تغذيه و رژيم‌درماني در حمله قلبي

نوشته  : فريدون ممقاني 
در طول اولين هفته حمله قلبي، دريافت چند وعده سبك غذاي حاوي نمك كمتر و همچنين خودداري از مصرف مايعات سرد توصيه مي‌شود. گل كلم، مارچوبه و هويج را به دليل اينكه به خوبي توسط بيمار تحمل مي‌شوند و حاوي نمك كمتر، ويتامين‌ها، مواد معدني و عناصر كمياب مفيدي هستند، مي‌توان مصرف كرد. اسيدهاي چرب ضروري موجود در روغن دانه‌ها و مغزهاي تصفيه‌نشده، كه تحت شرايط سرما استخراج شده‌اند، مانند روغن دانه كتان به منظور پاك كردن شريان‌ها مفيد خواهند بود.
مصرف روزانه روغن كتان به صورت سس روي سالادها و مخلوط با پوره سيب‌زميني و يا در غذاهايي كه به گرم كردن نيازي ندارند، توصيه مي‌شود.
توصيه مي‌شود كه از مصرف گوشت گاو، كره، مارگارين و غذاهاي تجاري و آماده خودداري شود، بنابراين علاوه بر مصرف سبزيجات و ميوه‌جات، غلات و دانه‌هاي روغني، بهتر است پروتئين غذا از ماهي و يا محصولات گياهي مانند سويا تأمين شود. مصرف زياد غذاهاي غني از منيزيم مانند گندم، كلم براكلي، سيب‌زميني، اسفناج، كنگر و ديگر سبزيجات برگ سبز در تنظيم عملكرد قلب موثر است.

خوردن 3 حبه سير تازه در روز كه مي‌توان به سالاد هم اضافه كرد، توصيه مي‌شود.
بادام، مخمر، غلات و دانه كنجد نيز در برنامه غذايي اين گروه از افراد (كه لازم است توان‌بخشي قلبي شوند)، بايد منظور شود.
خوردن مكرر پيازها به خصوص پياز قرمز كه محتوي ماده آنتي‌اكسيدان باارزشي است توصيه مي‌شود. خرد كردن و نگه داشتن پياز به مدت 10 دقيقه قبل از پخت، جهت حفظ خاصيت آن مناسب‌تر است. استفاده از كلپ (جلبك دريايي) و سبزيجات دريايي به خاطر داشتن مواد معدني مفيد و نيز مصرف آب سبزيجات تازه هم توصيه مي‌شود.
جهت جلوگيري از حملات قلبي يك قاشق چايخوري از پودر يا گرد فلفل قرمز را در يك ليوان آب حل نموده و يا در موقع پخت به غذاها اضافه كنيد.
محققان دريافته‌اند كه خوردن 30 گرم گردو كه معادل 7 عدد مغز گردو است (به شرطي كه اضافه وزن وجود نداشته باشد) ممكن است خطر حملات قلبي را به ميزان 10-8 درصد كاهش دهد. مصرف يك قاشق چايخوري عسل (3 بار در روز) براي چند هفته كه به آرامي روي زبان حل گردد، براي تقويت قلب توصيه مي‌شود (بيماران ديابتي نمي‌توانند اين همه عسل را مصرف كنند).
 

منبع: دنیای تغذیه  ش 100

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر