سوزانيد، هستيد و از طرفي اهل فعاليت و ورزش مي‌باشيد، ولي هنوز افزايش وزن داريد، عامل يا عوامل ديگري مي‌توانند در چاقي شما مؤثر باشند؛ زيرا چاقي مي‌تواند در نتيجه عوامل مختلف و پيچيده‌اي ايجاد شود.
پنج عامل ممكن است باعث شوند كه شما همچنان اضافه وزن داشته باشيد:

مرغ‌هاي هورموني

نوشته  : گفتگو:‌ راضيه غنجي 
مقدمه
يكي از بحث‌هاي داغ كه اغلب افراد در ميهماني‌ها و سر سفره‌هاي رنگين غذا، راجع به آن به بحث و گفتگو مي‌نشينند، مرغ‌هاي هورموني و عوارض ناشي از هورمون بر روي بدن است. همين امر، نگراني‌هايي براي مصرف مرغ به وجود آورده و باعث مي‌شود افراد از خوردن آن لذت كافي نبرند.
اما آيا واقعا به مرغ‌ها هورمون اضافه مي‌شود و آيا عوارضي مانند موهاي زائد، با هورمون‌ها در ارتباط است؟ آيا نظارتي بر روي افزودن اين مواد به مرغ‌ها و طيور وجود دارد و ...

از سيب‌زميني چه مي‌دانيد؟


نوشته : تحريريه دنياي تغذيه 
سيب زميني يكي از فراوان‌ترين نوع سبزيجات است و خيلي هم طرفدار دارد. بيش از 80 نوع سيب‌زميني در جهان يافت مي‌شود. در اصل اين ماده غذايي از آمريكاي جنوبي به اروپا آورده شد، ولي اروپايي‌ها تا پيش از قرن هجدهم توجه قابل ملاحظه‌اي به اين محصول نكردند. تا پيش از آن سيب‌زميني را به دليل زيبايي گل‌هاي بوته‌هايش در بين باغ‌‌هاي گل مي‌كاشتند. در واقع، اروپايي‌ها فكر مي‌كردند كه خوردن جسم زير خاك اين گياه خطرناك است و باعث بيماري مي‌شود، ولي در مقابل ايرلندي‌ها خيلي زود به ارزش سيب‌زميني پي بردند، به گونه‌اي كه به يكي از محصولات عمده غذايي‌ آنها تبديل شد؛ چرا كه در خاكي كه چندان هم حاصلخيز نبود، به خوبي رشد مي‌كرد.

آيا واقعا قارچ خوراكي مفيد است؟


نوشته  : دکتر مصطفی نوروزی و دکتر رزا زاوشی متخصصین تغذیه و رژیم درماني 
مقدمه و تاریخچه قارچ
دو هزار سال پیش ژاپنی‌ها و چینی‌ها قارچ را کشف کردند. آنها از قارچ در طب سنتی خود بهره می‌جستند. برخی از گونه‌های قارچ، خوراکی و برخی سمّی هستند. آن دسته از قارچ‌ها که دارای کلاه قرمز با لکه‌های سیاه و سفید هستند سمّی می‌باشند. نوع خوراکی آنها به نام‌های صدفی، دکمه‌ای، چینی و ژاپنی معروف است.
60- 50 سال است که قارچ در ایران کشف‌ شده‌ و حدود صد واحد تولیدی و عمدتاً در استان تهران و اطراف آن (کرج، نظرآباد و شهریار) در حال کشت قارچ هستند.

اگر مي‌‌خواهيد در رژيم شكست نخوريد...


نوشته: تحريريه دنياي تغذيه 
1- هر چه مي‌‌خوريد را يادداشت كنيد
براي 5 روز تا يك هفته، هر آنچه مي‌خوريد و مي‌آشاميد را يادداشت كنيد. اينكه چه مي‌‌خوريد، چه وقت آن را مي‌خوريد، چقدر مي‌‌خوريد و به همراه چه كسي مي‌خوريد، پرسش‌هايي مهم هستند كه بايد به آنها پاسخ دهيد. بيشتر مردم در آخر روز نمي‌توانند همه‌ آن چيزهايي كه خورده‌اند را به ياد بياورند و هميشه مقداري از آن را جا مي‌اندازند. با خودتان صادق باشيد. لازم نيست كه ديگران ليست غذاهايي كه خورده‌ايد را ببينند. اين يك مسأله خصوصي است. بسياري از افراد مي‌گويند كه چيزي نمي‌خورده‌اند، چون مي‌دانستند كه مجبورند آن را يادداشت كنند.

دلايـل تغذيـه‌اي سفيـد شـدن مــــو


نوشته  : زير نظر: دكتر سلطانعلي محبوب استاد و قائم مقام موسسه آموزش عالي ربع رشيدي تبريز مهسا جليلي 
مقدمه
فوليكول موي انسان روي پوست سر قرار دارد كه روزانه تقريبا 35 ميلي‌‌متر كرك مو توليد مي‌كند. بدون توجه به اندازه آن، تنها حجم كوچكي از اين سلول‌ها در پايه فوليكول (ماتريكس)، بافت زايا توليد مي‌كنند. سپس پروتئين‌هاي كمپلكس بالاي فوليكول از آن منشاء مي‌گيرند. با رشد مو، داخل هر فوليكول مو، تقسيم سلولي ماتريكس و سنتز پروتئين‌هاي ساختماني مو ادامه مي‌يابد. گاهي به علل مختلف، رشد مو به كلي متوقف مي‌گردد. در اين دوره، بخش اعظمي از ريشه مو و سلول‌هاي باقيمانده فوليكول وارد مرحله نازايي مي‌شوند. با بهبود وضعيت تغذيه، دوره خواب سلول‌هاي مو كاهش مي‌يابد، ريشه مو بازسازي مي‌شود و مو دوباره رشد مي‌كند.