نوشته : فريدون ممقاني
در طول اولين هفته حمله قلبي، دريافت چند وعده سبك غذاي حاوي نمك كمتر و همچنين خودداري از مصرف مايعات سرد توصيه ميشود. گل كلم، مارچوبه و هويج را به دليل اينكه به خوبي توسط بيمار تحمل ميشوند و حاوي نمك كمتر، ويتامينها، مواد معدني و عناصر كمياب مفيدي هستند، ميتوان مصرف كرد. اسيدهاي چرب ضروري موجود در روغن دانهها و مغزهاي تصفيهنشده، كه تحت شرايط سرما استخراج شدهاند، مانند روغن دانه كتان به منظور پاك كردن شريانها مفيد خواهند بود.
مصرف روزانه روغن كتان به صورت سس روي سالادها و مخلوط با پوره سيبزميني و يا در غذاهايي كه به گرم كردن نيازي ندارند، توصيه ميشود.
توصيه ميشود كه از مصرف گوشت گاو، كره، مارگارين و غذاهاي تجاري و آماده خودداري شود، بنابراين علاوه بر مصرف سبزيجات و ميوهجات، غلات و دانههاي روغني، بهتر است پروتئين غذا از ماهي و يا محصولات گياهي مانند سويا تأمين شود. مصرف زياد غذاهاي غني از منيزيم مانند گندم، كلم براكلي، سيبزميني، اسفناج، كنگر و ديگر سبزيجات برگ سبز در تنظيم عملكرد قلب موثر است.
مصرف روزانه روغن كتان به صورت سس روي سالادها و مخلوط با پوره سيبزميني و يا در غذاهايي كه به گرم كردن نيازي ندارند، توصيه ميشود.
توصيه ميشود كه از مصرف گوشت گاو، كره، مارگارين و غذاهاي تجاري و آماده خودداري شود، بنابراين علاوه بر مصرف سبزيجات و ميوهجات، غلات و دانههاي روغني، بهتر است پروتئين غذا از ماهي و يا محصولات گياهي مانند سويا تأمين شود. مصرف زياد غذاهاي غني از منيزيم مانند گندم، كلم براكلي، سيبزميني، اسفناج، كنگر و ديگر سبزيجات برگ سبز در تنظيم عملكرد قلب موثر است.